Pagina 1 van 1

Cassette slipt door

Geplaatst: 21 aug 2006 20:12
door ionos
Hallo,
Ik ben mijn crossfiets aan het bekijken, en heb de cassette van het achterwiel afgehaald omdat de fiets enorm zwaar trapte. Ik heb de cassette/pion eraf gehaald en ik zie nu 3 pinnetjes zitten die het mogelijk maken het wiel in 1 richting ten opzichte van de cassette te laten draaien en in de andere richting te fixeren (als je kracht zet op de pedalen gaat het achterwiel mee). Nu het probleem, hoe moeten deze 3 pinnetjes op de body zitten ? De cassette slipt namelijk door, hij draait ten opzichte van de wielas in beide richtingen. Zou teveel vet op deze pinnetjes de oorzaak zijn of is de body versleten ?
Wie kan mij helpen met mijn probleem ?
B.v.d.

Cassette slipt door

Geplaatst: 21 aug 2006 20:34
door maatchen
Quote: Origineel geplaatst door Ionos op 21 Augustus 2006
Hallo,Ik ben mijn crossfiets aan het bekijken, en heb de cassette van het achterwiel afgehaald omdat de fiets enorm zwaar trapte. Ik heb de cassette/pion eraf gehaald en ik zie nu 3 pinnetjes zitten die het mogelijk maken het wiel in 1 richting ten opzichte van de cassette te laten draaien en in de andere richting te fixeren (als je kracht zet op de pedalen gaat het achterwiel mee). Nu het probleem, hoe moeten deze 3 pinnetjes op de body zitten ? De cassette slipt namelijk door, hij draait ten opzichte van de wielas in beide richtingen. Zou teveel vet op deze pinnetjes de oorzaak zijn of is de body versleten ?Wie kan mij helpen met mijn probleem ?B.v.d.




Als noodoplossing kan je de body een tijdje in een badje van motorolie leggen en dan laten uitlekken (om te voorkomen dat de olie het vet in de lagers wegspoelt), maar in principe ben je gewoon toe aan een nieuwe body.
Zie overigens niet direct een verband tussen een freewheelend freewheel en zwaar trappen.........misschien was er meer kapot.

Cassette slipt door

Geplaatst: 21 aug 2006 21:18
door ionos
Dus vet kan in principe wel het probleem zijn van dat freewheelen ?
Wat kost een nieuwe campagnolo body ongeveer ?

Cassette slipt door

Geplaatst: 26 aug 2006 19:22
door jsparie
nder de pinnetjes / palletjes die jij denk ik bedoeld zit normaal gesproken een heel klein veertje (bij alle wielen die ik ken tenminste) waardoor de palletje rechtop worden geduwd als je gaat trappen. Teveel of te dik vet kan ervoor zorgen dat het palletjes vast blijft plakken en je dus doorschiet. Teveel vet kan dus zeker de oorzaak zijn. Of de inimini veertjes heb je over het hoofd gezien bij de montage en niet of niet goed teruggeplaatst.