Pagina 1 van 1

Easton Vista/Mavic Cosmic Elite...

Geplaatst: 19 aug 2006 20:01
door zeemridder
Hallo allemaal!
Ik ben van plan om het huidige setje wielen van m'n racefiets te vervangen door een nieuw setje van maximaal zo'n 300 euro. Ik heb me al behoorlijk georienteerd en heb al een paar setjes op het oog... Ik weeg trouwens 85 kilo en ik ben een recreatieve fietser die regelmatig in zuid limburg z'n vlamijzer de sporen geeft.... Ik zoek dus een beetje een allround wielsetje.
- Easton Vista (SL)
- Mavic Cosmic Elite
- ........
De Cosmic Elite is te krijgen als campa 10speed compatible. Ik heb echter 9speed. Op de site van Futurumshop zeggen ze echter dat de set ook gewoon met 9 speed compatible is... klopt dit?
Gegroet,
Hai
(p.s. mocht iemand nog een ander setje wielen willen aanprijzen, of eventueel een van de bovenstaande afkraken (onderbouwd), dan is dat uiteraard ook welkom )

Easton Vista/Mavic Cosmic Elite...

Geplaatst: 19 aug 2006 22:37
door auke
Zelfs de Mavic Equipe vindt ik een goed wielsetje, dus zal de Easton Vista of de Mavic Elite helemaal wel snor zitten. De Equipe is gewoon uitwisselbaar tussen 9- en 10-speed (doe dat zelf ook regelmatig). Ik weet niet precies wat het verschil is tussen de Elite en de Equipe, dus laat staan tussen Vista of Elite. Zal wel iets met gewicht of lagerdichting te maken hebben, maar vergeleken met de shimano WHR550 heeft de Equipe echt supernaven. In ieder geval zal de Elite ook 9- en 10-speed compatibel zijn. Scheelt een opvulringetje extra bij de 10-speed. Er was geloof ik wel een batch Elite met loslopende spaken, maar neem aan dat dat euvel allang verholpen is.
Maar mijn setje Campagnolo Eurus is echt top; licht, stijf, mooi, strak en blijft maar draaien, en dan dat geluidje van het freewheel. Campagnolo Zonda zou dus ook wel iets voor je zijn, kost iets van 340,- euro

Easton Vista/Mavic Cosmic Elite...

Geplaatst: 19 aug 2006 22:51
door zeemridder
Hmmm dat geluid ja... ik heb momenteel een oud wielsetje met Campa Veloce naven. Ik ben wel gecharmeerd van die lekkere ratel. Hebben Easton en Mavix wielen dan geruisloze naven? Niet dat dit uiteindelijke de doorslag zal geven.....

Easton Vista/Mavic Cosmic Elite...

Geplaatst: 20 aug 2006 13:34
door kevinvdp
Ik heb de easton circuits, ik heb ze een tijdje geleden gekocht en ze stonden in promotie, nu nog altyd geloof ik, ze zijn normaal 499 maar nu zijn ze 399.
En die zijn net iets beter als de vista's en ik vind ze ook persoonlijk mooier :)

Easton Vista/Mavic Cosmic Elite...

Geplaatst: 20 aug 2006 15:31
door assen20
bij futurumshop easton vista sl aangeschaft. Levertijd enkele dagen. Past ook 9 speed op.

Easton Vista/Mavic Cosmic Elite...

Geplaatst: 26 aug 2006 00:32
door zeemridder
Oke..... de Cosmics vallen af... maar nu twijfel ik eventueel nog over de Campa Zonda's.... Deze zijn wel weer zo'n 50 euro duurder dan de Vista SL's... moet er nog even over denken of ik dat ga doen.... Misschien iemand nog wijze raad...?

Easton Vista/Mavic Cosmic Elite...

Geplaatst: 26 aug 2006 13:34
door spindoctor
Ikzelf heb begin van dit jaar de Easton Vista's aangeschaft (wel met Shimano).
 
Ben er zéér over te spreken, voorheen reed ik met Bontrager wielen en deze konden mijn kracht (en gewicht) niet echt aan. Tijdens klimmen in de Vogezen moest ik bijv. altijd mijn remmen open zetten omdat anders de velgen er tegen kwamen, met de Easton heb ik dit probleem nog nooit gehad! Zelf weeg ik ook rond de 85 KG overigens. Afdalen met de wielen is ook súper!
Trouwens, mocht het geluid een overweging zijn, ook deze wielen ratelen vrolijk hoor. Minder hard dan een campagnolo naaf, maar je hoort ze wel zodra het vet verdeeld is!
 
 

Easton Vista/Mavic Cosmic Elite...

Geplaatst: 05 sep 2006 20:54
door zeemridder
Nou enig wikken en wegen zijn het de Campagnolo Zonda's geworden. Ik had ze verleden week in het zwart besteld bij Futurumshop. Kreeg vandaag te horen dat de zwarte voorlopig niet leverbaar waren, of ik eventueel ook genoegen zou nemen met een setje zilveren.... Het zijn dus zilveren geworden. Op zich niet zo'n probleem omdat die kleur ook terugkomt in m'n frame.... Nu kilometers gaan maken.... heerlijk

Easton Vista/Mavic Cosmic Elite...

Geplaatst: 05 sep 2006 21:11
door qwerty1
ik heb zelf ook de cosmic elite gehad alleen
ikzelf begon zo te balen van die aero spaken die begonnen steeds schots en scheef te zitten irritant man,