Pagina 1 van 1

Geleiding achterderailleur kabel

Geplaatst: 17 aug 2006 13:29
door campasuper
Ik ben volop bezig met de opbouw van mijn nieuwe fiets.
Ik kom echter een probleem tegen. De kabel van de achterderailleur loopt tegen de liggende achtervork aan. Iik heb het plastic plaatje onder de BB al zoveel mogelijk naar links én rechts gedaan, maar dit helpt niet. De kabel blijft tegen het frame aanlopen.
De lak is me wel wat waard, ik wil dus graag de kabel niet tegen het frame laten lopen.
Het frame is een Pegoretti Big Leg Emma met hele dikke achtervorken.
Wie kan me helpen met een goede tip?

Geleiding achterderailleur kabel

Geplaatst: 18 aug 2006 17:05
door dwangarbeider
Ik denk dat het enige wat je kan doen  is een beschermsticker onder je liggende achtervork plakken.  De kabel zal altijd wel aan de framebuis blijven raken, maar kan zo toch geen lak meer afschuren.
Dit is eigenlijk toch een onzorgvuldigheid van de fabrikant.  Ze maken maar speciale vormen, maar aan de bekabeling wordt niet gedacht.  Ik heb dit probleem ook nog wel eens gehad bij een Ridley aeron.

Geleiding achterderailleur kabel

Geplaatst: 18 aug 2006 18:37
door idbiketuning
Ik zou in jouw geval kiezen voor een kabelsysteem met een doorgaande 'liner'. Dit is eigenlijk een beschermhuls om de stalen binnenkabel en wordt bijvoorbeeld door Nokon of Gore gebruikt. Zodoende loopt er geen bewegende stalen kabel langs of tegen je frame, maar een kunststof huls.
Wel voldoende bescherming (transparante framestickers) op het raakpunt aanbrengen van te voren. Daarnaast kun je de binnenkabel goed smeren vóór montage waardoor dit langer goed functioneert. Succes

Geleiding achterderailleur kabel

Geplaatst: 18 aug 2006 19:36
door daniel1975
Waar kun je die hulsjes halen? Bij mijn Empella lopen de binnenkabels ook langs de onderbuis.

Geleiding achterderailleur kabel

Geplaatst: 19 aug 2006 00:33
door campasuper
Het probleem lijkt voorlopig opgelost.
Ik heb bij de FM twee Shimano bracket geleiders gehaald -ja je leest het goed Shimano! - en deze met een langere RVS bout op elkaar op het bracket gemonteerd zodat de achterderailleur kabel ca. 5 mm verder van het frame loopt. Hierdoor is er geen contact meer tussen frame en kabel. Voor de zekerheid een paar "balletjes" op de kabel en klaar. Ik weet nog niet of dit een passende oplossing is voor langere termijn, dat zien we dan wel weer.
De Shimano geleider -  paars plastic - heeft twee aparte gaten voor montage en hierdoor zit het geheel steviger op elkaar. Ik had niet gedacht dit ooit nog te doen, iets van Shimano op mijn fiets, maar het lijkt toch te gaan gebeuren.