Pagina 1 van 1

vraag aan de Colnago kenners

Geplaatst: 23 mei 2011 19:23
door adroit
Heeft één van de kenners enig idee welk Colnago frame dit is??

Geplaatst: 23 mei 2011 19:44
door logo
Lijkt een Colnago Mexico. Deze werden eind '70 begin '80 gebouwd. Echter de "stickers" kloppen niet. Normaal zaten er transfers op zoals op deze foto:

[img=http://www.dxfoto.nl/colnago_mexico.jpg]

Wellicht iemand een creatieve bui gehad en die stickers eroverheen geplakt ? :D

Geplaatst: 23 mei 2011 19:55
door masterb
Gezien het profiel van de bovenbuis denk ik ook aan een Mexico maar volgens mij had deze ook een geprofileerde schuine buis. Er was wel een ploeg die met Colnago's en shirt in die kleuren reed als ik me niet vergis.

Colnago super?

Geplaatst: 23 mei 2011 20:49
door rsg
Zit er wel profiel in de bovenbuis? Denk dat het gewoon een colnago super is. Sticker lijkt van columbus sl buizen. Kleur herken ik niet, wellicht overgespoten. Staan namelijk ook geen stickers op de bovenbuis en daar plaatst colnago vrijwel altijd wat. De colnago super is in meerdere variaties tav. het chroom op de achtervorken geleverd zover ik weet. Op het laatst zelfs nog met japanse tange buizen en rechte voorvork. Model super hebben ze heel lang in de collectie gehad. Daarna hebben ze ook wat goedkopere stalen frames gehad, met de naam classic geloof ik. Zou ook nog kunnen.
Mexico heeft volgens mij ook geprofileerde buizen.

Geplaatst: 23 mei 2011 21:30
door adroit
Er zit geen profiel in de bovenbuis, onder de bracket is een klaver uitgefreesd, in de achterpatten staat colnago ingegraveerd.
Frame lijkt me zeker niet overgespoten, was afgemonteerd met een 6 speed Campa groep
Op de transfer van columbus staat: Acciaio Speciale

Geplaatst: 23 mei 2011 21:57
door sharkman113
Dit lijkt mij een super en dit is geen origineel lakschema aangezien Colnago in die tijd de saaiheid zelve was maar ook dramatisch slecht gelak dus.....