Pagina 1 van 1

Probleem voorderailleur

Geplaatst: 29 dec 2010 13:57
door fasssssa
Bij de montage van mijn nieuwe groep stootte ik op volgend probleem: ik heb een zogenaamde braze-on voorderailleur (campa centaur) maar op m'n kader niet de mogelijkheid om deze te bevestigen. Ik neem dus aan dat ik een clip-on nodig heb (dus die met een ring die rond mijn zitbuis gaat).
Bestaat de mogelijkheid om enkel een ring te kopen zodat ik de voorderailleur alsnog kan monteren of moet ik m'n derailleur echt weer volledig inruilen?

Geplaatst: 29 dec 2010 14:03
door kilometervreter
Ja.

Er bestaan twee soorten voorderailleurs. Het zogenaamde "band type" en de "braze on type" (zie hier).

De laatste is eigenlijk voor het geval dat er een bevesiging aan de buis vastgelast zit en de derailleur hieraan bevestigd kan worden. Hiervoor kun je echter ook een klem gebruiken. Shimano maakt deze in twee maten 31,4 en 34,9. Van andere merken zijn er ook wel 28,6 versies (of nog exotischer) te vinden.

In het geval je het "band type" hebt kun je een shim gebruiken. Meeste wielerzaken moeten beide hebben liggen. Anders hier kopen of hier

Geplaatst: 29 dec 2010 14:13
door fasssssa
Oke, ik neem aan dat het dan voor campa ook wel op die manier kan opgelost worden. Bedankt!

Geplaatst: 29 dec 2010 18:16
door Le Grimpeur
fasssssa schreef:Oke, ik neem aan dat het dan voor campa ook wel op die manier kan opgelost worden. Bedankt!

Campa levert die klembanden inderdaad ook ("klik") en ook nog in twee kleuren;). Ik gebruik hem zelf ook voor mijn derailleur voor 'aanslasnok'.