Pagina 1 van 1

in twijfel over maat mountbike.

Geplaatst: 20 feb 2006 20:38
door arnohaagsma
Ik heb van het weekend een mountebike gekocht (be one mason).allen ze hadden 2 maten staan een 48cm en een 53cm ik eb eerst gereden op de 48cm dat zat opzich goed als ik mijn benen na meet kom ik op 85cm als ik dit dan na reken kom ik eigenlijk op de frame maat uit van 53.ik heb zelf ook een 48cm fiets daar ben ik van het weekend voor het eerst na het bos toe mee gefiets normaal gaan we met de auto en dan het bos in. goed aan gekomen had ik last van de onderrug. even op mijn maat zijn fiets gezeten 53cm zat leker. maar nu zit ik in twijfel doe ik er goed aan op een kleine nieuwe fiets te kopen of is het verstandig om een grote te nemen. ik ben bang dat een grote vrij moeilijk is in gaten en op heuvels op te stappen. wie wil er misschien iemand een goeie mening geven om mijn twijfel weg te halen. overgens ik vond mijn oude fiets het goed doen in het bos. en dat is de plek waar ik het vaakst ben. grt arno

in twijfel over maat mountbike.

Geplaatst: 22 feb 2006 07:29
door george
Wat voor berekening heb je gebruikt? Mountainbike maten zijn meestal in inches, met die 48 cm kom je op 19 inch, dat lijkt me prima met 85 cm binnnenbeenlengte, het is me niet duidelijk hoe je op 53 cm komt.

in twijfel over maat mountbike.

Geplaatst: 23 feb 2006 22:35
door arnohaagsma
ik had in de winkel een be one gezien ze hadden de volgende maten staan.
een 48 (19inch) en een 53cm dit was denk ik een 21 inch.
hier voor had ik al een 19inch maar dit was een oud dingetje (marin) het frame begon helaas te scheuren nu zocht ik dus ene nieuwe en zat erg te twijfel over deze 2 maten.omdat er (lekker verwarend) 2 maten tegen zij zijden dat ze hem wel te klein vonden maar ik was echt van mening dat ik een kleine fiets veel fijner zou vinden dan een groot frame gelukkig heb ik toch maar dat kleine maatje genomen lekker handelbaar in het bos en nu hoef ik niet zo snel bang te zijn dat mijn tinkie winkie op de stang terecht komt.

in twijfel over maat mountbike.

Geplaatst: 25 feb 2006 20:58
door ridleyrijder
Het is in het mtb'en beter een maat te klein te kopen dan te groot. Je kan je overal beter doorvringen en het sturen gaat ook gemakkelijker.