Pagina 1 van 4

racefiets opbouwen

Geplaatst: 24 dec 2010 11:00
door brambeton
Hallo, langs deze weg zou ik wat respons willen ontvangen over het opbouwen van een "budget" race-tour fiets vanuit een stalen frame.
De wensen zijn :stalen frame, minimaal shimano 105( gewoon dubbel want enige berg in de buurt is de Brienenoordbrug) , wielen voor een rijder van 95 kg.
Mijn gevonden voorwerpen tot zover;
-http://fietsen-brommers.marktplaats.nl/ ... staal.html (225,-)

-http://www.bikexperto.com/ (190,- voor een set wielen met ultegra naven)

- Shimano Groepset Shimano 105 Dubbel *actie week 51*
(6105-0365-002-N0912)
Opruiming! Shimano 105 Groepset.
meer informatie
€ 346.94 (futurumschop)

-stuur 100,-; stuurpen 50,-

-zadel 100,-; zadelpen 60,-

-klein spul zoals bidonhouders, stuurlint enz 200,-

-pedalen en schoenen heb ik al

Kom ik op ongeveer 1075,-
Dan uurtje of 8 werk voor de FM, komt er 320,- bij.

Mijn grote vraag omdat ik pas 1,5 jaar fiets;
Wat zijn de valkuilen wat zie ik over het hoofd wat ben ik vergeten, waarom koop ik geen mooie alu Cube met ultegra , zijn de wielen klote, kortom brand het plan af of bouw het op als je het positief inziet.
Ik vind het een prachtig frame op de foto maar heb totaal geen technische achtergrond of hier wel iets moderns van te maken is.

Bvd en gr

Geplaatst: 24 dec 2010 11:27
door kees0251
Met de gekozen spullen is op zichzelf niet zoveel mis, maar 1400€ totaal voor een beschadigd frame met Shimano 105 zou ik nimmer gaan betalen, daar kan je toch wel wat beters voor kopen.....
Het kan al enorm schelen als je zelf in elkaar zet maar dat moet je dan wel willen en kunnen.
Een praktijkvoorbeeldje:
Ik kocht in het voorjaar een 2e hands aluminium frame voor 100€, daarbij een 2e hands Campanolo Veloce groep voor 100€ en nog wat spullen (alle draaiende delen nieuw), zelfgebouwde wielen en kwam uit op een 600€ en voorlopig hoef ik niks anders (ik ben geen beginner maar herintreder)
Het frame bleek achteraf een hele goede, alleen een beetje gedateerd met een 1"vork, maar daar heb je geen last van.
Opbouwen moet je alleen doen als je het zelf kan, het stelt niet zoveel voor, maar de winter is natuurlijk een mooie tijd om daar ervaring mee op te doen...

PS dit zou wel eens een lang topic kunnen worden.....

Geplaatst: 24 dec 2010 13:09
door nica
Voor 1400 euro kun je een goede alu fiets kopen. die helemaal nieuw is..

Waarom perse staal? is dat omdat het goedkoper zou zijn??

Hieronder 1 voorbeeldje van een nieuwe fiets, met een betere afmontage.. en geen gedoe. Koop je er een iets stevigere wielset in, dan ben je klaar..

http://www.mantel-tweewielers.nl/produc ... _2010.html

Geplaatst: 24 dec 2010 13:13
door kawouter
ik denk dat je stuur, stuurpen, zadelpen en het zogeheten "klein spul" behoorlijk overbegroot. Als je voor budget gaat kan dit allemaal veel goedkoper, tweede hands of bv de LT lijn van Pro.

verder ben ik het eens met Nica, waarom niet voor 1300-1400 een vergelijkbare, nieuwe, kant-en-klare fietss kopen? Stuk eenvoudiger en veel minder stress...

Geplaatst: 24 dec 2010 13:14
door brambeton
Rationeel gezien mischien betere keus het leuke is iets unieks ook goed rijdend te krijgen voor een leuke prijs. Die paar (honderd)gram meer of minder maakt mij niet zo veel uit.
Kunnen jullie zeggen of het Coppi frame echt oud is of een nieuw frame met oude looks?

En shimano op een italiaan..........je moet het maar durven!

Geplaatst: 24 dec 2010 13:33
door kees0251
Dat Coppi frame stamt ergens uit de jaren '90 denk ik, zal wel zijn blijven liggen wegens uit de mode raken van staal.
Het zal zeker een exclusief karretje worden.....dat is misschien ook wat waard.
Persoonlijk zou ik hem met Campagnolo opbouwen, maar dat moet je natuurlijk zelf bepalen

Geplaatst: 24 dec 2010 13:45
door bigm
als je iets unieks wilt dan moet je daarvoor betalen maar ik zou persoonlijk voor dat geld een nieuwe of een overjarig model kopen

plus zoek maar eens een fm die dit in elkaar wil zetten voor jou ondanks dat je voor de uren betaald , er zijn wel fm hier op het forum die dat vast voor jou willen doen in de omgeving rotterdam

veel fm zeggen gewoon ,je hebt hier niets gekocht dus zoek maar een ander ,wat ik niet begrijp, maar dat is een andere discussie

ik weet niet of het je maat is maar kijk hier eens naar
http://forum.fiets.nl/topic.asp?sort=&page=1&TID=45075

Geplaatst: 24 dec 2010 13:59
door jsparie
Sluit me aan bij de reacties om beter een nieuw overjarig model te kopen. Overigens zit er bij je begroting nog wel de nodige rek in bijvoorbeeld de kosten van zadel, zadelpen, stuur en stuurpen, maar ook klein spul kan zeker de helft goedkoper. En het opbouwen ook.

Geplaatst: 24 dec 2010 14:08
door brambeton
Die Bulls is een mooi fietsje idd voor een hele schappelijke prijs, met een ultegra-groep. Het verschil tussen ultegra en 105 , als je kijkt naar betrouwbaarheid en duurzaamheid, is dat dan stevig of doen ze niet voor elkaar onder.
Ik wil zo'n 6-7 jaar probleemloos kunnen rijden bij 4-5000 km/jaar

Geplaatst: 24 dec 2010 14:10
door nica
Heb je ook een aat 62 nodig? dat is een flinke maat?

Ik vond net bij Mantel een mooie carbon stevens met ultegra afmontage voor 1500 euro..

Tuurlijk is iets exclussiefs leuk, maar als je daarom zoveel moet betalen voor wat mindere kwaliteit..

Maar goed mijn keuze zal het niet zijn dat is nu wel duidelijk. Wanneer je dat wilt zal ikd e kosten drastisch omlaag brengen, door ook 2 de hands materialen te gebruiken, je kunt prima ook dingen zelf gaan doen, een stuurlintje aanbrengen is 10 minuten werk, de fm rekent daar een flinke prijs voor..
Ik zou alleen de groep laten installeren eigenlijk.
Maar dan nog zal je een ouderwets frame hebben dat niet gemaakt is voor de remschakelaars en dergelijke. Het zal dan dus een omgebouwd frame worden.
Ik vertrouw er op dat het een mooie fiets word, ik denk alleen niet dat je het geld dat je er in steekt enigzins terug kunt verdienen. Ook zal ik naar de looks kijken van je materialen.. Daarmee bedoel ik je wielen, ik zou er geen hoge carbon wielen erin steken.

Geplaatst: 24 dec 2010 14:21
door brambeton
Moeilijk hoor, ben natuurlijk al een tijdje aan het rondkijken, heb wat belastingcentjes teruggehad en een leuk bedrag gereserveerd( tot 1500,-) en dat brand als een tierelier natuurlijk. Persoonlijk vind ik dan de hedendaagse fiets een beetje 13 in een dozijn, begrijp me niet verkeerd ik vind ze ansich best mooi maar er zijn er maar een paar waarnaar je omkijkt onderweg. Technisch zullen deze fietsen allemaal beter zijn dan een stalen exemplaar...

Geplaatst: 24 dec 2010 14:21
door bigm
ik denk dat je eerst voor jezelf moet gaan uitmaken wat je nu precies wilt , als je iets unieks wilt is de zijn de opties namelijk een stuk kleiner dan wanneer je voor nieuw of overjarig zou gaan ,zeker met het genoemde budget