Pagina 1 van 1

Wanneer zadelpijn weg ?

Geplaatst: 05 sep 2005 18:39
door forzafreddie
Beste vrienden,
Na 10 jaar afwezigheid weer op mijn racefiets gestapt, en nu zo'n 500 km verder. Echter, de zadelpijn blijft. Het oude Rolls zadel vervangen (was 15 jaar oud) door een Selle Italia Flite, haalt echter niets uit. Wat wel verschil maakt is dat ik nu 20 kg meer weeg (105 Kg ipv 85). Iemand een idee hoe lang zadelpijn blijft en waar ik op moet letten met een eventueel ander zadel..
Ook al heb je kracht over, als je na 70 km niet meer zitten kan, wat doe je dan?

Wanneer zadelpijn weg ?

Geplaatst: 05 sep 2005 20:27
door canth
Ik neem aan dat je wel een goede broek hebt? Ik ben ook net weer begonnen (na 10 jaar gestopt te zijn) en heb nog niet heel veel last gehad.  Moet wel zeggen dat ik maar ongeveer 5 kg meer weeg dan 10 jaar geleden (88 om 83kg)
mvg,Cornelis

Wanneer zadelpijn weg ?

Geplaatst: 05 sep 2005 21:38
door norbertb
Je niet laten ontmoedigen,blijven doorrijden.Op een dag zul je na een tochtje thuiskomen en er pas dan aan denken dat...je geen zadelpijn meer hebt.
Sportieve groeten

Wanneer zadelpijn weg ?

Geplaatst: 05 sep 2005 22:40
door scottwilko
Lijkt mij dat je de positie van het zadel eens kan herzien, als je namelijk zoveel bent aangekomen zal je vanzelf een andere houding hebben op de fiets. Verder uiteraard opteren voor een goede koersbroek.

Wanneer zadelpijn weg ?

Geplaatst: 07 sep 2005 01:19
door martijn09
Quoten: Origineel geplaatst door big rosa op 05 September 2005

het schijnt dat je bij bepaalde FM zadels kunt uit proberen op je eigen fiets.

Je zegt het goed, het 'schijnt'... Ik heb in het rond geinformeerd en het is nee of moeilijk moeilijk moeilijk. Ik kon het in mijn regio bij een regelen zonder veel problemen, eerst zadel kopen, binnen twee weken terug komen als er problemen zijn, dan eerst kijken of er iets versteld kan worden, en dan ??? Grote bezwaar is dat de keuze zeer beperkt was en de prijs ruim boven de adviesprijs lag! Bij bike2build in Vlaardingen kan je wel zonder problemen vier types Sanmarco een week testen...had ik dat maar gedaan..

Wanneer zadelpijn weg ?

Geplaatst: 14 sep 2005 10:18
door fiedoo
Waarom niet weer een rolls zadel aanschaffen? Maar probeer eens met je zadel een paar mm te laten zakken . meestal zit dit wat gemakkelijker. Persoonlijk heb ik verscheidene maanden gesukkeld met zadelpijn, slecht gevoel in de benen en druk op de prostaatspier. door mijn zadel een halve cm lager en naar achter te schuiven zijn de voornoemde problemen zogoed als verdwenen. Nog wat experimenteren misschien?

Wanneer zadelpijn weg ?

Geplaatst: 14 sep 2005 17:14
door sharkman
Alhoewel 105 kg wat aan de hoge kant is past en zadel of hij past niet. Zou als ik jou was eens een Fizik pavé proberen (bij de meeste zijn de problemen daarme snel opgelost)