Pagina 1 van 3

Bike Care

Geplaatst: 05 sep 2005 16:05
door sanderv
Ik ben bezig met een onderzoek naar Bike Care. Kunnen jullie mij zeggen wat jullie van onderhoudsproducten voor fietsen vinden. Onzin of noodzaak. Zijn dure producten beter dan huis, tuin, en keukenmiddeltjes? Wat gebruik je zelf en waarom?
Het zou mij zeer helpen als jullie zoveel mogelijk ervaringen vertellen!!!
 
Groeten Sander

Bike Care

Geplaatst: 05 sep 2005 19:41
door delsol
ik gebruik produkten van Pedro's voor de ketting en voor alle draaiende delen.
waarom? ik vind het gewoon goed spul.
met huis tuin en keuken spul heb ik geen  ervaringen mee.

Bike Care

Geplaatst: 05 sep 2005 20:20
door race1d
Zou je niet beter een soort enquete kunnen maken van een vraag of 10? Ik denk dat best wat mensen dat willen invullen en dan is het meteen nog overzichtelijk ook

Bike Care

Geplaatst: 05 sep 2005 21:10
door scottwilko
Zo wordt het iig een ongeregelt zooitje. Maar voor het schoonmaken gebruik ik wel degelijk huis tuin en keuken middeltjes. Deze produkten worden zelfs door de meeste profteams ook gebruikt :afwasmiddel. Verder wasbenzine voor de goede ontvetting (ik weet het niet echt milieuvriendelijk)maar voor het smeren heb ik ook gewoon pedros staan

Bike Care

Geplaatst: 06 sep 2005 12:37
door sanderv
het mag best rommelig worden. Ik wil een discussie. Op die manier kom ik veel meer te weten dan van een enquete. En bovendien is de respons vaak niet hoog als er geen prijs aan verbonden is.
Bedankt voor je reactie!!

Bike Care

Geplaatst: 06 sep 2005 12:57
door ilgrasso
Vooruit dan mijn manier van schoonmaken (uit grootmoeders boekje).
Ik gebruik meestal degreaser of mud off van Morgan Blue. Onverdund op het frame en draaiende onderdelen of verdund met lauw water. Ik gebruik ook afwasmiddel (onverdund voor de ketting en pion) en opgelost in water voor het frame. Goed afspoelen met veel water. Klaar!
Om te smeren gebruik ik finish line (zwart flesje met groen dopje). Andere smeermiddelen zijn minder goed bevallen (smeren minder en blijven minder goed zitten imo).
Ooit op vakantie heb ik eens een flesje Pedros degreaser gekocht. Een paar maal gebruikt en daarna bij de supermarkt afwasmiddel gekocht, beviel een stuk beter.
Succes met je onderzoek.

Bike Care

Geplaatst: 06 sep 2005 14:37
door marcello
Het schoonmaken van mijn fiets:
-Afspoelen met regenwater (gieter).-Daarna lekker wassen met schoon regenwater, met een paar druppels Dreft erin.-Dan weer afspoelen met regenwater (gieter).-Even laten drogen, en dan goed afnemen met een zachte doek.-Mijn fiets is dan weer spik en span!!!
1X in de 3mnd verwen ik de fiets met poetsolie.
Schoonmaken van ketting en componenten:
-Ontvetten met wasbenzine.-Goed droogmaken.-Lichtjes in de WD40 (ik gebruik een druppelaar).-Daarna weer een pluisvrije doek erover.-De cassette die flos ik met een pluisvrije doek.
Na een uurtje of wat, kan hij er weer tegenaan!!!

Bike Care

Geplaatst: 06 sep 2005 14:58
door marky
- Frame+velg+spaken e.d.: Grote zandplekken eraf vegen. Schoonmaken met warm water, als ie erg vies is met klein beetje dreft. Drogen met doek en (als ik zin heb) of na een lange periode zonder, insmeren met turtle wax. - Kabels: schoonmaken zelfde als frame. Drogen met doek en (lichtjes) insmeren met teflon (op doek).- Ketting: afvegen met droge doek en opnieuw insmeren met Supreme Black.1x in de zoveel tijd laten weken/ in lampolie (paar uurtjes ofzo en af en toe heen en weer schudden soms extra met tandenborstel nalopen) goed afvegen en ff laten drogen, daarna Supreme Black erop.- Cassete: 'flossend' schoonmaken met doek.- Draaiende delen op derailleur inspuiten met teflon. Haal ik wel eerst de ketting eraf, want supreme black en teflon gaan niet zo goed samen.
 

Bike Care

Geplaatst: 06 sep 2005 15:17
door mr.c
Wasbenzine is geweldig als het om kettingreinigen gaat .

Bike Care

Geplaatst: 06 sep 2005 15:28
door sanderv
Zo gaat het geweldig. Allemaal heel bedankt voor jullie reacties. Maar ik wil er nog veel meer!!!!!
 
Groeten Sander

Bike Care

Geplaatst: 06 sep 2005 15:57
door schmo
Schoonmaken met een dreftsopje en afdrogen, als ik in een goede bui ben in de (hema)autowas zetten. De ketting ruim voorzien van Finish Line teflon, ketting goed terug draaien dan komt alle smurrie er vanzelf uit, afvegen met een microvezeldoek (als die helemaal zwart is en z'n vriendjes ook gewoon in de machine flikkeren op 90 graden met een hoop wasmiddel).

Bike Care

Geplaatst: 06 sep 2005 16:27
door w0uter
Ik neem mijn frame en wielen meestal even af met een natte lap. Als hij heel erg vies is met een sopje. Cassette en ketting maak ik schoon met lampenolie. Ontvet prima en smeert gelijk. De cassette haal ik meestal even uit elkaar zodat ik overal beter bij kan komen. Om de ketting te smeren gebruik ik finishline. Moeilijk bereikbare plaatsen en de derailleurs poets ik met een tandenborstel (zonder tandpasta natuurlijk)