Pagina 1 van 1

lago Iseo Italie

Geplaatst: 30 jun 2011 17:49
door hvdh
Hallo racers,

Komende zomervakantie ziiten we aan Lago Iseo. Heeft iemand ervaring met fietsen/routes in deze streek?

Ik hoor graag evt. opties. Alvast bedankt.

gr. Hans

Re: lago Iseo Italie

Geplaatst: 30 jun 2011 19:52
door watikjebrom
Wij zijn 2 jaar achtereen naar het Lago d'Iseo geweest. Destijds zonder fiets, maar wel met de auto de omgeving verkend. Om het meer is het mooi fietsen, een route van ongeveer 65 kilometer met wat licht klimwerk hier en daar. Ook veel kleine donkere tunneltjes, dus pas daar goed op! Wat zeker de moeite waard is om vanuit de haven van Iseo de boot te nemen naar het eilandje Monte Isola, wat midden in het meer ligt. Prachtige omgeving met een mooi uitzicht en leuke korte klimmetjes én autovrij!

Re: lago Iseo Italie

Geplaatst: 30 jun 2011 22:17
door inlineskater
Als je in Iseo zit kun je heel mooi klimmen (8 km á 7%) oostelijk naar Polaveno, vervolgens San Giovanni, Goiane, Ome, Maglio, naar Provaglio D'Iseo, allemaal glooiend terug naar het meer. Pas idd op voor de donkere tunnels, 2 jaar terug met 60 tunnel in gevolgen en vervolgens 1 Km moeten wandelen langs de wand zonder licht en met veel verkeer, best scary!

Re: lago Iseo Italie

Geplaatst: 01 jul 2011 07:54
door csgman
een rondje lago Iseo is 60km volgens mij en is heel goed te doen maar inderdaad pas op voor de tunnels, vooral aan de west kant.
Aan de oost kant is er (deels) een fiets pad en is het minder gevaarlijk. Ik heb een aantal leuke tochten gereden richting lago di Endine.
Veel plezier.

Re: lago Iseo Italie

Geplaatst: 01 jul 2011 13:52
door Herman_N
Kijk maar een op cyclingcols.com, er ligt genoeg daar. Zelf heb ik destijds wat colletjes gereden. De Passo Tre Termini begint in Iseo en is een lekkere klim. Verder nog wat van dit soort werk rond het meer. Voor het steviger werk kun je naar Grone rijden (20 km oid), want daar ligt de Colli San Fermo, een echte kuitenbijter.