Pagina 1 van 1

canyon ultimate cf 9.0 sl

Geplaatst: 15 jul 2011 09:35
door voetjes30
Dag iedereen

Ik ben van plan van bovenstaande te kopen. Een paar vragen:

Ik heb nu een cube van 2009 met een ultegra trippel op. Ik ben van plan om de nieuwe met een compact te nemen, dura ace bestaat niet in trippelversie, dit aangezien ik nogal veel toertochten in de ardennen doe. Goede keuze? Heb nog nooit op een compact gereden.

De wielen ken ik ook niet zo goed, mavic ksyrium elite. Ik had nu fulcrum r7. Mavic is toch waarschijnlijk beter hè. Ik weeg 77 kg.

En dan de fiets. Heeft iemand deze al want ik vind er dus niets van terug op het forum, zelfs niet via de zoekfunctie.

Alvast bedankt voor de eventuele recties

Re: canyon ultimate cf 9.0 sl

Geplaatst: 15 jul 2011 10:56
door jaykay
Hoi voetjes, met een compact kom je prima uit in Limburg en de Ardennen. Is je plan verder voornamelijk vlak dan ga je het middenblad van een triple wel missen maar ook dit valt te wisselen op een compact.

Ksyrium elites zijn goede wielen en vergelijkbaar met fulcrum racing 3, 2 trapjes beter dus dan je huidige wielen. Jouw gewicht kunnen deze wielen prima aan.

De ultimate CF is een hele goede fiets maar heeft wel een andere geometrie dan de Cube, test dan ook het liefst de fiets in Heerlen voor je er een bestelt. Een test van de Canyon staat in de laatste fiets. Voortaan kan je beter posten en kijken in het Canyontopic.

Hoop dat je hier iets aan hebt.