remkko schreef:Dat zijn inderdaad een behoorlijk aantal trainingen. Hopelijk neem je de tijd om je ook te verdiepen in trainingsleer. Ik zie best een behoorlijke kans dat je over een paar maanden overtraint bent en de trainingsarbeid niet meer kan verzetten.
Dat klopt wel, maar werd in het begin goed begeleid door een fysiotherapeut die mijn frequentie weliswaar erg (idd iets te ) ambitieus vond, maar zag dat het geen problemen opleverde. Verder combineer ik sommige zaken door bijvoorbeeld van- en naar het fitnesscentrum te rennen of op de loopband mijn looptraining te doen.
hendrikjan schreef:
Beste Mark, als het geen spam is dan is het natuurlijk niet aardig/ leuk om zo weggezet te worden. En dan bied ik daarvoor mijn welgemeende excuses aan.
OK vergeet het!
hendrikjan schreef:
Maar als ik je bericht lees dan is het eerste gevoel wat mij bekruipt een soort van tell sell ervaring, deze beginnen steevast met "wow mike, moet je kijken wat mij is gelukt met [vul product naar keuze in]". In jouw geval vivob, daarna breng je een in mijn optiek wat onrealistisch trainingsschema naar voren. Iedere dag een kleine 10 km wandelen, 3 keer per week fitnessen en 3 tot 4 keer in de week hardlopen, en ook nog 2-3 keer per week willen gaan fietsen, daarna kom je tot slot met de aanrader om producten te kopen van een persoon gelieerd aan een stichting waarvan je uitdrukkelijk benadrukt geen belang in te hebben.
Het komt bij mij allemaal een beetje gekunsteld en niet echt over en je probeert een product aan de man te brengen ==> De uitdrukking, "if it sounds like a duck, walks like a duck and flies like a duck... " moet nog afgemaakt worden met de zinsnede "it is a dcuk", waarbij "duck" in dit geval als metafoor voor spam gebruikt is.
Dat je duck als metafoor bedoelde, begreep ik en ik kan me voorstellen dat het als een Tell-Sell verhaal kan overkomen. Als je er zo naar kijkt, kan ik me er iets bij voorstellen, maar het is gewoon een echte ervaring. Op TS willen ze ook 'ervaringen' vertellen maar dat is verkooptechniek.
Zelf ben ik eerst behoorlijk afgevallen en ben na ongeveer 15 kg afgevallen te zijn, begonnen met sporten (wandelen en een beetje fitness). Tijdens onze actieve vakantie in de bergen heb ik gezond gegeten en natuurlijk veel bewogen. Na de vakantie heb ik mijn bewegingspatroon uitgebreid en mijn gezond leefpatroon weten vast te houden (ik zou ook niet anders meer willen). Met sport heb ik doelen gesteld en die haalde ik allemaal veel sneller dan gedacht. Ben mijn tijden op de 10 km hardlopen nu aan het verbeteren en begin zelfs te denken aan een halve marathon uit te lopen binnen de 2 uur of zelfs aan een 1/8 of 1/4 triathlon...
Het afvallen heb ik dus niet alleen te danken aan het eten, maar aan een combinatie van eet en leefpatroon en meer bewegen!
De verwijzingen zijn bedoelt om mensen opmerkzaam te maken op deze vorm van eten. De auteur/diëtist stelt ook duidelijk dat dit geen dieet is, daarom is het ook geschikt voor sporters. Sporten en diëten gaan eigenlijk ook niet samen, maar dat is mijn opvatting.
Kort gezegd komt het erop neer dat je door meer te eten gaat afvallen. Doordat je afziet van vetten, suiker en geraffineerd voedsel moet je lichaam arbeid verrichten om het eten te verwerken. Verder moet je zorgen dat je genoeg gezonde zaken eten om te voorkomen dat je 's avonds zin krijgt in ongezonde zaken (maar dat is wel erg beknopt).
vermeulen schreef:Hebben ze bij vivob ook verteld over een balans in je leven? Mensen zijn heel snel geneigd om te fluctueren. Als je te snel wilt veranderen, is de kans groot dat je bij een klein tikje een enorme terugval krijgt.
Kijk bijvoorbeeld naar cold-turkey therapieen, die heel vaak een relapse veroorzaken.
Zo kan het bij jou ook gaan; je denkt nu dat je het licht hebt gezien, maar wat nou als je jezelf overtrained, en daardoor een tijdje niet kunt sporten?
Dan zit je ineens thuis, jezelf te vervelen, en moet je nog minder gaan eten, omdat je er ook niets afsport.
Ik zou daar heel erg voor uitkijken, want dat zijn de momenten waarop je heel hard kunt terugvallen in je oude gewoontes.
Mijns inziens moet je alles rustig op- en afbouwen, om jezelf psychologisch de tijd te geven om te wennen aan een veranderende situatie.
Mooi dat je je leven veranderd hebt, maar draaf niet door.
Wat is balans in het leven? Je "stel dat" theorieën komen me allemaal wat "geitenwollig" over en daar hecht ik weinig waarde aan. Uit mijn professionele ervaringen ben ik er inmiddels achter gekomen dat deze soort "wetenschap" allerlei vreemde theorieën erop nahoudt en ik beweer met grote regelmaat dat psychologie eigenlijk niet eens de term wetenschap verdient. Het is in mijn ogen een tak die meer met zelfverrijking en werkverschaffing te maken heeft dan met hulp aan anderen! Ik heb teveel situaties meegemaakt waar psychologen of andersoortige 'gedragsdeskundigen' het helemaal fout hadden en de betrokken mensen dat met dood of zware verwondingen hebben moeten bekopen. (Dat even terzijde over geitenwollen sokken).
Maar ik wil je wel gerust stellen...
In het verre verleden heb ik zowel fysiek als mentaal leren afzien en heb mijn eigen grenzen gevonden. Ik heb geleerd hoe ik omga met stress-situaties en tegenslagen weten op te vangen.
Wat betreft mijn leefstijl: dit is mijn oude gewoonte...