Pagina 1 van 1

Sporten combineren? (bijv. hardlopen)

Geplaatst: 01 feb 2012 14:27
door Waterfiets
Hallo,

Door verhuizing naar andere stad, afstuderen, etc. heb ik 2 maanden stilgezeten en een maand ongeveer 2x per week hardgelopen.
Nu heb ik sinds kort een racefiets waar ik ook trainingen op wil gaan draaien.
Mijn hoofd sport is het roeien, en het niveau waarop ik wil gaan roeien vereist toch wel 6 trainingen per week.
Ik wil niet alle trainingen op het water doen, maar ook hardlopen en fietsen.
Het heeft natuurlijk geen zin om 6x een duurtraining te gaan doen, dus ben een beetje aan het puzzelen hoe ik mijn lichaam in staat kan stellen om in conditie vooruit te gaan, maar ook per sport vooruitgang te zien. Ik zat te denken aan 3x roeien 2x fietsen 1x hardlopen, maar wanneer extensieve duur of intensief/explosief moet ik nog even uitvogelen.

Zijn er meer mensen die meerdere sporten beoefenen? en die de ene sport gebruiken om de andere aan te vullen in kracht en conditie?
Ik ben heel erg benieuwd naar hoe dat wordt ingevuld!

Gegroet!

Re: Sporten combineren? (bijv. hardlopen)

Geplaatst: 01 feb 2012 14:39
door Livio Livius
Hoofdsport voor mij is fietsen (maandag 1 uur interval - woensdag 1:30 extensief/intensief interval - zondag 2:30 ~ 4 uur duur) --> doel cyclo's/ verhogen ftp
Daarnaast roeien (alleen ergo) (dinsdag 1 uur blokken / duur en donderdag intensief/interval 30~45 min) --> doel sub 7:30 over 2k
Op vrijdag en zaterdag: 1 uur kracht + 30min loopband interval en 20 min cross trainer
Op zaterdag of zondag minimaal 1 uur duurloop buiten --> doel 1/2 ~ hele marathon.
In de loop van dit jaar zwemmen toevoegen om volgend jaar eerste hele triathlon te doen.

Belangrijk is trainingsomvang langzaam laten groeien alsmede intensiteit alsmede afwisseling in trainingvorm. Om de 3 a 4 weken rust week (volume / intensiteit) verlagen. Zit nu ca 10 uur qua trainingsomvang. Komende maanden naar 12 a 14 uur. Belangrijk is ook rust en af en toe een training overslaan :) .

Re: Sporten combineren? (bijv. hardlopen)

Geplaatst: 01 feb 2012 20:51
door bleek
Waterfiets schreef:Het heeft natuurlijk geen zin om 6x een duurtraining te gaan doen, dus ben een beetje aan het puzzelen hoe ik mijn lichaam in staat kan stellen om in conditie vooruit te gaan, maar ook per sport vooruitgang te zien. Ik zat te denken aan 3x roeien 2x fietsen 1x hardlopen, maar wanneer extensieve duur of intensief/explosief moet ik nog even uitvogelen.

Zijn er meer mensen die meerdere sporten beoefenen? en die de ene sport gebruiken om de andere aan te vullen in kracht en conditie?
Ik ben heel erg benieuwd naar hoe dat wordt ingevuld!
Roeien en fietsen hebben wel het een en ander met elkaar te maken, da's mooi. Wat betreft je verdeling van trainingen, wat is je roeidoel? 2k op de ergo zo hard mogelijk? 2k op de bosbaan? Of ga je voor de toertochten? En heb je de techniek al onder de knie?

Wat betreft het hardlopen. Da's heel wat anders qua beweging. En qua belasting. Slechts 1x per week lopen zal je niet veel progressie mee boeken denk ik. Overigens is dit vooral n=1, ik heb geroeid (EJL8+ / 4+) en beoefen nu de schone sport van het zwemmenfietsenlopen. Ik heb gemerkt dat 3x per week een sport beoefenen toch wel nodig is om een beetje leuk progressie te boeken. (De combinatie roeien/fietsen daargelaten)

Re: Sporten combineren? (bijv. hardlopen)

Geplaatst: 02 feb 2012 12:05
door Waterfiets
Ik heb ook een jaar in EJD8+ geroeid, en ook veel in kleinere nummers. Ik wil de rest van het seizoen gaan skiffen, club niveau, volgend jaar misschien weer op nationaal niveau.
In de loop van het seizoen moet ik me dus meer gaan richten op korte baan, nu is het nog lange baan. Ook de Ringvaart(100km) staat weer op het programma, maar aar heb ik vorig jaar ook niet echt voor getraind.

Ik zie het dus niet zitten om, zeker in de skiff, alle trainingen op het water te doen.
Op de fiets kan je dus zowel intensieve als extensieve trainingen draaien?