Pagina 1 van 1

Ketting pakt tandjes T11 niet goed

Geplaatst: 10 jul 2012 16:44
door dr.ob
Hallo.

Ik heb mijn gehele 10 speed shimano (105) cassette 12-25 vervangen door 11-28. Tevens nieuwe ketting aangebracht. Nu pakt de ketting de tandjes van het kleinste kransje (11) niet goed, de ketting slaat continu door. De andere tandkransjes geen problemen. Ik kan er wel naartoe schakelen. De derailleur hoger of lager zetten maakt geen verschil.

Heeft iemand enig idee hoe ik dit euvel kan verhelpen?

Alvast bedankt! :)

Groet,
Rob

Re: Ketting pakt tandjes T11 niet goed

Geplaatst: 10 jul 2012 17:00
door prjz
Kijk eens hoe het deraileurwieltje boven het 11 kransje staat. Eventueel kun je met de schroefjes H en L die bij regelen. H is voor het kleinste kransje (hoogste versnelling), die moet je dus hebben, en L voor het grootste kransje.

Re: Ketting pakt tandjes T11 niet goed

Geplaatst: 10 jul 2012 17:15
door tosstheboss
Heeft je achterpad misschien tijdens monteren niet een kleine tik gehad, hierdoor staat hij wellicht ietsjes uit " het lood"

Re: Ketting pakt tandjes T11 niet goed

Geplaatst: 11 jul 2012 00:43
door dr.ob
Het probleem is inmiddels verholpen!

Aan de derailleur kon het niet liggen dat had ik al uitvoerig gecheckt. Toen heb de casette nog eens uit elkaar gehaald en toen zag ik het:
De diameter van de ring/pakking tussen de kleinste tandkrans (T11) en sluitkrans is te groot. De ring steekt zo te ver uit waardoor de ketting niet volledig in de tandjes kan vallen. Hierdoor slipte die ketting continu door. Ik heb de ring verwijderd.

Ik heb even vergeleken met mijn andere cassette en deze ring is hetzelfde als de standaard ring voor de T12 (en groter) als kleinste tandkrans. Vreemd dat Shimano wel een speciale sluitkrans heeft voor de T11, maar geen bijpassende ring bij die maat...

Anyway, desalniettemin bedankt voor jullie suggesties ;)

Rob.

Re: Ketting pakt tandjes T11 niet goed

Geplaatst: 11 jul 2012 09:36
door eric1967
prjz schreef:Kijk eens hoe het deraileurwieltje boven het 11 kransje staat. Eventueel kun je met de schroefjes H en L die bij regelen. H is voor het kleinste kransje (hoogste versnelling), die moet je dus hebben, en L voor het grootste kransje.
De schroefjes H en L zijn ervoor om de maximale uitslag van de derailleur te begrenzen!
afstellen doe je met de kabel verstelller(s) bij derailleur of shifters/frame