Pagina 1 van 1

Kuota, Ridley of Focus

Geplaatst: 21 jul 2012 16:49
door zarath78
Na een eerder topic over weinig keus (dacht ik....) ben ik inmiddels wat verder en ben ik nu bezig om te kiezen uit 3 fietsen. Het zijn de volgende drie fietsen, allemaal ongeveer voor dezelfde prijs (max 100 euro verschil) bij drie verschillende fietsenmakers waar ik allemaal een goed gevoel bij had:

Kuota Kharma met volledige ultegra groep en miche race wielen
Ridley Damocles met volledige ultegra groep en cosmic elite of fulcrum r5 wielen
Focus Izalco pro 2.0 met een SRAM red groep (behalve crankstel dat is Force) en cosmic elite wielen

Qua looks vind ik ze niet veel voor elkaar onder doen, grote verschillen de SRAM groep bij de Focus en de wielen bij de Kuota die ik niet ken.

Iemand die wat kan vertellen over de eigenschappen/kwaliteiten van de frames? Ik heb al meerdere reviews van alle drie gelezen en die zijn eigenlijk allemaal positief, maar ik kon niet direct vergekijkingen tussen de drie vinden. Aangezien het bij drie verschillende fietsenmakers is biedt ook hen vragen geen uitkomst, want die zijn dan niet echt objectief.

Er zijn ongetwijfeld nog meerdere vergelijkbare fietsen en afmontages, maar het wordt een van deze drie, dus suggesties voor iets anders zijn welkom, maar niet wat ik zoek :)

Re: Kuota, Ridley of Focus

Geplaatst: 21 jul 2012 17:35
door Ernie C.
De Izalco Pro 3.0 was bike of the year bij Bikeradar en komt over het algemeen goed uit de tests. Sram red is ook wel een stap hoger dan Ultegra. De wielen zijn in ieder geval de duurste van de 3.

Re: Kuota, Ridley of Focus

Geplaatst: 23 jul 2012 11:30
door zarath78
Die test en review had ik ook gevonden en daar waren ze inderdaad lyrisch. De meeste reviews gaan over de 3.0 met volledige SRAM Force groep en DT Swiss wielen (die er vaak niet best uitkwamen), dus dan zal de 2.0 met ook SRAM Red onderdelen en Cosmic Elite wielen alleen maar beter zijn neem ik aan.

Vooralsnog neig ik op basis van reviews en verhalen naar de Focus, vooral ook omdat ik benieuwd ben naar rijden met een SRAM groep. Ik ga deze week een fiets van een vriend proberen met een SRAM Force groep om te kijken of de iets andere manier van schakelen mij goed ligt.

Re: Kuota, Ridley of Focus

Geplaatst: 23 jul 2012 13:12
door quarter
heb je inmiddels op alle modellen al gefietst ?
Enige manier om er achter te komen hoe ze JOU bevallen.

Succes met je keuze !

Re: Kuota, Ridley of Focus

Geplaatst: 24 jul 2012 00:19
door Ro_Mo
@Zarath78, de wielen DTswiss wielen kwamen uit de test als "aan de zware kant" maar qua stijfheid zijn het goede trainings wielen ( ik ben wel bevooroordeeld omdat ik de PRO 3.0 heb)
Ik zit er wel aan te denken om deze op te waarderen naar Fulcrum Racing 3 .
Verder ben ik erg tevreden over mijn Focus na het kunnen scoren via Liviolivius van een 3t Ergonova stuur, 3T stuurpen, een 3T Doric LTD zadelpen en een pro opzet stuur van 3T via Bikeparts4U ( vond het terug komen van het 3T vanuit de vork wel leuk :roll: )

Succes met je keuze, het duurde voor mij een maand of 4 tot ik de knoop doorhakte voor welk merk te gaan

Robert

Re: Kuota, Ridley of Focus

Geplaatst: 27 jul 2012 13:10
door nijkie
Ik rij met een kuota kharma met campa athena 11 groep carbon cranckstel,fijne,wendbare en kwa design voortreffelijke fiets
Zie bij racefietsen kuota topic.

Re: Kuota, Ridley of Focus

Geplaatst: 21 sep 2012 20:28
door zarath78
Na een tijdje wikken en wegen en een stukje fietsen op een Kuota en Focus van vrienden heb ik besloten om voor een Focus Izalco Pro 3.0 van 2013 te gaan. De upgrade naar een 2.0 voor SRAM Red vond ik het geld toch niet waard en heb een mooie deal gekregen op een 2013 model.

Nog een paar daagjes wachten en hopen op nog een paar mooie dagen dit najaar waarop ik mijn nieuwe aanwinst kan uitproberen :-)

Re: Kuota, Ridley of Focus

Geplaatst: 25 sep 2012 18:40
door Ro_Mo
Beste zarath78, bedoel je niet een goede deal voor model 2012 ipv 2013, anders is je FM er wel erg snel bij.

Al met al gefeliciteerd met je aankoop, 2013 en 2012 zijn beide MOOI en ik ben niet bevooroordeeld ;) :D

Robert

Re: Kuota, Ridley of Focus

Geplaatst: 25 sep 2012 20:51
door zarath78
Nee, ik bedoel wel degelijk model voor 2013.
Om een lang verhaal kort te maken ging er iets mis met de toezegging voor een 2012 model en matste hij me dus met een 2013 model.

Re: Kuota, Ridley of Focus

Geplaatst: 26 sep 2012 08:44
door garrett
ik heb een ook een focus izalco met sram red, ben er erg blij mee fiets heerlijk top fiets
en als je hem hebt showe hem dan even hier of in de focus galerie ben erg benieuwd