Pagina 1 van 6

Zero vs 3

Geplaatst: 18 sep 2012 19:26
door mrvgeijn
Ik wil mijzelf graag een upgrade doen qua wielen. Momenteel rij ik met FR3. Mijn oog is gevallen op de FR Zero. Uiteraard via Google veel revieuws over te vinden, alleen zeer weinig gebruikservaringen. Zijn er mensen die wat kunnen en willen delen over de Zero's?

Waar ik met name naar opzoek ben is het volgende. De specs beide wielen laten de verschillen goed zien, maar wat ga ik hier in de praktijk van merken en is het dus een goede investering?

Voor de volledigheid, ik rij +/- 150 km per week. Het terein waar ik veelal rij zijn vlakke wegen, maar ik leef me ook graag uit in Belgie(kasseien, heuvels) en op de Limburgse heuvels.

Alvast bedankt.

Re: Zero vs 3

Geplaatst: 18 sep 2012 19:39
door yoda
ik heb de shamals en de Zonda's. Dat zijn in feiet dezelfde wielen. Ik merk niet heel veel verschil. De Shamals lopen wat lichter (gevoel) en zien er gewoon een stuk mooier uit. Heb ook het gevoel dat ze wat strakker/stijver zijn. Er is op het forum al meerdere keren gezegd dat de zonda's/r3's de beste prijs kwaliteits verhouding heeft.

Re: Zero vs 3

Geplaatst: 18 sep 2012 19:45
door mrvgeijn
Ok thanks so far. Heb idd gezien dat de wielen in de basis gelijk zijn. Ik ben meer dan tevreden over de r3's overigens, maar zou mezelf iets moois kado doen. Promotie gemaakt op het werk. Alleen moet het het geld wel rechtvaardigen, goede aanbieding van de Zero's gezien namelijk, maar blijft een hoop geld. Als ik er dan uiteindelijk niet veel mee opschiet is het ook zonde.

Re: Zero vs 3

Geplaatst: 18 sep 2012 19:57
door scottpch
Uiteindelijk moeten de benen het werk doen, of de upgrade het geld waard is moet je zelf oordelen. Echter het gevoel en de moraal die je er van krijg + het feit dat je een goede upgrade gedaan hebt, is minstens zo belangrijk voor je aankoop. Niet altijd een aankoop rationaliseren, uit emotie handelen is minstens zo leuk( in deze situatie). ;)

Re: Zero vs 3

Geplaatst: 18 sep 2012 20:00
door yoda
scottpch schreef:Uiteindelijk moeten de benen het werk doen, of de upgrade het geld waard is moet je zelf oordelen. Echter het gevoel en de moraal die je er van krijg + het feit dat je een goede upgrade gedaan hebt, is minstens zo belangrijk voor je aankoop. Niet altijd een aankoop rationaliseren, uit emotie handelen is minstens zo leuk( in deze situatie). ;)
+1 en die aanbieding bij salden is prachtig ;)

Re: Zero vs 3

Geplaatst: 18 sep 2012 20:05
door mrvgeijn
Haha, je hebt het door.

Wat je schrijft over de wielset is ook wat in veel reviews staat. Morgen maar is kijken of ze er nog zijn en knoop doorhakken.

Re: Zero vs 3

Geplaatst: 18 sep 2012 21:07
door loos
Daar komt het duiveltje........

Wielentest in tour:
http://www.tour-magazin.de/services/qtr ... _2011/#/86" onclick="window.open(this.href);return false;
Kies directory en dan "allround wheels"
Zowel Zonda als Shamal zijn getest.

Maar zelf heb ik ook Shamal en Eurus wielen en ben er erg tevreden over.
Shamal (en dus FR 0) loopt gewoon heel mooi (maar of je het verschil voelt..... :roll: )
Die CULT upgrade van de FR 0 limited kan mij wel bekoren.

Re: Zero vs 3

Geplaatst: 19 sep 2012 10:08
door boswielrenner
Ik denk dat de Zero's voor de prijs zo'n beetje de beste lage alu clinchers in de markt zijn. Laat ik even handgespaakte wielen buiten beschouwing. Een FR3 wielset is prijs/kwalitatief heel erg goed dus je gaat niet heel veel verschil merken met de zero's. Zero's lopen wat mooier en zijn lichter, maar op het vlakke ga je dat niet echt merken. Ik vind de Zero's wel veel mooier dan de FR3 dus dat kan, samen met het lagere gewicht, een argument zijn.
Ik ben zelf erg tevreden met de zero's. Ik rij er niet zo vaak mee. Eigenlijk alleen met slechter weer aangezien ik met mooi weer carbon wielen rijd.

Re: Zero vs 3

Geplaatst: 19 sep 2012 10:18
door bve
FR 3 lijkt te sterk op FR zero. Waarom zou je een goede wielset upgraden naar een zeer goede wielset van het zelfde type?
Waarom geen setje hoge velgen? Dan heb je wat voor de heuvels en voor de vlakke ritten. Dat verschil zou je misschien merken.
Klimmen met 200 gram lichtere wielen merk je niet.

Re: Zero vs 3

Geplaatst: 19 sep 2012 10:44
door boswielrenner
+1 BvE. (klimmen met 200 gram lichtere wielen merk je wel qua moraal) :-)

Re: Zero vs 3

Geplaatst: 19 sep 2012 10:45
door mrvgeijn
@bve Dat is ook iets wat ik in overweging heb genomen. Dat is ook precies de rede van de vraag. Als de wielen idd weinig verschillen, behalve looks, wat grammen, dan is het de investering wat mij betreft niet waard. Als het gaat om hoge velgen, dan zie ik eerlijk gezegd door de bomen het bos niet niet meer. Er is heel veels moois, maar wat is goed en ook nog betaalbaar. Heb eerder naar de Bullets van Campa gekeken en naar de Red Wind van Fulcrum. Beide mooi, maar hoe rijd het. Suggesties?

Re: Zero vs 3

Geplaatst: 19 sep 2012 10:48
door boswielrenner
Google is je vriend. Er is echt heel veel te vinden hoor! Je kan voor 500 dollar erg goede chinsese hoge full carbon wielen kopen. Forums over volgeschreven. Ook in dit forum. De fulcrum Red Wind wielen rijden erg goed. Wel duur voor wat je krijgt en er is ook veel over te vinden in dit forum.