Pagina 1 van 1

Comfortabele fietsen

Geplaatst: 21 feb 2013 13:50
door Aeschere
Nav. mijn vraag in het Cannondale topic en de antwoorden die ik daar op kreeg leek het me beter om een eigen topic aan te maken.

Ik ben dus op zoek naar een nieuwe fiets. Deze zal voornamelijk gebruikt gaan worden voor toertochten en af en toe een berg in België/Frankrijk. Snelheid is hierbij niet het belangrijkste maar comfort wel. Op dit moment rij ik op een Gazelle tour de L'avenir waardoor alles wel een upgrade is en dit maakt de keus niet echt makkelijker. Op mijn huidige fiets krijg ik ook na verloop van tijd last van tintelingen/gevoelloosheid op vreemde plekken. Een ander zadel kan misschien helpen maar eigenlijk is elke investering in deze fiets al teveel.

Ik ben kwa uiterlijk erg gecharmeerd van de Rose Pro-SL 2000 en de Cannondale Caad 10 al schijnt die laatste niet echt gemaakt te zijn voor comfort.

Ik sta eigenlijk wel open voor alle fietsen en wilde dan ook vragen of jullie een goede suggestie hebben? De fiets van deze maand heeft ook een artikel over performance racers maar hier komt eigenlijk alleen de Rose redelijk goed naar voren in mijn prijsklassen.

Alvast bedankt.

Edit: Dan ook nog wat gegevens:

Mijn budget is maximaal €1400 als het goedkoper kan dan heel graag.
Lengte: 188cm
BBL is 91cm
Gewicht: 86kg

Re: Comfortabele fietsen

Geplaatst: 21 feb 2013 16:51
door materialist
Negen van de tien keer kiezen mensen die een advies willen toch voor wat ze zelf aandragen. De rose en de caad 10 zijn beide niet comfortabel maar wanneer je je portemonnaie trekt zijn ze zijn comfortabel te maken. Comfort betekend een langer balhoofd, torentje onder het stuur, 25mm banden, dik stuurlint, en een dunne zadelpen. De caad10 is veel duurder naar wat je krijgt. De rose is beter aan te passen. Wanneer je werkelijk een comfortabel frame wilt moet je met het langere balhoofd beginnen deze hebben het beide niet.

je kunt ook hier kijken
http://www.roadbike.de/test/bikes/im-ro ... 0#produkte" onclick="window.open(this.href);return false;

Re: Comfortabele fietsen

Geplaatst: 22 feb 2013 00:04
door ottorongo
Zou Aeschere hier niet doelen op een fiets die comfortabel (zacht) bolt? Dus een fiets die de schokken goed absorbeerd.

Re: Comfortabele fietsen

Geplaatst: 22 feb 2013 08:49
door Aeschere
Niet perse, ik doel voornamelijk op een fiets waar je makkelijk lange tijd op kan zitten zonder last te krijgen van tintelingen of een verkrampte rug. Waarschijnlijk houdt dit in dat je iets recht op zit ipv. helemaal voorovergebogen.
Ik wil hier ook best wat snelheid voor opgeven. Wedstrijden zal ik er niet mee gaan rijden.

Bedankt voor de link trouwens, de Cube Peleton ziet er ook veelbelovend uit.

Re: Comfortabele fietsen

Geplaatst: 22 feb 2013 09:39
door materialist
Je ziet ook meer wanneer je rechtop zit. De dijk tussen amerongen en wijk bij duurstede zag er prachtig uit toen alles ondergelopen was.
Maar ook: eén fiets is een tour, twee fietsers is koers. Zo is het altijd geweest en dan wil je liever zo laag mogelijk zitten
De cube heeft een veel mindere uitrusting. Pas op voor de upgraderij, dat is een ziekte die door fietsboeren verspreid wordt. Degene die er door besmet is heeft 500-700 euro uitgegeven en in de schuur ligt een zak met onderdelen.
Schokken en trillingen haal je in de eerste plaats weg met 25mm banden en een lagere bandenspanning

Re: Comfortabele fietsen

Geplaatst: 22 feb 2013 18:27
door dicke
In Fiets van februari jl. vind je een artikel over 'comfortabel op de racefiets'.
Ik zou TS adviseren om dat eens te lezen........

Re: Comfortabele fietsen

Geplaatst: 22 feb 2013 22:11
door Ernie C.
Aangezien je nu op een stalen fiets rijdt wordt het moeilijk om de demping van trillingen op een moderne fiets te evenaren. mijn eerste gedachte gaat naar en Cube GTC, een redelijk comfortabel carbon frame waar je niet te diep op zit.
Je zult dan wel wat in moeten leveren met de afmontage t.o.v. een aluminium fiets.
Andere (aluminium) opties: Specialized Secteur, Trek Domane 2 series, Giant Defy, Bianchi Impulso. Waar je bij de eerste waarschijnlijk het meest rechtop komt te zitten.

Re: Comfortabele fietsen

Geplaatst: 23 feb 2013 08:27
door asmeets
Heb je al eens gekeken voor een titanium fiets? Ik weet niet zeker of je in die prijsklasse kunt slagen, maar kijk eens bij mader: http://www.maderbikeparts.nl.

Titianium heeft het comfort van staal en is onverwoestbaar. Ik rij nu een paar jaar op een Van Nicholas cyclocrosser en ben helemaal verkocht. Heb nu zels een wegframe besteld.

Re: Comfortabele fietsen

Geplaatst: 23 feb 2013 11:52
door walters
Aeschere schreef:Niet perse, ik doel voornamelijk op een fiets waar je makkelijk lange tijd op kan zitten zonder last te krijgen van tintelingen of een verkrampte rug. Waarschijnlijk houdt dit in dat je iets recht op zit ipv. helemaal voorovergebogen.
Ik wil hier ook best wat snelheid voor opgeven. Wedstrijden zal ik er niet mee gaan rijden.

Bedankt voor de link trouwens, de Cube Peleton ziet er ook veelbelovend uit.

Eigenlijk dien je eerst een goede fietsmeting te doen en aan de hand daarvan het frame te kiezen. Heeft mij enorm geholpen. Natuurlijk lage velgen, zadelpen 27.2 mm, etc.
Succes.

Re: Comfortabele fietsen

Geplaatst: 24 feb 2013 22:31
door Aeschere
Allemaal bedankt voor de reacties. Geheel toevallig kwam een familielid met een aanbod van een Trek 2300 alpha met volledige Ultegra afmontering voor een zeer schappelijke prijs. Voor dat geld kon ik deze niet laten staan om het fietsen weer eens op te pakken en rustig de tijd te nemen om verder te kijken voor een andere fiets en mij ook eens goed te verdiepen in de mogelijkheden.

Re: Comfortabele fietsen

Geplaatst: 26 feb 2013 20:27
door Jut
Ik heb zelf onlnags een Merida ride Lite (95-30) gekocht, dit is ook een ecte comfort fiets. Mij bevalt hij in elk geval prima! Bij 12gobiking hebben ze het model nog van 2012 binnen jouw budget. Maar ze hebben nog meer ride-lites in ale prjscategorieën. Dit zijn allemaal comfort fietsen.

Re: Comfortabele fietsen

Geplaatst: 04 mar 2013 15:10
door wibbel2
Als het zonnetje schijnt en ik wind in de rug heb, is mijn alu Trek uitermate comfortabel. Als ik al anderhalf uur in de regen bij 3 graden tegen windje vier in moet stoempen, is dat bepaald niet het geval. Comformtabel is relatief!