Pagina 1 van 4

Gat in onderbuis

Geplaatst: 08 apr 2013 10:43
door BeOneCyclist
Beste forumleden,

Met een wielerwedstrijd heb ik heel veel pech gehad. Voor mij zijn er een aantal renners gevallen. Ik ben zelf gelukkig niet gevallen, maar ik ben wel over een fiets gereden. Hierbij is waarschijnlijk de pedaal van de fiets waar ik overheen reed tegen de onderbuis aangekomen. Het resultaat: een gat van 5x5 cm in de onderbuis. Een nieuw frame kan ik mij niet zomaar veroorloven. Is het mogelijk om dit laten repareren bij een carbon reparateur? Of is dit gewoon einde verhaal? Ik hoor graag alle adviezen aan.

Afbeelding

Afbeelding

Met sportieve groet,

BeOneCyclist

Re: Gat in onderbuis

Geplaatst: 08 apr 2013 11:26
door flores
Zeer spijtig van het voorval maar waarschijnlijk kun je zelf de "uitkomst" wel raden. Het is een flinke schade/gat.
Ben je als wedstrijdrijder niet verzekerd als je aangesloten bent bij bv KNWU oid?

Re: Gat in onderbuis

Geplaatst: 08 apr 2013 11:33
door bandiet
Stuur eens een mailtje met deze foto naar Edwin van carbonreparatie.nl. Hij zal je dan aangeven of het te repareren is en wat het kost.

Groeten, Diederik

Re: Gat in onderbuis

Geplaatst: 08 apr 2013 12:16
door Rey953
Met carbonreparatie is een hoop mogelijk, maar dit ziet er wel heel erg heftig uit. Ik vraag me inderdaad af hoe het zit met verzekering via KNWU, omdat je die verplicht moet afsluiten als wedstrijdrijder.

Re: Gat in onderbuis

Geplaatst: 08 apr 2013 13:27
door edwin01
De KNWU heeft voor licentiehouders alleen aansprakelijkheid, ongevallen en rechtsbijstand collectief geregeld. Materiƫle schade lijkt me sterk. Maar wat een gapend gat....... Ik kan me niet voorstellen dat dit op een fatsoenlijke (lees: veilige) manier te repareren is.....

Re: Gat in onderbuis

Geplaatst: 08 apr 2013 13:34
door havana
Ook al ZOU het kunnen, ik zou er niet meer mee willen rijden.

Re: Gat in onderbuis

Geplaatst: 08 apr 2013 13:41
door jansen01
Zoals vaker, moet ik het in dit geval met Havana eens zijn

+ 1

Re: Gat in onderbuis

Geplaatst: 08 apr 2013 14:36
door japiecarbon
Gewoon even navragen bij de bovengenoemde site. Hij is verantwoordelijk voor zn reparaties, en zal het echt niet doen als het onverstandig is.

Maar goedkoop zal het niet zijn, misschien is het dan het overwegen waard om een alu frame aan te schaffen. Welke maat heb je nodig?

Re: Gat in onderbuis

Geplaatst: 08 apr 2013 14:50
door ichebasje
Misschien sla ik de plank volledig mis maar is dit niet te claimen bij de wederzijdse wa verzekering. De fiets waar je overheen gegaan bent zal naar verwachting ook zwaar beschadigd zijn. Als je het bijde claimt bij de verzekering kun je misschien nog wel eens geluk hebben. Het was geen moedwil, misschien maar niet vermelden dat het tijdens een wedstrijd gebeurt is.

Mvg Bas

Re: Gat in onderbuis

Geplaatst: 08 apr 2013 15:12
door mda1
japiecarbon schreef:Gewoon even navragen bij de bovengenoemde site. Hij is verantwoordelijk voor zn reparaties, en zal het echt niet doen als het onverstandig is.

Maar goedkoop zal het niet zijn, misschien is het dan het overwegen waard om een alu frame aan te schaffen. Welke maat heb je nodig?
+1. Gewoon navragen bij de specialist. En dan natuurlijk kosten afwegen tov een nieuw / tweedehands frame van gelijkwaardige kwaliteit. Carbon kan heel goed gerepareerd worden, en het resultaat kan net zo sterk zijn als het origineel (voordeel van zo'n composiet materiaal). Maar of je dit voor een redelijk bedrag gerepareerd krijgt...

Re: Gat in onderbuis

Geplaatst: 08 apr 2013 15:17
door bjaslagter
BeOneCyclist schreef:Beste forumleden,

Met een wielerwedstrijd heb ik heel veel pech gehad. Voor mij zijn er een aantal renners gevallen. Ik ben zelf gelukkig niet gevallen, maar ik ben wel over een fiets gereden.

BeOneCyclist
Toevallig bij de Omloop van Kalenberg? Zat er vlak achter, kon er nog net omheen.

Re: Gat in onderbuis

Geplaatst: 08 apr 2013 16:23
door haaldoor
Vrees einde oefening. Zelfs na reparatie zou ik er niet lekker op rijden.

Beste optie lijkt mij een tweedehands alu kader op marktplaats scoren. Vaak kom je mooie opties tegen voor E200,- a E300,-. Zag laatst nog een mooie Principia REx voorbijkomen bijv.

Niet veel duurder dan Carbon reparatie maar natuurlijk toch zuur op zo'n bedrag te moeten uitgeven door louter pech...