Pagina 1 van 1

Toertocht Nijmegen

Geplaatst: 16 mei 2013 15:31
door DrBibber
Is er iemand bekend met de "Toertocht Nijmegen"?

http://www.toertochtnijmegen.nl/

Ik vind de informatie op de website vrij summier en zou graag wat meer weten.

Wat voor route wordt er gereden en zijn er veel klimkilometers?
Is het een grote tocht dus druk?
Hoe zit het met parkeren, is dat goed te doen?
Is het een aanrader?

Re: Toertocht Nijmegen

Geplaatst: 16 mei 2013 18:39
door Puffdaddy
Zojuist ook even de link bekeken.
Ik ken de tocht zelf niet, ik verwacht dan ook dat het een vrij nieuwe tocht is.
Lijkt me ook dat het een niet zo bekende tocht is, dat maakt het vaak erg interessant.
Onder de datum 23 Mei 2012 kun je ook een stukje lezen.
Je kunt ook nog contact opnemen met de organiserende vereniging,
het e-mail/info adres staat onderaan op de site.
Maar nogmaals die "bosrijke" omgeving zoals ze het er daar over hebben, is meestal een hele mooie omgeving, veel korte venijnige klimmetjes in die streek.
In ieder geval kunnen in die streek leuke routes worden uitgezet.
Die foto is meteen één van de pittigste klimmetjes, de Oude Holleweg ligt tussen Beek en Berg en Dal.
Laat je even weten hoe het was, mocht je geweest zijn?

Re: Toertocht Nijmegen

Geplaatst: 16 mei 2013 22:55
door nietszonderfiets
Rond Nijmegen kun je een heuvelachtig parkoers verwachten met de onvermijdelijk Oude Holleweg, de Zeven Heuvelenweg en een uitstapje naar het Reichswald.
Deze tourtocht lijkt mij een stuk sypathieker dan de "Tour du Jour" toertocht een week later. De Toertocht Nijmegen is een stuk goedkoper 12 euro dan de TdJ tocht (30 euro) terwijl er ook een deel naar het goede doel gaat. De organisatie is in handen van R&TC Groenewoud. Volgens mij kun je een degelijk goed georganiseerde tocht verwachten.

Re: Toertocht Nijmegen

Geplaatst: 16 mei 2013 23:33
door whocares
Als je de Tour du Jour route ( 160 km ) bekijk dan zijn ze niet heel veel in het Rijk van Nijmegen .Ik zou de route vlakbij op kunnen pikken ( Ysselsteyn (L) ) , Daar is verzorgingspost . Het is gewoon veel reclame maken voor een simpele tocht die veel te duur is .

Re: Toertocht Nijmegen

Geplaatst: 02 jun 2013 19:23
door pinaprince
Vandaag de toertocht gefietst. Route was erg mooi. Van Nijmegen Noord direct de brug over naar de Ooypolder. 1e Klim op de Oude Holleweg met fotograaf. Via mooie op en af lopers naar Groesbeek voor de Zevenheuvelenweg. Vervolgens duitsland in om landweggetjes af te werken. Mooie rustplaats net ten zuiden van Groesbeek om vervolgens een lus van 50 km door duistland te maken. Met de harde wind een zware tocht. 2e Keer verzorging op dezelfde post als de 1e is uitstekend. Relaxte sfeer, voldoende eten en drinken. Na 2e stop de nl heuvels nog opgezocht om uiteindelijk de kenmerkende Waalbrug weer over te steken. Moie tocht met 1 kritische noot: zeer slechte wegwijzers. Rode pijlen op de weg geschilderd. Soms op het kruispunt of in de bocht waardoor geen tijd op op het verkeer te letten. Zwaar ondermaats, maar wel mooie tocht. Volgend jaar beter zullen we maar zeggen.

Re: Toertocht Nijmegen

Geplaatst: 03 jun 2013 08:51
door Macer77
Gisteren ook gefietst. 09:15 begonnen en al snel kwam ik in een groep met 3 personen. Mooie route en zeker een andere omgevind dan het polderlandschap in Noord-Holland. Bewegwijzering was dramatisch, vooral de pijl naar links vlak na een afdaling. Goed naar mijn zin gehad..

Re: Toertocht Nijmegen

Geplaatst: 03 jun 2013 19:23
door DrBibber
Gister ook gefietst in Nijmegen. Helemaal in het begin al 20 kilometer te veel gefietst nadat we een pijl gemist hadden. Daarom maar besloten de route van de 90 op te pakken omdat we niet op 160 uit wilden komen. Uiteindelijk dus 110 gefietst. Zoals hierboven al beschreven was de route niet altijd even handig aangegeven. Ook wij gingen een paar keer bijna een afslag voorbij omdat we een gangetje hadden na een afdaling. Verder wel alles top geregeld. Aardige vrijwilligers en bij de rustpost kregen we bananen, ontbijtkoek, fruit en Aquarius. Route was ontzettend mooi en afwisselend, van polder tot heuvels. Doordat we vaak van richting veranderde hadden we steeds maar kleine stukken tegen van de toch wel harde wind, wat het iets draaglijker maakte.