Pagina 1 van 1

Nieuwe fiets budget < € 1.000

Geplaatst: 12 jun 2013 14:15
door tommy_t_14
Hoi,

Ik vroeg me af of iemand mij kan helpen bij het zoeken naar een geschikte racefiets. Ik ben helemaal nieuw binnen dit gebied en het is de bedoeling dat ik op korte termijn mijn eerste racefiets ga aanschaffen.

Zelf wil ik graag via marktplaats een mooi koopje op de kop tikken, om te kijken of dit sportgebied mij ook daadwerkelijk ligt. Ik wil graag wel een fatsoenlijke fiets om op te rijden. Maar in het doolhof van framehoogtes / carbon / wielhoogtes en afstelling ben ik de weg naar een geschikte fiets kwijt geraakt.
Vooral wat is een model wat bij mijn voorkeuren past en wat is daarvoor een realistische prijs.

Ik ben 1.83 cm groot, dacht zelf aan framehoogte 56' / 57', althans dit is wat ik teruglees op andere sites. Heb een normaal postuur en ben van plan om wekelijks een lekkere ronde op redelijk intensief tempo te maken.

Waar moet ik op letten?
Wat is een goed merk voor mij?
Welk budget past hierbij?
Is het mogelijk om een eerste fiets via marktplaats aan te schaffen of is het verstandig om dit via een fietsenwinkel te doen?
Wat is een framehoogte / wielgrootte?

Alvast bedankt

Re: Nieuwe fiets budget < € 1.000

Geplaatst: 12 jun 2013 21:40
door nijkie

Re: Nieuwe fiets budget < € 1.000

Geplaatst: 13 jun 2013 14:28
door xavierbert
Zijn wel de goeie vragen die je daar stelt, belangrijk om je daar goed op de orienteren! Je kan naderhand ook even kijken op de website van Bikester, daar heb ik destijds mijn fiets gekocht en staat ook wel informatie over de fietsen zelf die nuttig is om te weten bij de aankoop.

Succes met het vergaren van informatie en met het kiezen van een fiets!

Re: Nieuwe fiets budget < € 1.000

Geplaatst: 13 jun 2013 16:49
door prjz
Kijk ook eens bij 12GO voor € 1.000 heb je daar een prima karretje met minimaal Shimano 105. Vaak zijn de wielen wat minder, maar vaak kun je daar tegen een meerprijs andere wielen in steken, bijv. Fulcrum Racing 7 of iets duurder Fulcrum Racing 5.
Trouwens Mantel fietsen wordt een paar topics lager ook genoemd ok eens te kijken.
Beiden heb een website.

Op marktplaats moet je het maar treffen dat het precies allemaal klopt wat je nodig hebt.
Lenge van de crancks, lengte stuurpen, breedte stuur etc. Kijk dan liever bij een fietsenzaak, let wel een racespecialist, want de gemiddelde fietsenzaak heeft er ook niet veel kijk op.