Pagina 1 van 1

Rugproblemen ondanks afstelling fietsmeting

Geplaatst: 01 jul 2013 21:39
door Tom1989
Hallo,

Nu ben ik alweer een zo'n 2 jaar aan het wielrennen. Nu is het probleem dat ik tegenwoordig steeds meer last krijg van mijn onderrug. Als ik alleen fiets krijg ik het na 30km al en zodra ik met onze wielerclub fiets dan begint het te zeuren na 60km. Hoe vaker ik op kop fiets des te sneller ik er last van krijg. Nu ben ik geen pieperd en kan ik veel hebben maar aan het einde begint het gewoon pijn te doen.

Aangezien fietsen een plezier moet zijn wil ik hier dus vanaf. Onlangs heb ik een meting gedaan en hebben we de fiets afgesteld n.a.v. de meting. Nu blijven de klachten zich voordoen en begin ik het onderhand zat te vinden.

Ik ben op zoek naar een oplossing! Wat moet ik doen? Afspraak maken bij een fysiotherapeut, dokter, bedrijf die zich specialiseert in fietsafstellingen etc etc

Re: Rugproblemen ondanks afstelling fietsmeting

Geplaatst: 01 jul 2013 22:22
door amclassic-fan
Je fietst alleen? In dat geval zou ik het 1e zoeken in het trainen van je rug. Ik zou dat onder begeleiding van een fysio doen, zodat je de oefeningen iig goed uitvoert.

Re: Rugproblemen ondanks afstelling fietsmeting

Geplaatst: 01 jul 2013 22:25
door japiecarbon
+1! Buik en rugspieren trainen

Re: Rugproblemen ondanks afstelling fietsmeting

Geplaatst: 01 jul 2013 22:32
door Tom1989
Ik fiets 1x per week alleen en woensdagavond en zondagochtend in een groep van 15 a 20 man. Ook doe ik 2 keer per week fitnessen en dan train ik ook beide keren veel buikspieren.

Re: Rugproblemen ondanks afstelling fietsmeting

Geplaatst: 01 jul 2013 22:59
door VincentJ
Maar dan is de vraag wat voor buikspier oefeningen je doet. Sit-ups is leuk maar voegt weinig toe. Het gaat om core-stability.

Re: Rugproblemen ondanks afstelling fietsmeting

Geplaatst: 02 jul 2013 08:18
door nijkie
Ik zou eerst de oorzaak vinden,daarna gerichte oefeningen.
Ga naar Remco de ridder is fysio en doet ook fietsmetingen en fiets zelf ook gevestigd in Barneveld.

Re: Rugproblemen ondanks afstelling fietsmeting

Geplaatst: 02 jul 2013 14:31
door Tom1989
Ik doe meerdere oefeningen waarbij je automatisch je buikspieren gebruikt. Ook train ik de rug goed, naar mijn weten. Maar ik sluit niks uit natuurlijk :)

Nijkie: Bedankt voor je tip. Ik heb toevallig vanmiddag een afspraak gemaakt bij de fysio, die ook bekend is met dit soort problemen bij fietsers. Mocht hier niks uitkomen dan ga ik zeker eens langs in Barneveld. Zodra ik op google zocht naar Remco de Ridder zag ik al goede recensies staan.

Re: Rugproblemen ondanks afstelling fietsmeting

Geplaatst: 02 jul 2013 14:42
door ronin
Fijn om te lezen dat je dankzij het forum op het juiste spoor bent gezet.

Als toevoeging kan ik een ieder met soortgelijke klachten een vorm van yoga aanraden..., namelijk Bikram Yoga. Voor mij heeft het ontzettend goed geholpen, veel meer flexibiliteit in oa. de onderrug.

Bikram yoga is een serie van 26 klassieke yoga houdingen (asanas) waarbij het hele lichaam in 90 minuten onder handen wordt genomen. Deze houdingen worden altijd in precies dezelfde volgorde en op dezelfde manier beoefend in een verwarmde ruimte (38-40 graden Celcius). De warmte helpt bij het verkrijgen van flexibiliteit, vermindert het risico van blessures en helpt het lichaam te reiningen.

Re: Rugproblemen ondanks afstelling fietsmeting

Geplaatst: 02 jul 2013 20:31
door roadslave1954
Ik heb er ook regelmatig last van. En het gekke is na zoveel tijd verdwijnt het weer. Ik doe wel regelmatig leningheids oefeningen en buikspier oefeningen, maar ik weet alleen niet of ik de juiste buikspier oefeningen doet.

Re: Rugproblemen ondanks afstelling fietsmeting

Geplaatst: 03 jul 2013 12:22
door Tom1989
Nu ben ik vanochtend naar de fysio geweest en heb ik de klachten voorgelegd en hebben ze alle opties nagelopen. Na een aantal oefeningen en testjes kwamen ze erachter dat mijn SI-gewricht stijf is of op slot zit.

http://www.sigewricht.nl/

Wij vermoeden dat dit het probleem is dat mijn lage rugpijn veroorzaakt. Verder bleek mijn lichaam heel lenig te zijn maar het onderste gedeelte van de rug zat helemaal vast, het gedeelte waarbij de pijn optrad. Wij gaan nu de spieren losmaken en dmv oefeningen maken we het SI-gewricht. Ik hoop van harte dat dit het probleem is en dat ik in de toekomst eens 100km vol kan maken zonder pijn

Re: Rugproblemen ondanks afstelling fietsmeting

Geplaatst: 03 jul 2013 12:39
door serbak
Ik heb sinds half jaar een SQlab 611 active zadel vanwege een terugkerende slijmbeursontsteking op mijn zitbot. Dit zadel wiegt een klein beetje met de beweging mee. Geweldige bijkomstigheid is dat mijn onderrug nooit zo soepel heeft aangevoelt sinds ik met dit zadel ben gaan rijden. Door de licht wiegende beweging blijft je onderrug namelijk soepel.