Pagina 1 van 1

Gran Fondo Les Deux Alpes (Pantani Memorial)

Geplaatst: 22 jul 2013 21:46
door dmnq10
Beste medefietsers,

Komende augustus ga ik met mijn vader (ik ben zelf 21) fietsen in de Alpen met als verblijfplaats les deux alpes. Nu stuitte ik toevallig op een bericht dat er op 25 augustus een tocht is waar ik aan mee ga doen.
Heeft een van jullie deze al eens gefietst of gaat dat deze zomer doen? Tips etc. zijn van harte welkom!

Groetjes

Re: Gran Fondo Les Deux Alpes (Pantani Memorial)

Geplaatst: 23 jul 2013 09:14
door sibon

Re: Gran Fondo Les Deux Alpes (Pantani Memorial)

Geplaatst: 24 jul 2013 14:59
door plette
Ik heb vorig jaar de korte gedaan en ga deze dit jaar terug doen.

Re: Gran Fondo Les Deux Alpes (Pantani Memorial)

Geplaatst: 26 jul 2013 21:03
door prjz
Je weet hoop ik dat je een medische verklaring moet overleggen voor een cyclo? Modellen kun je op internet vinden.
En een vriendelijke huisarts kan hem ondertekenen.

Re: Gran Fondo Les Deux Alpes (Pantani Memorial)

Geplaatst: 05 aug 2013 13:12
door Herman_N
Ik doe ook mee voor de lange afstand. Lijkt me een mooie cyclo, volgens mij niet al te druk. Voor mij is het een voorbereiding op het Alpenbrevet een week later. Maar als ik er toch ben wil ik ook wel een snelle tijd neerzetten. Nog even kijken welke tijd tot de mogelijkheden behoort.

Wat betreft de medische verklaring, de organisatie is dezelfde als van de Marmotte. Kijk maar even in dit topic wat de tips hierover zijn.

Re: Gran Fondo Les Deux Alpes (Pantani Memorial)

Geplaatst: 10 aug 2013 19:04
door dmnq10
Ja ik heb vorig jaar al de Trois Ballons gefietst dus ik weet hoe de vork in de steel zit wat betreft die verklaringen.. al werd er daar niet eens naar gekeken enkel het papiertje aannemen en in een bak leggen.. ik heb er in ieder geval veel zin in!

Re: Gran Fondo Les Deux Alpes (Pantani Memorial)

Geplaatst: 21 aug 2013 15:50
door Herman_N
He he , na bijna 2 weken is mijn inschrijving voor Les 2 Alpes verwerkt. Ik mag starten met het nu al legendarische nummer 9990.

Re: Gran Fondo Les Deux Alpes (Pantani Memorial)

Geplaatst: 25 aug 2013 19:21
door Herman_N
Vandaag de GF L2A gereden. Om kort te gaan, het was niet veel soeps. De race begon met een afdaling vanuit L2A om vervolgens on Freney de officiele start mee te maken. In de afdaling was ik even niet scherp en miste de groep met mijn fietsmaten. Voor de Col d'Ornon heb ik nog geprobeerd om er naartoe te rijden met een groep, maar tevergeefs. Op de Ornon nog wel de nodige renners ingehaald, maar ik voelde al dat het moeite kostte. Dit werd niet mijn dag. Op weg naar de Alpe de Grand Serre zat ik in een mooi groepje en we reden vlot naar de voet. Hier viel de groep al gauw uit elkaar en ik kwam volledig alleen te zitten in de 22km lange klim met harde wind tegen.De laatste 3 km zijn werkelijk bijzonder zwaar met percentages rond de 10%. Pff, blij dat ik eindelijk boven was. Snel afdalen, maar ik zat compleet alleen. Gelukkig kwam ik op het stuk vals plat richting de Alp met een medestrijder te zitten. De eerste 3 km van de Alp was gewoon worstelen, maar ik kon wel mijn makker achter me laten. Dat gaf de nodige moraal. Vanaf La Garde ging het rechtsaf in het achterland richting L2A. Wat een vreselijke klim was dit zeg, mijn benen voelden zwaar en dan constant percentages rond de 9-10%. Maar gelukkig kon ik nog de nodige mensen inhalen dus dat was een pleister op de wonde. Totdat ik verkeerd reed en in een één of ander flutdorp terecht kwam. Dit kostte me een bijna 10 minuten + 100 extra ongewenste hoogtemeters voordat ik weer op het parcours zat. Hier trof ik alle mensen weer die ik eerder voorbij gereden was en nu wachtte alleen de klim naar L2A. Normaal gesproken niet zo heel spectaculair, maar na alle kilometers en een toch al matige dag werd dit een nare opgave. De percentages schommelden continu tussen de 7 en 9% en dat hakte er flink in. Uiteindelijk kwam ik in 6:17 over de finish. Ik had gehoopt onder de 6 uur te rijden dus missie mislukt. Hoe dan ook, toch wel een aardige kleinschalige cyclo, maar wel jammer van het beperkte aantal deelnemers. Hierdoor heb ik veel alleen gereden en dat maakte het wel erg zwaar.

In ieder geval een matige generale voor het Alpenbrevet, maar ik hou me maar vast aan vorig jaar. Toen was de DM ook knudde reutefleut terwijl LM een week later als een tierelier liep. Blijkbaar een kwestie van aanpassen aan het hooggebergte.