Pagina 1 van 1

Cross hybride

Geplaatst: 24 jul 2013 11:13
door Yannick126
Hallo,

Ik wil graag binnenkort een cross hybride aanschaffen.
Wat kunnen jullie me adviseren? (Ik heb van familie/kennissen gehoord dat Cube goed is(?)
Ik dacht zelf aan een jong gebruikte of een nieuwe niet al te dure.
Ben zelf 1.73 lang.


Mvgr

Re: Cross hybride

Geplaatst: 24 jul 2013 12:47
door nr071
Wat bedoel je met cross hybride? een flatbar met verende voorvork, maar geen mtb, of een cyclocrosser waar je ook de weg mee op kan, al dan niet voorzien van nokjes voor spatborden? Waar wil je de fiets voor gebruiken?

Re: Cross hybride

Geplaatst: 24 jul 2013 15:27
door Yannick126
Zoiets als deze :https://www.google.nl/search?q=crosshyb ... 1134%3B662

Voor zowel op de weg als onverhard terrein.

Re: Cross hybride

Geplaatst: 24 jul 2013 19:03
door nr071
Je linkje werkt niet, maar ik heb even gekeken bij de Cannondales. Niks mis mee. Maar dergelijke fietsen blijven een compromis. Ik heb ze jaren (met plezier) gereden (zeker voor woon-werkverkeer voldoen ze prima).
Maar als ik nu iets zou moeten kopen waar mee ik in de blubber kan en ook op de weg uit de voeten kan, zou ik voor een cyclo-crosser gaan, of ik zou eens kijken bij hybride-achtige racers zoals merken als Kona en Surly die voeren.
Het kan geen kwaad je ook eens te verdiepen in de afmontage: wat goedkoop lijkt, kan door snelle slijtage ook wel eens duur worden. Hangt ook een beetje af van het aantal kilometers dat je wilt maken.
Je moet je ook eens afvragen of je wel een verende voorvork nodig hebt (die van mij stond permanent gelocked).

Re: Cross hybride

Geplaatst: 24 jul 2013 19:06
door klimmer
Dat zijn dus 100 soorten. Dat is geen keuze.
Cube heeft met de SL serie een heel mooi aanbod, met een redelijk korte geometrie en een redelijke prijs. Stevens heeft met de X6 of 6X (ieder jaar anders) ook een heel mooie lichte fiets voor je doel. En voor een redelijke prijs. Maar om deze gebruikt te vinden, valt nog niet mee. Cube is populair in Nederland, Stevens niet.

Re: Cross hybride

Geplaatst: 29 jul 2013 13:04
door Fonsbob
Ik heb vorig jaar een cross-hybride van Cube gekocht de SL Cross. Mij bevalt het erg goed, maar wat je je moet afvragen is wat je wilt doen met de fiets. Ik vind sowieso de prijs-kwaliteitverhouding goed. Wat misschien een nadeel is, is dat er tweedehands volgens mij weinig te vinden zijn, maar als je zoekt zijn er volgens mij wel overjarige modellen te vinden.
Overigens heeft de mijne een vaste voorvork, aangezien ik het meest verhard rijd vind ik dat erg prettig.