Pagina 1 van 1

Standpaats: Nauders (Oostenrijk)

Geplaatst: 25 feb 2014 21:55
door BikerHaarlem
goeienavond,

ga dit jaar begin september een week fietsen met 10 man vanuit Nauders, nou ken ik die streek nauwelijks, weet wel dat de Stelvio binnen fietsafstand is maar kan iemand mij misschien tips even over welke cols/beklimmingen verder zeker de moeite waard zijn om te doen?
Denk dat we gaan voor dagafstanden van max. zo'n 130 km.

Re: Standpaats: Nauders (Oostenrijk)

Geplaatst: 25 feb 2014 22:23
door jeroenbiemans
Het is een heel mooi gebied, maar qua fietsmogelijkheden kun je niet heel erg veel varieren en als je een blik op google maps werpt kun je eigenlijk alles al wel zien. Naast de Stelvio individueel kun je het rondje van de Dreilandergiro doen, dus via Prato-Stelvio-Umbrailpas in zwitserland en dan weer via Mustar terug naar Italie. Wel je paspoort meenemen ! Ook de KaunertalerGletscherstrasse zou ik zeker niet overslaan, is een dijk van een beklimming in een hele mooie omgeving. Wel helaas een doodlopende weg, dus je zult dezelfde weg terug moeten nemen.

Op de site van chalet beyond staan wat routetips vanuit Nauders: http://www.chaletbeyond.nl/fietshotel/g ... e/stelvio/

Re: Standpaats: Nauders (Oostenrijk)

Geplaatst: 27 feb 2014 19:31
door marcmarc
Als je in Nauders blijft zitten zullen de mogelijkheden inderdaad wat beperkt zijn en zul je, om te varieren, soms eerst een stuk met de auto moeten rijden. Zelf vond ik de wegen ook wat druk qua verkeer.
In het 1e boek met fietsgebieden van Richard van Ameijden staat "standplaats Imst" beschreven (55 km naar het noorden). Mogelijk kun je daar ook inspiratie opdoen.

http://www.richardvanameijden.nl/2008%2 ... 0cover.jpg