Pagina 1 van 1

Sigma 2209 cadansmeter niet gepaird

Geplaatst: 19 apr 2014 20:29
door rchv
Een jaar heb ik mijn Sigma 2209 hartslag/snelheid/cadansmeter niet gebruikt, onlangs weer overtuigd door de voordelen (neiging te hard te beginnen :roll:) en het ding weer uit de kast gehaald. Om zeker te zijn meteen alle batterijtjes vervangen; hartslag en snelheid werken maar cadans krijg ik niet gepaird.

Ik hoor wel een klikje als de crank langs de sensor gaat maar er gaat geen groen lampje branden op de sensor. De magneet is nog magnetisch, kleine metalen voorwerpen blijven er aan hangen. De sensor is van binnen schoon, geen waterlekkage of lekkende batterij oid geweest. De batterij zit met de + kant naar de opening (andersom ook geprobeerd).

Iemand een idee wat er mis kan zijn?

Re: Sigma 2209 cadansmeter niet gepaird

Geplaatst: 19 apr 2014 20:44
door ichebasje
Ik ken de sigma niet maar bij mijn bryton cadansmeter moet je om te pairen op de sensor nog een knopje indrukken. Dan wordt daarna het signaal door de 50 herkend als ik het goed heb.
Succes Bas

Re: Sigma 2209 cadansmeter niet gepaird

Geplaatst: 20 apr 2014 15:45
door Orlok
Om de cadanssensor te kunnen pairen met de 2290 moeten ze elkaar kunnen "zien", de afstand tussen sensor en de 2290 is ook gelimiteerd, echter ik weet niet hoeveel. Het pairen gaat trouwens automatisch bij een Sigma. Heb zelf geen 2209 maar wel een Sigma ROX en daar heb ik hetzelfde probleem gehad. Pas toen ik de ROX had verplaatst naar de linkerkant van het stuur, dus uit het midden vandaan werkte het feilloos.

https://www.youtube.com/watch?v=hJdX52VtOuY

Succes.