Pagina 1 van 1

Cannondale CAAD 8 vs Sensa Romagna

Geplaatst: 19 mei 2014 21:14
door reinier.sr
Hoi allemaal,

Aangezien ik fietsen in het algemeen een superleuke sport ben gaan vinden, ben ik afgelopen zaterdag naar een lokale FM die gespecialiseerd is in wielrenfietsen geweest. Ik heb een beetje vooronderzoek gedaan en met het budget dat ik ervoor over heb, kwam ik uit op een sensa romagna, volledig afgemonteerd met een 105 groep voor €850,-. Dit is het goedkoopste model dat ik tegen ben gekomen in mijn regio met een 105 groep.

Nu is deze FM niet dicht heel dicht in de buurt, dus ik ben naar een FM gegaan die iets dichterbij is. Deze had een overjarig model CAAD 8 (2013) staan voor €850,-, afgemonteerd met Triple Tiagra. Uiteindelijk heb ik mij laten overtuigen door de CAAD 8 te kopen en heb een deal kunnen sluiten dat ik incl schoenen + pedalen, broekje met zeem en een helm (de meest essentiele spullen) en een km-teller + 2 x biddonhouders voor 1000,- klaar ben. Ik heb de prijzen op internet bekeken en heb hierop zo`n 65 a 75,- korting. Aangezien ik nogal snel de knoop heb doorgehakt, vraag ik mij af of ik hier daadwerkelijk een goede deal heb gesloten en waar ik nog meer op moet letten om te kopen als ik ga fietsen (onderhoudsspullen e.d.).
Spullen die ik nog nodig denk te hebben zijn:
- binnenband
- olie (types?)

daarnaast zou ik graag willen weten wat voor onderhoudscyclus je hebt voor diverse slijtagegevoelige onderdelen. ik ben van plan om bij vervanging, onderdelen uit de 105 groep te gaan gebruiken, is dit mogelijk om te combineren met Tiagra onderdelen?

Linkje naar de sensa romagna
http://www.sensabikes.com/product_info. ... cts_id=764

Linkje naar de CAAD 8
http://www.cannondale.com/nld/2013/bike ... e-crankset

Bvd :D

Re: Campagnolo CAAD 8 vs Sensa Romagna

Geplaatst: 19 mei 2014 22:22
door emiel81
Hoi Reinier,

Om op je eerste vraag in te gaan: Ik denk zeker niet dat je een slechte deal hebt gesloten. Tiagra is, zeker voor beginnende fietsers, een prima groep en in de toekomst zou je onderdelen kunnen vervangen door bijvoorbeeld 105. Het is daarnaast handig om wat materialen 'op voorraad' te hebben, zoals:
Binnenbanden (700-23c/25c)
Bandenlichters
Kettingreiniger
CO2 patroon of pompje voor onderweg
Teflonspray of kettingolie
Ontvetter

Je ketting moet je om de +- 250km smeren, afhankelijk van de weersomstandigheden. Als de ketting droog aanvoelt, is het tijd om te smeren. Bij een vieze ketting zou ik je adviseren om ontvetter te gebruiken in de vorm van afwasmiddel of dasty (verkrijgbaar bij de wibra). Je hoeft zeker aan ontvetter geen vermogens uit te geven. Na iedere rit je ketting met een schoon doekje afnemen gaat slijtage tegen. Na een regenrit altijd je tandwielen en ketting schoonmaken.
Als de draaiende delen zwart uitslaan, is het tijd voor een grondige schoonmaak. Op youtube kun je de nodige tips en onderhoudsfilmpjes vinden.
Succes met fietsen!

Re: Campagnolo CAAD 8 vs Sensa Romagna

Geplaatst: 19 mei 2014 22:32
door Lcsmet
Hoi Reinier,
Welkom op het forum.

Pas even je topictitel aan als je wil.
Het is een Cannondale (en geen campagnolo :) )

Maakt achteraf het gebruik van de zoekfunctie iets makkelijker.

Re: Campagnolo CAAD 8 vs Sensa Romagna

Geplaatst: 19 mei 2014 22:43
door Lcsmet
reinier.sr schreef:....Deze had een overjarig model CAAD 8 (2013) staan voor €850,-, afgemonteerd met Triple Tiagra. Uiteindelijk heb ik mij laten overtuigen door de CAAD 8 te kopen en heb een deal kunnen sluiten dat ik incl schoenen + pedalen, broekje met zeem en een helm (de meest essentiele spullen) en een km-teller + 2 x biddonhouders voor 1000,- klaar ben. Ik heb de prijzen op internet bekeken en heb hierop zo`n 65 a 75,- korting. Aangezien ik nogal snel de knoop heb doorgehakt, vraag ik mij af of ik hier daadwerkelijk een goede deal heb gesloten ......
Hier kost deze fiets 899 Euro.
http://www.vanherwerden.nl/comfort-race ... gra-t.html

Afhankelijk van de kwaliteit van je schoenen, pedalen en ander attributen kan enkel jij zeggen of je al dan niet een goede deal hebt gemaakt.
Wat het ook was, gedane zaken nemen geen keer. Beter is eerst hier je vraag stellen en dan langs een fm gaan.

Niettegenstaande dat is een Cannondale 8 een goed alu frame en een Tiagra 10-speed is een degelijke groep waar je jarenlang plezier van kan hebben.

Het fsa trapstel staat niet bekend als het beste maar, vooral in het begin, zal dit volstaan. Als je toch vindt dat het niet voldoet is een crankstel vervangen een van de eenvoudigste werkjes aan een fiets :)

Reservemateriaal
- 1 binnenbandje
- 1 toolbox (om je reservemateriaal in te steken)
- 1 Co2 patroon
- 1 Co2 nippelstuk
- 2 plastic bandenlichters (niet echt nodig als je je banden met de hand van de velg kan krijgen) even oefenen anders

Succes

Re: Cannondale CAAD 8 vs Sensa Romagna

Geplaatst: 20 mei 2014 18:39
door reinier.sr
Ik heb de titel aangepast, ik was er even niet bij met m`n hoofd op dat moment denk ik :roll:

Ik dank u beiden voor jullie reacties. Ik kreeg vandaag ook al een opmerking van iemand dat een teflonspray werkt als een trein. Bandenlichters heb ik wel liggen. Ik heb ook even gekeken naar een klein fietspompje en heb die hier ook thuis liggen.

Moet ik alleen nog even op zoek gaan naar:
- toolbox
- Binnenbanden (700-23c/25c)
- Ontvetter