Pagina 1 van 1

Kwaliteit lenzen rudy project en oakley

Geplaatst: 17 jul 2014 09:42
door muse12
In het Oakley topic kan ik het niet vinden maar ik ben benieuwd naar de ervaringen met de lenzen van Oakley en Rudy Project.

Ik heb nu zelf een Rudy Project Noyz met Multilaser lenzen. Zeer fijn bril en heb er destijds ook een clip-on bijgekocht voor mijn slechtere ogen. Alleen vind ik zo'n clip-on helemaal niks: wimpers tegen het glas, loop snel vol met zweet en het zicht van vlakke glazen tegen gebolde zonnebril is ook niet even optimaal als dat je wilt. Zonder clip-on is het een fantastische bril maar begin nu na 2,5 jaar te merken dat aan de onderkant bij de neus de blauwe coating van de zonnebrilglazen slijt. Nu ben ik benieuwd hoe jullie ervaringen zijn bij jullie Rudy Project-brillen en de Oakley's.

Dit met name omdat ik een bril op sterkte wil kopen. Aangezien het om aanzienlijke bedragen gaat wil ik wel weten dat mijn brilglazen ook na 3 jaar nog de coating hebben.

Kortom: hoe slijtvast zijn jullie lenzen?

Re: Kwaliteit lenzen rudy project en oakley

Geplaatst: 17 jul 2014 10:11
door japiecarbon
Als jij hem netjes behandeld gaat een Oakley denk ik wel 10 (of 100) jaar mee. Ik heb er eentje van een jaar of 10 oud, en daar is nog niets aan te zien.

Re: Kwaliteit lenzen rudy project en oakley

Geplaatst: 17 jul 2014 10:21
door ericpeters
japiecarbon schreef:Als jij hem netjes behandeld gaat een Oakley denk ik wel 10 (of 100) jaar mee. Ik heb er eentje van een jaar of 10 oud, en daar is nog niets aan te zien.
Ik ben heel blij met mijn Oakleys maar de levensduur (hoe lang ze echt goed blijven) verschilt nogal afhankelijk van de lenstint en de coating. Je ziet er dan niks AAN maar het probleem is dat je er minder goed DOOR ziet.

2 voorbeelden:

- Polarized Iridium: die valt me het meeste tegen, was een dure lens en heeft heel snel veel last van flare. Eigenlijk binnen een paar maanden liet deze lens al na terwijl ik hem alleen in de beste weersomstandigheden gebruik en met speciale Oakley lensreiniger schoonmaak.
- Transitions (Clear - Black Iridium) deze lens is na 4 jaar intensief gebruik en vaak met slecht weer nog perfect.

Over het algemeen blijven de lenzen die meer licht doorlaten langer goed dan de donkere typen.

Re: Kwaliteit lenzen rudy project en oakley

Geplaatst: 18 jul 2014 11:56
door muse12
Gisteravond bij een optiekzaak geweest met mijn Rudy Project bril. Het slijten van de glazen had vooral te maken dat bij Rudy Project de coating wordt afgesneden daar waar het glas stopt. Bij Oakley is er nog een klein tussenrandje waardoor de coating volledig door het glas zit en niet wordt afgesneden.

Wel was ik nog benieuwd naar jullie ervaring met vented glazen. Zijn deze kwetsbaarder doordat ze met puntjes worden ingeklampt daar waar de gaten zitten? En werkt de ventilatie nou ook echt of is er weinig verschil met de gewone glazen?