Pagina 1 van 1

Westrijden veldrijden rijden met basislidmaatschap KNWU.

Geplaatst: 02 aug 2014 10:24
door Kolonelkurtz
Hallo,

Ik wil graag dit seizoen starten met het rijden van veldrijwedstrijden. Ik heb geen wedstrijdervaring, maar acht mezelf een degelijke wielrenner. En fiets regelmatig met mijn veldrijfiets in de bossen rondom Nijmegen. Ik ben 32 jaar oud.

Nu heb ik al een aantal keer contact gehad met het KNWU om te checken welke mogelijkheden er zijn. Zij hebben mij geadviseerd om mee te doen aan interclubwedstrijden, zodat ik kan kijken of het wat voor me is. Het grote probleem is dat ik er via het internet niet uit kom. Ten eerste heeft Nijmegen geen wielerverenigingen die ook aan veldrijden doet. Ten tweede kom ik op allerlei 'vage' sites uit die of nog niet zijn ge-update of er geen informatie staat over het veldrijden. En in mijn directe omgeving doet er verder niemand aan veldrijden.

Wie o wie kan mij helpen en mij adviseren bij welke vereniging (liefst in de buurt) ik eens mij zou kunnen doen met wedstrijden?

Please help, want ik kom er echt niet uit.

Re: Westrijden veldrijden rijden met basislidmaatschap KNWU.

Geplaatst: 02 aug 2014 10:47
door simondepimon
Hallo Kolonelkurtz,

Vanuit Nijmegen heb je een paar opties, alle opties niet even dichtbij.

1. GOW (www.gow.nu)

De GOW-wedstrijden vinden allemaal plaats in het oosten van het land; van Aalten tot Zutphen tot Almelo. Laagdrempelig, gezellig en toegestaan met basislidmaatschap. Wel een nadeel: niet altijd de mogelijkheid om de fiets af te spuiten (dus een beetje modder in de auto). Plus: een allergie voor Achterhoeks of Twents kun je beter niet hebben ;-)

2. MNC (kan zo 1-2-3 de website niet vinden)

Midden Nederland Competitie: een beetje in de strook van Ede tot Amersfoort tot Woerden. Naar ik weet ook mogelijk met basislidmaatschap.

3. Fietssportiefcup (http://limburgcross.nl)

Dit is in Limburg, ik heb me laten vertellen dat het voornamelijk in het noorden van Limburg plaatsvindt. Ik weet niet precies hoe het zit met basislidmaatschap, maar uit de site blijkt dat er ook iets met daglicenties te doen is.

4. Losse crossen

Soms zijn er wedstrijden die niet in een competitie zitten maar die wel laagdrempelig zijn, zo heb je in Lith (vraag me niet waar het ligt) ook al een jaar of drie (?) een cross gehad waarbij ook basisleden mochten deelnemen.


Opmerking: de meeste data voor deze competities liggen inderdaad nog niet vast, enkel geduld kan je helpen :)

Re: Westrijden veldrijden rijden met basislidmaatschap KNWU.

Geplaatst: 02 aug 2014 15:06
door gaisdergerman
Kan me niet voorstellen dat er geen vereniging in waar crossers bij zitten.

Ik ben vorig seizoen lid geworden bij de plaatselijke vereniging in Tilburg met de voornaamste reden dat ik ook wilde crossen.

Er zijn ongeveer 30 amateurs en 5 man die crossen.

Wegens verschillende omstandigheden had ik geen beste conditie aan de start van het seizoen. Ben gewoon in het diepe gesprongen en dat was erg leuk. Meestal zijn er 50/60 man aan de start en eindigde meestal rond de 30ste plek (beste positie 21ste).
Afgelopen jaar veel geleerd en komend jaar hoop ik wel een paar keer top 20 te rijden.

Heb zelf nooit een wedstrijd gereden bij een wilde bond. Trekt me toch wat minder.

Re: Westrijden veldrijden rijden met basislidmaatschap KNWU.

Geplaatst: 04 aug 2014 10:22
door hans905
Een beetje uit de buurt, maar misschien het overwegen waard: http://wbvc.nl/

Re: Westrijden veldrijden rijden met basislidmaatschap KNWU.

Geplaatst: 12 aug 2014 11:01
door Kolonelkurtz
Bedankt voor de reacties. Vooral met de melding van SimondePimon en Hans kan ik zeker wat. Ik heb me namelijk ingeschreven voor een cross in Baarlo.