Pagina 1 van 10
Het grote appeltaart topic
Geplaatst: 24 sep 2014 19:55
door DeletedUser01
Het is hier al eens eerder geweest, maar ik ga 'm toch nog een keer opstarten: het grote appeltaart topic.
De "Week van de smaak" staat dit weekend voor de deur, dus: kom maar op!
Wat is jouw voorkeur, wat is "not done", wat is het einde?
Re: Het grote appeltaart topic
Geplaatst: 24 sep 2014 20:05
door rikkert
Op die hierboven zie ik supermarktspuitbussenslagroom, dat is een not done....
Re: Het grote appeltaart topic
Geplaatst: 24 sep 2014 20:30
door Supergrover
rikkert schreef:Op die hierboven zie ik supermarktspuitbussenslagroom, dat is een not done....
koffiemelk uit een cupje, idem..
Re: Het grote appeltaart topic
Geplaatst: 24 sep 2014 20:30
door steven250
Voor mij was het hoogtepunt toch wel de Tarte-tartin die ik in augustus 2013 op een terras kocht in Briancon
Hij was zo goed dat toen ik afgelopen augustus weer in Briancon was ik toch echt niet zonder een 2e bezoek kon
Verder moet je voor het beste gebak toch wel bij onze oosterburen zijn vindt ik. In Nederland kennen we eigenlijk alleen appeltaart of vlaai. Echte goede 'torte' koop je bij een konditorei

Re: Het grote appeltaart topic
Geplaatst: 24 sep 2014 20:41
door H-W
Tja, zoals jullie vast wel weten kan personeel je zaak maken of breken. Dus not done is ongeïnteresseerd personeel dat maar wat doet ... al is het eten dan nog zo hemels, op die manier heb ik toch een klote-avond gehad.
Aangezien ik wel een echte lekkerbek ben, lust ik alles wel en heb geen favoriet eten ergens. Als het maar met enige liefde gekookt is en niet zo op je bordje gekwakt, vind ik het al snel lekker!
Re: Het grote appeltaart topic
Geplaatst: 24 sep 2014 21:16
door SVW
Aahhh de appeltaart! Hier al jaren de beste motivatie om op zaterdagmiddag een rondje te gaan fietsen...

Ik mag mezelf onderhand wel een soort van kenner noemen denk ik. Hier in de regio verkoopt bakker Van de Poel in Hoenderloo de lekkerste. Zelf gebakken (geen diepvries-ellende), echte slagroom, betaalbaar (i.c.m. bak koffie 3,75) en altijd geserveerd met een glimlach.
Re: Het grote appeltaart topic
Geplaatst: 24 sep 2014 21:32
door gunnarius.maximus
De beste appeltaart heb ik in mei op onder aan de platzerwasel ( 500 meter voorbij het punt waar contador zn tour stopte ) het zou even duren zei de ober... vers uit de oven met veel extra vers fruit uit de tuin en geen slagroom maar een heerlijke vanillesaus... dubbele espresso erbij van prima kwaliteit voor, helaas, de hoofdprijs... bijna 10,- !!! Maar ik zou tzo weer doen, heb helaas geen fotos dus misschien sowieso maar terug volgend jaar...
Re: Het grote appeltaart topic
Geplaatst: 24 sep 2014 21:34
door gunnarius.maximus
Oh, en nog een not-done naar aanleiding van de eerste foto... goedkope automaten koffie.... het ontbreken van een fatsoenlijke crema zegt genoeg...
Re: Het grote appeltaart topic
Geplaatst: 24 sep 2014 21:42
door daniel1975
H-W schreef:Tja, zoals jullie vast wel weten kan personeel je zaak maken of breken. Dus not done is ongeïnteresseerd personeel dat maar wat doet ... al is het eten dan nog zo hemels, op die manier heb ik toch een klote-avond gehad.!
Hear hear!!
Minder goed eten vind ik eigenlijk minder erg dan beroerd personeel. Ongeinteresseerd, onkundig, geen overzicht, etc; het kan idd je avond verpesten.
Re: Het grote appeltaart topic
Geplaatst: 24 sep 2014 21:57
door Jac
SVW schreef:Aahhh de appeltaart!. Hier in de regio verkoopt bakker Van de Poel in Hoenderloo de lekkerste. Zelf gebakken (geen diepvries-ellende), echte slagroom, betaalbaar (i.c.m. bak koffie 3,75) en altijd geserveerd met een glimlach.
+1
Re: Het grote appeltaart topic
Geplaatst: 24 sep 2014 22:19
door nr071
Ik ben gezegend met een vrouw met (deels) Duitse genen. En die bakt haar appeltaarten zelf. Ze heeft een redelijk repertoire:
- een klassieke tarte tatin (recept uit het onvolprezen De kunst van het koken, Julia Child).
- een soort van cake met appel en abrikozenjam (een van de Germaanse kant overgeleverd familierecept).
- een cake-achtige taart uit een kookboek van Patricia Wells (iets met Gardameer, het komt er op neer dat je een cake-achtige bodem hebt, die met in concentrische cirkels gelegde partjes appel is belegd).
- een taart gemaakt met bloem, bruine basterdsuiker en olijfolie en stukjes appel (recept van Anna del Conte, De gastronomie van Italie (imho ook een verplicht nummer in de kookboekenkast)).
Slagroom erbij hoeft voor mij niet per se, maar een vers gemaakt bolletje aardbeienijs of sinaasappelijs en wat rood fruit, yummie...
Onze kleine en ik hebben er een sport van gemaakt om, als we buitenshuis wat eten of drinken, de appeltaart te keuren. Een enkele uitzondering daargelaten: moeders wint (en niet op punten...). Door de bank genomen krijg je gewoon in een in de magnetron opgewarmde bonk purschuim geserveerd.
Re: Het grote appeltaart topic
Geplaatst: 24 sep 2014 22:32
door DeletedUser01
Kijk, we hebben een begin!
Afgelopen zaterdag was ik ook "beim Nachbar" in Haren a/d Ems.
Helaas geen appeltaart, maar wel (warme) Apfelstrudel, met vanille-ijs en échte slagroom!
De bediening was hier bovendien erg goed.
Op de een of andere manier heb ik sindsdien de hele tijd een deuntje met iets van "komm bald wieder" in mijn hoofd...