Pagina 1 van 1

Julius wielen

Geplaatst: 01 feb 2015 17:20
door wido
Op zoek naar een betaalbare set klimwielen kom ik uit bij Julius. Zeker na hun laatste rigoreuze prijsverlaging (waar vind je dat nog tegenwoordig??) van een paar maanden geleden: zeer aantrekkelijk.
Mijn voorkeur gaat uit naar de lichtste set, de alu AC22 wielen van 1290 gram, 400 euro.

Maar waarom vind ik zo weinig op ons FIETS forum over deze wielen.????
Ze zaten in de klimwielen test van FIETS een paar jaar geleden, maar op het forum is weinig terug te vinden.

Mijn enige ervaring tot dit moment is rechtstreeks (email)contact met de leverancier en dat verloopt zeer tot tevredenheid (snel en goed antwoord op mijn vragen).

Wie wil zijn/haar ervaringen met deze wielen en of leverancier delen?

Re: Julius wielen

Geplaatst: 01 feb 2015 20:56
door Thijssie!
Ik had ook erg veel interesse in een van hun wielsets. Echter heb ik nul respons gekregen op een mailtje wat ik circa 2,5 week heb verstuurd. Dit in combinatie met het gemis van gebruikerservaringen heeft mij doen besluiten om voor een handgespaakt setje te gaan bij een van de bekende wielbouwers.

Ik kan dus geen positieve gebruikerservaring met je delen. Wel is me duidelijk geworden dat een zelf samengesteld handgespaakt setje niet veel duurder hoeft te zijn.

Succes met je keuze! ;)

Re: Julius wielen

Geplaatst: 01 feb 2015 23:03
door wido
Check je wel je Spam-box? ;-) Alle mail die ik van hun krijg (en dat is bijna altijd binnen een dag na mijn mail) komt in mijn Spam box terecht.

Re: Julius wielen

Geplaatst: 27 feb 2015 10:23
door nilis76
Rij nu een jaar op de AC 22 wielen. Wielen bevallen goed, zijn lekker licht, ook bij slechts weer blijft alles mooi draaien (afdichting lagers is goed in orde). Ik weeg zelf 70 kilogram, wielen zijn mooi recht gebleven, kortom wielen bevallen goed.

Re: Julius wielen

Geplaatst: 27 feb 2015 17:26
door Ernie C.
Ik heb zelf wielen met dezelfde velgen (Kinlin XR200) met 32 DT Revolutions laten spaken bij CNC bike in Duitsland. Dat bevalt prima maar is ook niet super stijf. Mij lijkt het dat hier wel erg weinig spaken inzitten tenzij je echt een vlieggewicht bent.

Bij CNC zou je ze met Novatech X-Light kunnen laten spaken met 28 spaken (24 nu niet op voorraad maar misschien komen ze nog binnen) en je blijft volgens mij onder de 300 euro inclusief verzenden.

Re: Julius wielen

Geplaatst: 28 feb 2015 00:25
door grimpeur2004
Heb begin vorig jaar een setje wielen gekocht AC22.
Waren toen meerdere modellen geshowd en deze werden verkocht met korting.
Gebruik de wielen met veel plezier!! Strakke wielen, recht, en superlicht!!!
Gelet op de prijs van nu ( 400,00) voor nieuw heb ik er toen toch nog te veel voor betaald en dat is het enige waar ik van baal.....
Ik begrijp niet dat je geen reactie van hen hebt gehad, want op mail wordt door Julius altijd vrij snel gereageerd.
Heb veel met hen gemaild over wat ik precies wilde en ik werd uitest behulpzaam en corect geholpen.
Uiteindelijk een mooie set met AC22 velgen gekocht.
Als ik weer handgespaakt zou kopen, zou ik het zeker weer bij Julius doen, helemaal na deze grote prijsdaling, van € 600,00 naar € 400,00. Daar krijg je dit bij andere handspakende wielbouwers echt niet voor. En dat met een gewicht van iets meer dan 1320 gram!!!!!

Re: Julius wielen

Geplaatst: 04 mar 2015 19:22
door Dennis.
Iemand toevallig ervaringen met de CC38 of CC50? Misschien daar voor gaan sparen. Zou Julius ze leveren zonder decals als ik daarom vraag? Ik weet dat je kan customizen maar de optie geen staat er niet bij;)

Re: Julius wielen

Geplaatst: 05 mar 2015 00:07
door henk1964
Half maart krijg ik mijn nieuwe fiets met Julius CC50 wielen. Decals zitten niet onder een laklaag en zijn volgens mij (misschien met enige moeite) los te peuteren. Ik speel zelf namelijk ook met die gedachte, maar wacht eerst af hoe de fiets smoelt net decals. Ik zal tzt laten weten.

Re: Julius wielen

Geplaatst: 05 mar 2015 10:54
door nilis76
Dennis. schreef:Iemand toevallig ervaringen met de CC38 of CC50? Misschien daar voor gaan sparen. Zou Julius ze leveren zonder decals als ik daarom vraag? Ik weet dat je kan customizen maar de optie geen staat er niet bij;)
Ik zelf heb nog geen ervaring met deze wielen. wel krijg ik binnenkort de CC 38 tubeless versie. ben benieuwd. wat betreft de decals lijkt mij dit geen probleem. mail ze anders maar.

Re: Julius wielen

Geplaatst: 05 apr 2015 19:28
door henk1964
Inmiddels enige ervaring opgedaan met mijn Julius CC50 wielset. Ik heb er 24mm brede Specialized S-Works banden om liggen. Voor 6,5 en achter 7 bar. ik weeg 62kg. Combinatie bevalt goed. Is gemakkelijk op snelheid te houden en is zeer comfortabel. Hobbels en gaten in de weg worden goed gedempt. Ligt stabiel in de bochten. Ik ben er zeer tevreden over. Ik heb hiervoor gereden op een DT Swiss RR1850 wielset en die "stuitert" voor mijn gevoel meer dan de CC50 van Julius.