Pagina 1 van 1

HELP, ik ben nieuw!

Geplaatst: 26 jul 2015 06:21
door 900pk 6.2 v10
Goeiedag mensen van het goede leven!

Ik ben Mathews, 20jaar oud en woon in de omgeving Utrecht.
Ik heb me zojuist aangemeld op dit forum vanwege een paar vragen die ik heb over het aanschaffen van een MTB of ATB.

1. Mijn budget is €150 (exclusief accessoires) omdat Ik eerst wil zien of ik dit vaker ga doen in de toekomst ipv dat ik er na een paar weken mee stop en opgeschept zit met een fiets van een paar honderd €€€€€.

Ik wil een fiets die ik kan gebruiken om naar mijn werk/school te fietsen (openbare weg) en om af en toe in het weekend door de bossen te fietsen wat kan ik het beste doen?

2. Wat heb ik nodig qua accessoires?

3. Dat waren mijn vragen, mocht er iemand zijn die een oplossing heeft voor mijn vragen dan zie ik dat vanzelf verschijnen!


Met vriendelijke groeten,

Mathewssss!!!!

Re: HELP, ik ben nieuw!

Geplaatst: 26 jul 2015 12:11
door hendrikjan
Ik zou een stadfiets voor een paar euro kopen via marktplaats. Om vervolgens een aantal keren op locatie een mtb te huren en als je dat bevalt voor een wat groter budget een mtb. Voor 150 euro kan je imho niet iets kopen waar je qua mtben echt wat aan hebt, maar ik kan het mis hebben.

Re: HELP, ik ben nieuw!

Geplaatst: 26 jul 2015 14:35
door Zorro
+1

Voor 150 Euro heb je niks dat zich maar enigszins kan doen vergelijken met een beetje MTB. Zelfs tweedehands kan het niets zijn.

Dus een goede MTB ergens huren en kijken of je het wat vindt. Zo ja, dan sparen en investeren in een goed MTB. In het segment 1000-1300 Euro zit je vaak al prima. Voor jou zou een MTB van zo'n 1000 Euro al ruim voldoen.

Cube, Bulls en Canyon hebben eigenlijk hele aardige MTB's zo rond of net iets onder de 1000 Euro.

Re: HELP, ik ben nieuw!

Geplaatst: 26 jul 2015 14:43
door Lcsmet
Voor 150 Euro kan je geen fiets (wel iets dat er op lijkt) kopen.

Een beetje ernstig blijven. :)

Re: HELP, ik ben nieuw!

Geplaatst: 26 jul 2015 20:52
door rneetje
Wat een nonsens, voor 150 euro kan je best een prima fietsje kopen om het een jaartje te proberen. Ik heb zelf een Bulls gekocht op marktplaats die nog nooit een meter mtb parkoers had gezien en waarvan ketting wielen en schakelmechanisme als nieuw waren. De combi die jij zoekt is misschien wat lastig. Mtb met lampjes en spatbordjes zou kunnen. FF zoeken op marktplaats en je vindt best wat leuks.

Re: HELP, ik ben nieuw!

Geplaatst: 26 jul 2015 23:43
door Sebo
Zoiets als dit:

http://www.marktplaats.nl/a/fietsen-en- ... ousPage=lr

of dit:

http://www.marktplaats.nl/a/fietsen-en- ... ousPage=lr#

kun je rustig een jaartje proberen (als de maat goed is ).

Beetje afdingen en gaan......

Re: HELP, ik ben nieuw!

Geplaatst: 27 jul 2015 07:24
door NicoNB
Die Gary Fisher is best een leuk fietsje voor dat geld.

De maar is natuurlijk dat wij weten waar op te letten en de TS een beginner is en het verschil waarschijnlijk niet ziet tussen goedkope shit en een betaalbare kwaliteitsfiets.

Re: HELP, ik ben nieuw!

Geplaatst: 27 jul 2015 08:49
door TumTumTum
Bij ons in de kringloopwinkel worden af en toe MTB's ingeleverd. Het stelt nooit veel voor, maar voor en paar tientjes heb je dan wel een fiets waarmee je igg kan proberen of je het MTB-en leuk vindt. Dat scheelt je ook weer het geld voor een huurfiets en kun je alvast aan de slag.

Re: HELP, ik ben nieuw!

Geplaatst: 27 jul 2015 11:10
door scottwilko
Verder vind ik het nog al een verschil of je een woon werk fiets zoekt, of een woon school fiets. Over het algemeen kan je een knappe fiets wel op het werk stallen, maar zou ik dat niet in een school stalling doen. (of de jeugd moet tegenwoordig wat netter met die fietsen omgaan als een jaar of 20 geleden)