Pagina 1 van 1

Sean kelly Classic

Geplaatst: 30 jul 2015 08:32
door Tracing_NL
Nou, na alle tourverhalen en vakantiebeklimmingen ook weer eens een post over een "echte toertocht" :) .

Zaterdag rijden we de sean kelly classic 157 km, goeie 2100 hm. Ken deze nog niet, ben benieuwd naar route, verzorging en algemene indruk. Hou jullie op de hoogte

Re: Sean kelly Classic

Geplaatst: 30 jul 2015 10:08
door groenie
@Tracing_NL: leuk! Het wordt mijn 5e Sean Kelly... echt een super tocht waar NL veel aan kan leren. Prima geregeld, veel en goed eten bij de verzorgingsposten, en schitterende omgeving.
Dit jaar een nieuwe parcours: vorige jaren was het parcours gebaseerd op Luik-Bastenaken-Luik, met bv La Redoute en de Stockeu. Dit jaar meer naar het zuiden en ooste, rond La Roche en Vielsalm, maar echt mooi (ik ken de omgeving best goed).
En goed weer voorspeld!

Veel plezier :-)

Re: Sean kelly Classic

Geplaatst: 02 aug 2015 20:55
door since1913
3x gister. Mooi weer, uitstekende verzorging, nieuw parcours. Mooie dag gehad. Nieuw parcours was prima. €7,- inschrijfgeld... Dit in vergelijking met toertochten in nl zoals de boogie extreme...;-)

Re: Sean kelly Classic

Geplaatst: 03 aug 2015 10:38
door Tracing_NL
Zo, weer achter het bureau na een mooi weekend.

Zaterdag startte de dag vroeg; 05.00 de wekker, 05.30 in de auto. Onderweg door België geen boer gezien, die slapen waarschijnlijk uit op zaterdag :) . Richting Baraque wordt het al steeds drukker met auto's, het belooft een mooie dag en een drukke tocht te worden. Klokslag 07.30 rijden we het parkeerterrein op. Beetje onhandig dat je het terrein op moet tegen de stroom fietsers in, dat wordt op de terugweg nog lachen misschien. Even inschrijven (voor 10 euro p/p !!) en "en route"! Helaas blijkt na 1 meter dat mijn fietscomputer niet werkt, geen snelheid en cadans, alleen hartslag. grmblh!! :evil: Daar baal ik van. Maar niets aan te doen, dan strava maar aan op de telefoon, dan zie ik vanavond wel hoe ik gereden heb.

De tocht begint met een fors stuk heuvelaf (das het voordeel als je in Belgie op 600 mtr hoogte start :D ). Het is nog fris !! Op het gemakje draaien we warm, asfalt is goed en op sommige stukken wordt de ochtendzon al wat warmer. Wat een genot om hier te fietsen op zo'n mooie dag! Bij Dochamps komt de route me bekend voor, Dit is het laatste stuk vals plat van de Criq. Hier heb ik niet zulke goede herinneringen aan ;) . Na een aantal km de eerste echte helling, de cote de hubemont. Mooie, deze ken ik ook nog van de Criq. Ik fiets makkelijk op het steile stuk. Eindelijk vorm dit jaar! We dalen af naar la Roche hier krijgen we het tweede deel van de haussiere voor onze kiezen. Het stuk in het bos is altijd een K.. stuk, blijft op 10% hangen en je rijdt jezelf vrij snel over de kop als je niet oppast.

Afdaling naar de hoofdweg is wat hobbelig, maar dan de Samree op. Gaat als een speer! Op het buitenblad naar boven (compact, dat dan weer wel :D ). Eerste bevoorrading, Genoeg te eten, maar geen sportrepen. Enige minpuntje van de dag. Verder alles prima. We vervolgen de tocht. De route is mooi, maar nergens extreem. Veel vals plat of lichte hellingen. Totdat we in Houffalize aankomen. We draaien scherp rechts en ja hoor, daar is tie weer, de cote de saint roch :twisted: . Lekker steil 1 km naar boven klauteren, het valt me op dat er veel van de fiets af moeten. Eenmaal boven vervolgen we onze weg. We draaien nu naar het noorden en krijgen wind tegen. Maar gelukkig stelt deze vandaag niet veel voor, een heel voorjaar afgezien tegen de vele wind, vandaag werkt alles mee om er een mooie dag van te maken.

De, op alle gevaarlijke kruisingen, aanwezige seingevers doen goed hun werk. We kunnen overal mooi doorrijden of worden op tijd gewaarschuwd om even te stoppen. Chapeau voor dit niveau. Dat zie ik ook wel eens anders. Na de derde bevoorrading in Vielsalm heb ik een slecht moment. De cote de Mont le Soie loopt niet, ik moet harken naar boven. Dan de laatste 25 km. Zoals veel km's in deze tocht geen echte beklimming meer maar veel vals plat. De laatste 4 km over de grote weg naar de finish knallen we nog even kop over kop. Om 13.45 rijden we het terrein weer op waar het al gezellig druk is en de barbeque al aan staat. Bandje inleveren voor het aandenken en een biertje doen. Wat een gezelligheid , iedereen heeft het goede weer in zijn hoofd.

Om half drie vertrekken we na een geslaagde tocht. Samenvattend:

* 158 km, volgens strava 2900 hm (mijn maatje's strava gaf 2600 hm), 28,5 gem.
* Mooie tocht
* Goed georganiseerd
* Prima seingevers
* bevoorrading goed (muv sportvoeding)
* Route is mooi, maar relatief weinig echte klimkilometers
* parcours is eigenlijk een combinatie van la Chouffe en La Criquilion
* Heerlijke fietsdag!!

Re: Sean kelly Classic

Geplaatst: 03 aug 2015 12:47
door groenie
Helemaal eens met @since1933 en @Tracing_NL

Het was mijn 5e Sean Kelly (heb de 157km gedaan).

Ik vond het parcours erg leuk... was jammer niet meer zoals in vorige jaren de Stockeu en La Redoute aan te doen, maar het 2015 parcours was zeer leuk (ik vond het lastiger dan vorige jaren, maar misschien is het mijn leeftijd!)

Vooral de delen in de omgeving van La Roche en Houffalize waren erg mooi, met weinig autos. Ik vond het stukje door La Roche veels te druk (vakantieverkeer, voetgangers) en dus ook gevaarlijk.

De verzorging was zoals altijd top -- evenementen in Nederland kunnen veel van de Sean Kelly (10 euro inschrijfgeld) leren.
.
Ook de klim rond 25km (Route de Maboge?) was lastig. Ik had hier ook een valpartij. Nonkel Frituur voor mij kon niet meer verder vooruit toen het heel stijl werd en is toen tegen mijn fiets gevallen. Mijn voorwiel was helemaal verbogen, maar gelukkig was mijn vrouw in de buurt met een extra wiel. (Was wel nodig om na beneden te wandelen, de wiel te wisselen en weer omhoog te fietsen!)

Ondanks alles was het een SUPER dag... hartelijk bedankt aan de VWB en alle vrijwilligers! Tot 2016 :-)

Re: Sean kelly Classic

Geplaatst: 03 aug 2015 13:15
door Tracing_NL
Ik vind het altijd wel lekker om eens iets anders als de redoute (en zeker de stockeu :evil: ) te doen. Deze kan ik ondertussen wel dromen.

In la roche vond ik het wel meevallen, daar waren we ook al vrij vroeg. Bij La Chouffe in houffalize dit voorjaar was het storender.

Re: Sean kelly Classic

Geplaatst: 03 aug 2015 15:21
door Herman_N
Ik sluit me aan bij de vorgaande schrijvers. Het parcours was fraai, de organisatie prima en het weer werkte ook erg mee. Zelf was ik gestart om 9:30 voor de 157 km. Ik wilde flink doorrijden om me te testen voor de Criq eind deze maand. Starten op dat tijdstip betekent echter dat ik met name tijdens de beginkm's tussen het wat langzamere volk terecht kwam van de korte afstanden. Later reed ik weer meer tussen de langeafstandsrijders.
Het liep deze dag erg goed. Mur de Maboge, Haussire, St Roch, allemaal prima. Die St Roch was mijn vuurdoop, die kende ik alleen van de tv-beelden van LBL. De Mont le Soie kende ik wel, maar ook bij mij viel die tegen. Net als Tracing_NL kan ik de Redoute en Stockeu wel dromen dus was blij dat die er niet in zaten. Hoewel die andere hellingen net zo'n pijn deden.
Veel vals plat waar ik zo lang mogelijk op het buitenblad bleef rijden. Soms als het te lang was schakelde ik terug naar het binnenblad. Ik probeerde aan te haken bij een groepje Belgische jonge honden die eigenlijk net iets te hard reden. Desondanks kon ik aanhaken en bleven de benen goed tot de laatste meter. Dat was wel even boffen.

Het was gewoon een prachtige fietsdag waarin alles klopte. Zo eentje die je maar zelden meemaakt.

Re: Sean kelly Classic

Geplaatst: 03 aug 2015 15:39
door Tracing_NL
Klopt helemaal Herman, ik heb er ook van genoten. Voor mij ook de laatste voorbereiding voor de criq. Heb je nog een finishtijd in je hoofd die je daar wilt halen?

Ik twijfel nog enigszins aan mijn vorm maar een verbetering van de tijd van vorig jaar (5.36) zit al wel in mijn achterhoofd te zeuren. :D

Re: Sean kelly Classic

Geplaatst: 03 aug 2015 21:42
door Herman_N
Lastige vraag. Ik heb de Criq al 3 keer eerder gereden, maar de laatste keer is al zeker 5 jaar geleden. Toen trainde ik nog niet serieus en kwam compleet uitgewoond tot een tijd van 6:40 oid. Dit jaar wil ik onder de 6 uur rijden.
Jouw 5:36 betekent in ieder geval een gemiddelde van ruim boven de 29. In de SKC kwam je tot 28,5. Zelf hield ik het op 28,1, maar dat kostte wel de nodige moeite. In de Criq reken ik erop dat er snellere groepjes zijn waarin ik kan meerijde, maar die rit heeft ook meer hoogtemeters. Kortom, ik hoop op een tijd tussen 5:45 en 6 uur.