Pagina 1 van 1

Fietsbroek winter/herfst

Geplaatst: 30 aug 2015 21:13
door karaaz86
Zoals de titel doet vermoeden ben ik opzoek naar een fietsbroek (met zeem) om in de winter/herfst mee te kunnen fietsen.

Ik ben niet van plan om te gaan fietsen als het onder het vriespunt is en echt in de regen vertrekken doe ik ook niet. Qua maatvoering heb ik altijd goed passend (zomer) spul van castelli maar op hun website staan zoveel broeken dat ik even door de bomen het bos niet meer zie. Ik zie bv de:
SORPASSO BIBTIGHT 0°-15°C

MENO BIBTIGHT 4°-15°C

VELOCISSIMO 2 BIBTIGHT 6°-15°C

Iemand ervaring met 1 van bovenstaande? Ik ben op zoek naar een redelijk allround broek, hoeft dus niet specifiek water afstotend te zijn of iets dergelijks. Alle adviezen zijn welkom.

Re: Fietsbroek winter/herfst

Geplaatst: 01 sep 2015 10:14
door IkBenSpecialized
Ik heb een Castelli Ergo en Velocissimo (1) broek. Beide voor 6-15 gr, maar ik rijd er ook nog prima in met temperaturen tot -5gr. Beide doen niet veel voor elkaar onder en hebben allebei de Kiss3 zeem. Voor mij voldoet die prima, ook op de langere tochten (150+ km).
Weet niet of in de Velocissimo 2 de opvolger van de Kiss3 zeem zit (de Kiss Air), net als in de Velocissimo Due Bibshort. De korte broek heb ik wel en die zeem is wel nog verbeterd tov de de Kiss3.

Re: Fietsbroek winter/herfst

Geplaatst: 01 sep 2015 10:26
door amclassic-fan
De temperaturen die Castelli op geeft gaan niet echt op voor de gemiddelde Nederlander. Je kan er al snel een graadje of 5 vanaf trekken.

Zelf ben ik erg blij met Sportful No-rain beenstukken icm No-rain korte koersbroek. Het 'no-rain' moet je wel met een paar korreltjes zout nemen, het is niet winddicht, maar wel warm genoeg voor mijn benen. Doordat het niet winddicht is blijft de stof wel soepel. Castelli heeft ook een vergelijkbare koersbroek, die valt echter extreem klein. De Castelli Nanoflex beenstukken zijn echter veel minder warm dan die van Sportful.

Re: Fietsbroek winter/herfst

Geplaatst: 01 sep 2015 11:15
door GortDroog
Vorig jaar ongeveer dezelfde zoektocht gehad. Ik heb uiteindelijk een Sportful Giro broek gekocht en daar heb ik prima in gereden in temperaturen van 0 tot 15 graden. Het zeem vind ik redelijk vergelijkbaar met de KISS-zemen van Castelli. Iets minder dan de duurdere Progretto zemen, maar voor mij was dat geen probleem aangezien ik in de winter toch wat minder grote afstanden rijd dan in de zomer.

Mocht je overigens voor de Velocissimo gaan, de zwart-rode versie is in de aanbieding bij cyclewear: http://cyclewear.eu/castelli-velocissim ... -3099.html. Wel alleen nog in XL...

Re: Fietsbroek winter/herfst

Geplaatst: 01 sep 2015 12:55
door JM_H
@ amclassic-fan: tot welke temperaturen / omstandigheden gebruik jij de genoemde combinatie? Tot vriespunt bij veel wind / regen bruikbaar? Ook bij fietsen op lage intensiteit?

Re: Fietsbroek winter/herfst

Geplaatst: 01 sep 2015 14:07
door amclassic-fan
Onder de 5 graden met veel wind en regen moet je gewoon binnen blijven ;) Weinig wind en een zonnetje en het kast best met een temperatuur rond het vriespunt. Als het echt vriest dan rij ik met een lange broek zonder zeem, zodat er een lange thermo-onderbroek tussen de koersbroek en de lange broek kan.

Re: Fietsbroek winter/herfst

Geplaatst: 01 sep 2015 14:13
door JM_H
Dank voor je input!

Re: Fietsbroek winter/herfst

Geplaatst: 01 sep 2015 23:06
door hubert d
Isadore thermo bib met beenstukken bevalt mij heel goed.