Pagina 1 van 2

Giant Defy Advanced 2 of toch iets anders?

Geplaatst: 27 jul 2010 00:57
door drentel
Hallo allemaal,
Ik ben op dit moment nog in het bezit van een Bulls Harrier uit 2008, destijds nieuw gekocht en hij bevalt me op zich prima, maar ik wil wel eens een keer iets anders. Het merk Bulls trekt me niet zo en ik wil wel een keer een wat luxer fietsje.
Ik heb nu shimano 105, shimano WHR500 wielen en geen carbon voorvork. Ik fiets niet extreem veel en ben vooral een mooi weer fietser, maar er is zoveel moois te koop dat ik mezelf een keer iets nieuws wil gunnen. Oh ja gewicht is ook altijd belangrijk hier he, ik weeg ong. 83 kilo. Ik ben 1m90, maar ik heb behoorlijk lange benen. Mijn Bulls is een maat 60 en heeft een bovenbuis van 57.5 en het balhoofd is maar liefst 21.5. Ik zit hier wel goed op en ik heb een niet al te sterke rug, dus ik zit nu te denken aan een comfort racer. Volgens mij ben ik niet gebaad bij een balhoofd van 19 cm of lager, tevens heb ik het idee dat ik zeker niet langer moet zitten. (heb dit op mijn mountainbike gehad en krijg dan veel last van mijn polsen). Ik heb al uren op internet gezocht en bekijk vaak dit forum, maar wil graag jullie mening eens horen en of jullie misschien nog alternatieven hebben. Voor mijn nieuwe fiets wil ik maximaal 1700,= kwijt.

Giant Defy Advanced 2 2010; Normaal 2199, maar via Salden 1663,-

Volledig carbon, shimano 105, Mavic Aksium wielset.
Maat L is bovenbuis 57.5 en balhoofd 20.5

Ik vind dit een hele mooie fiets, is voor mij helemaal af en voldoet vrijwel geheel aan mijn wensen. Ik lees goede testberichten hierover, maar ik ben benieuwd naar jullie mening. Misschien zijn er mensen die ervaringen hebben met deze fiets? Is de wielset van Mavic Aksium een duidelijke verbetering tov mijn huidige WHR500?

Het enige nadeel is dat ik er, wat groep betreft, niet op vooruit ga. Het blijft dezelfde 105 groep waarmee ik nu ook fiets (en dat bevalt voor mij ook eigenlijk wel prima maar toch ...)

Er is ook een 'normale' Defy te krijgen met Ultegra, maar deze vind ik niet zo mooi, dus valt voor mij af, het oog wil ik ook wat.
De normale verkoopprijs is 2199,-, maar via Salden 1663,- en dat is wel erg aantrekkelijk!!! Kan een andere fietsenmaker dit aan het eind van het seizoen ook bieden of zal dit niet in de buurt komen?
Wat maat betreft kan er volgens mij niet veel misgaan aangezien de maten wat bovenbuis en balhoofd bijna overeenkomen. Of denk ik nu echt te kort door de bocht?

Ik denk dat deze fiets goed bij mijn wensen past. Het is dan wel geen Ultegra, maar ik wil me dan ook niet blind staren op de groep. Stel dat ik deze fiets voor 1700,- kan krijgen, dan is dit denk ik wel een goede deal voor een dergelijke comfort fiets. Wat vinden jullie?

Geplaatst: 27 jul 2010 11:49
door pokervriend
Nu moet ik meteen zeggen dat ik er weinig verstand van heb hoor!
Maar kun je voor 1600 euro niet een Ultegra krijgen die ook aan je wensen voldoet?

Geplaatst: 27 jul 2010 23:11
door drentel
Ik probeer me juist niet blind te staren op 105 of Ultegra. Ik denk dat ik niet veel verschil zal merken in de praktijk.
Ik kijk vooral naar deze fiets vanwege het frame. Volgens mij is Giant een van de betere carbonframe bouwers, het is een dure fiets dus ik verwacht dan wel wat van het frame omdat het geld niet in de afmontage zit. De geometrie is comfortabel en hij ziet er in mijn ogen erg mooi uit.

Als ik verder kijk dan zie ik bijvoorbeeld ook wel de Merida Road Ride 905, die ook een comfortabeler geometrie heeft. Deze is 1650 euro, aluminium frame met carbon voorvork, volledig Ultegra en Alex road aero wielen.

Schat ik de Giant nu te hoog in? Komt toch min of meer op de vraag terecht die ook in een ander topic wordt gesteld. Wat te doen. Gaan voor de fiets met het goede frame en mindere afmontage of andersom?

Geplaatst: 28 jul 2010 09:05
door eric_v
kan je niet ultegra op de giant laten leggen voor een minimale meerprijs?,
anders even verder zoeken,er zjn genoeg fietsen in die prijsklasse met ultegra...

Geplaatst: 28 jul 2010 11:46
door pokervriend
Msschien moet je gewoon even een rondje maken langs de fietswinkels in de buurt. Er staan altijd modellen in de uitverkoop. Zo stond er hier een supermooie Cervelo te koop, afgeprijsd van 2399 naar 1399, volledig Ultegra. Die Giant is wel een mooie fiets overigens, maar ik denk dat je met jouw budget in de uitverkoop een betere krijgen kunt.

Geplaatst: 28 jul 2010 17:49
door reverb
Idd, zou ook ff goed rondkijken of je iets met carbon en ultegra kunt krijgen.

Ultegra schakelt toch net ff weer wat soepeler en sneller dan 105 en is natuurlijk lichter.

Geplaatst: 29 jul 2010 12:46
door alext.
Beste Drental,

Ik heb zelf de Giant Defy Advanced 2 2010 en ben na 3500 km nog steeds erg blij met mijn aankoop.
- de stijfheid van het frame is echt fantastisch (inderdaad, Giant staat bekend om de goede Carbone Frame -na registratie op de site 3jr garantie-),
- de 105 schakelt bij mij perfect,
- en mijn MENING is dat de fiets er heel mooi uitziet.
- 1.663 euro is denk ik een hele goede prijs (was zelf 1950 euro kwijt/rijklaar dus met plaatjes etc.).

Je hebt gelijk dat je niet teveel naar de groep kijkt. Ik heb op een andere racefiets Campa Athena (geen ervaring met Ultegra, maar de Athena is denk ik zelfs een groepssegment hoger) zitten. Mijn ervaring is dat de 105 erg goed is, maar wel +/-200 gram zwaarder is dan de duurdere groepen. Je moet je gewoon afvragen of je wilt betalen voor het mindere gewicht (bij is het effectiever om een kg eraf te sporten haha).

Veel succes met je koop-beslissing.

Geplaatst: 29 jul 2010 13:00
door jvdh
Als ik je verhaal goed lees zie ik dat je gewoon lekker geld gaat uitgeven aan een toffe fiets. Ik zou dan ook vooral de fiets kopen waar je helemaal enthousiast van wordt. Als je niet zoveel fietst en de 105 voldoet dan zou ik daar gewoon bij blijven. Al zou ik persoonlijk voor een Wilier Mortirolo, Orbea Onix, Cervelo S1 of de Massini Magiori gaan. Maar dat is puur smaak :)

Geplaatst: 29 jul 2010 13:05
door madhill
Doe er 90 euro bij en je hebt een Pinarello, bij Evertse in Zierikzee loopt een zomeraanbieding. Pinarello FP2 van 2690 voor 1790 euro inclusief pedalen.
www.evertsesport.nl

Veel succes met je zoektocht :)

Geplaatst: 17 sep 2010 21:55
door drentel
Hallo,

Bedankt voor de reacties, ik heb het even een tijdje laten rusten maar kriebelt toch weer ....
De Giant Defy Advanced 2 2010 is bij Salden inmiddels weg, ik blijf het een erg mooie fiets vinden. Ik ben verschillende fietsenmakers in de omgeving langs gegaan en de Giant is bijna nergens meer te krijgen, alleen 1 heeft hem in de winkel staan in mijn maat en vraagt er nu 1800 euro voor. Ben dit aan het overwegen, wat vinden jullie van de prijs, het is het 2010 model.

De nieuwe Giant modellen komen er ook aan natuurlijk, maar de Advanced 2 van 2010 vind ik persoonlijk mooier dan die van 2011 (voll wit met gouden details, wel natuurlijk de nieuwe 105 groep).

Ik heb mij laten opmeten (body scanning) en dan heb ik ongeveer maat 62 nodig. Ik heb echter vrij lange benen en dus in verhouding een korter bovenlichaam. Ik zal dus moeten kijken naar fietsen met een bovenbuis van ongeveer 57.5 en daarbij een balhoofd van minimaal 20.5 aangezien ik niet te diep wil zitten. Dan zit ik met die Giant maat L wel goed.

Ik heb nu naast de Giant ook de nieuwe Cube Agree SL 2011 op het oog. Als ik dan maat 62 neem heeft ie een bovenbuis van 58 en een balhoofd van 20.5. Volgens mij is deze geometrie toch ook vrij comfortabel en moet dit mij wel passen. De Cube is ook leverbaar als triple (ik wil geen compact) en heeft een prijs van 1699,-. Verder is deze volledig Ultegra en heeft hij easton earo 50 wielen.

Wat zouden jullie doen?
Giant Defy Advanced 2 2010 (originele prijs 2200,- nu voor 1800,-) met volgens mij een goed carbon frame, goede fabrikant, redelijke wielen, mooie fiets, luxe afgewerkt met carbon zadelpen en Fizik Aliante zadel, maar alleen de afmontage is de oude 105 groep.

Cube Agree SL 2011 model prijs 1699,-, alluminium fiets met Ultegra, wielen zijn volgens mij vergelijkbaar met de Aksiums van de Giant, ook dit vind ik een mooie fiets.
Iemand ervaring met de Cube Agree wat betreft comfort/ houding op de fiets?

Hellluuuuup!!!!!

Geplaatst: 17 sep 2010 22:02
door thomwittendorp
waarom niet de cube agree gtc pro, 2010 versie, adviesprijs 1699, is dat geen goede optie, ultegra afgemonteerd, fsa gossammer compact crank en remmen,fulcrum racing 7 wielen

en je zei ja dat je je niet vast bijt in de 105/ultegra discussie waarom wel in de giant fiets

Geplaatst: 18 sep 2010 13:22
door drentel
De Cube Agree van 2010 is er alleen in compact en ik wil toch echt een triple. De 2011 versie is er ook in carbon voor dat geld maar dan mix onderdelen en ik vind het gewoon een minder mooie fiets. Tevens schat ik het carbon van Giant hoger in.

De 105 / Ultegra discussie wil ik me niet op blind staren, maar op de Giant zit dan dezelfde 105 groep als die ik nu ook heb vandaar. Maar tegelijker tijd wil ik natuurlijk een zo goed mogelijke fiets voor het geld.
Dus gaan voor het carbon frame met oude 105 afmontage die ik nu goedkoper kan krijgen vanwege overjarig model of voor cube 2011 gaan met het alluminium frame en met Ultegra.