Pagina 1 van 2

BRM 200 Merselo 2 april

Geplaatst: 08 mar 2016 17:58
door monique70
Hieronder een beschrijving van het 200km brevet MAAS en RIJN vanuit Merselo.

Aanvankelijk is de route nog exact hetzelfde als voorgaande jaren, maar na Kapellen gaan we meer rechtstreeks naar de brug over de Rijn bij Wesel. In Wesel zelf gaan we via een fietspaadje naar de 1e controle “Das Rheinstübchen” (68 km).

De prachtige Rheinradweg tussen Wesel en Rees zit er nog in en voor Emmerich verlaten we het fietspad langs de B8 om vrij van auto’s langs en over de dijken richting Emmerich te rijden.

In Emmerich rijden we over de Rheinpromenade met een schitterend uitzicht over de Rijn en dan gaat het spoorslags richting de Eltenberg. Na de afdaling zijn we al bij de 2e controle “Het Oude Posthuys”. De Nederlandse naam stamt nog uit de tijd, dat Elten na de 2e wereldoorlog een tijd lang Nederlands grondgebied is geweest. Nu is het al jaren weer Duits. De mensen praten er ook Duits.

Na Elten gaan we weer Nederland in en na de overtocht met de reguliere pont in Pannerden rijden we de dijk op richting Nijmegen, een behoorlijke wijziging ten opzichte van vorige edities. Vanwege de werkzaamheden bij Lent (dijkteruglegging om de Waal/Rijn meer ruimte te geven) moeten we even door het dorp en met wat draaien en keren komen we op de oude brug terecht en daarna gaat het over Ubbergen richting Berg en Dal met een pittige klim (op het eind 10%) naar de 3e controle, die bij de Heksendans is gebleven. Na deze controle nemen we de Zevenheuvelenweg en even later, na een schilderachtig stuk door het bos, ook nog de Zevendalseweg, om dan via Gennep, Boxmeer en Overloon weer in Merselo te finishen.

Arthur van der Lee heeft er een fantasievol filmpje bij gemaakt:
https://youtu.be/yCDWUWOeBQ8

En dit is een filmimpressie van Arthur van een eerdere uitgave:
https://youtu.be/x9LLT0B7_SE

Datum 2-4-2016, start 8.30 uur bij de molen in Merselo.
Inschrijven mogelijk via www.randonneurs.nl

Re: BRM 200 Merselo 2 april

Geplaatst: 09 mar 2016 20:22
door DeletedUser01
Prachtige filmpjes!

Re: BRM 200 Merselo 2 april

Geplaatst: 27 mar 2016 19:31
door Gei-Kek01
Ik wil deze ook gaan rijden.
Maar had een paar vraagjes.

Moet je geheel zelfvoorzienend zijn of krijg op de checkpoints versnaperingen?

Is voorinschrijving verplicht?

Wat is de slottijd?

Heb al een keer eerder 200km gereden maar dat was een mtb tocht en had daar bijna 16uur over gedaan.
Denk dat dit wel iets sneller mag :D

Re: BRM 200 Merselo 2 april

Geplaatst: 27 mar 2016 19:56
door monique70
Je krijgt niks onderweg, maar bij de 3 stempelpunten kan je jezelf prima voorzien van koffie, gebak en pannenkoek. Qua voorzieningen onderweg een prima tocht als je niet vanalles mee wilt nemen. Voorinschrijving is niet verplicht, wel handig voor de organisatie omdat je een persoonlijke stempelkaart mee krijgt. Onderweg moet je je kaart op de controleposten en evt geheime controle laten voorzien van een stempeltje. Start is exact half 9. Voor een brevet van 200km staat maximaal 13,5 uur, dus je hebt tot 22 uur om binnen te komen. Denk aan verlichting als je die tijd nodig denkt te hebben. Ik rij er rond de 10 uur over, het is niet te vergelijken natuurlijk met een 200km mtb tocht.

Ik.vind het een mooie tocht om te rijden. Vooral in Duitsland over de dijk langs de Rijn. En pondje bij Millingen, altijd leuk.

Re: BRM 200 Merselo 2 april

Geplaatst: 27 mar 2016 21:26
door Gei-Kek01
Poging gedaan met inschrijven.
Ben benieuwd was het vaagste inschrijfformulier ooit.

Zal 1 lampje meenemen "just in case" maar moet toch met licht binnen kunnen zijn.

Re: BRM 200 Merselo 2 april

Geplaatst: 27 mar 2016 22:30
door DeletedUser01
Dat vind ik een vrij eenvoudige benadering.

Hieronder vind je wat uitgebreidere informatie. Pik eruit waar je wat mee kunt.

Belangrijkste begrippen en informatie voor beginnende randonneurs.

Brevetkaart: Bewijs dat je de voorgeschreven route gereden hebt. Zorg dat de kaart netjes en droog blijft, bewaar deze in een plastic zakje. Let goed op deze kaart en vergeet of verlies ze niet …..

Afstanden: Een brevet heeft een vastgelegde afstand. Typische afstanden zijn: 200km, 300km, 400km, 600km, 1000km, 1200km en 1200+ km.
Tijdlimiet: Er zijn vastgestelde minimum en maximum eindtijden per tocht, vastgelegd in het reglement. Ook geldt dat binnen een fietstocht per controleplaats minimum en maximumtijden zijn vastgelegd. Deze tijden staan vermeld op de brevetkaart.
Afstand Tijdlimiet
200km 13:30uur
300km 20:00uur
400km 27:00uur
600km 40:00uur
1000km 75:00uur
1200km 90:00uur

Controle: Laat de Brevetkaart afstempelen en noteer de aankomsttijd bij de controle genoemd op de Brevetkaart. Een kassabon, die je inlevert met de Brevetkaart, is ook geldig.

Vrije Controle: Jij bepaalt zelf de plaats waar je stopt voor de controle aangegeven op de Brevetkaart. Laat de Brevetkaart afstempelen en noteer de aankomst tijd. Een foto met kenmerkende eigenschappen wordt ook wel geaccepteerd.
Informatieve Controle: Beantwoord de vraag op de Brevetkaart. Noteer de aankomsttijd in de daarvoor bestemde ruimte.

Geheime Controle: Soms is er een bemande controle die niet op de Brevetkaart of routebeschrijving vermeld is.

Aankomst Controle: Controleer de gegevens op de Brevetkaar en teken deze af. Lever de Brevetkaart in bij de organisator. Hij zorgt voor de homologatie en dat je deze kaart terugkrijgt.

Routebechrijving: Uitgeschreven route van het brevet met aanwijzingen en rit specifieke gegevens. Tevens staat erop vermeld wat de gebruikte afkortingen betekenen. De routebeschrijving is de officiële route, zelfs als je met een GPS rijdt.

GPS Bestand: Digitale beschrijving van de route meestal in GPX of GDB formaat. Deze bestanden kunnen met een GPS gebruikt worden.

Homologatie: Homologatie is het bevestigen van het voltooien van een brevet bij de Audax Club Parisien in Frankrijk. De moederorganisatie van alle wereldrandonneurs-verenigingen houdt bij wie welke tocht wanneer wel/niet heeft voltooid.

Superrandonneur: Een Superrandonneur is een fietser of fietster die in één kalenderjaar een tocht van 200, van 300, van 400 en van 600 km. voltooit. Een afstand mag eventueel worden ingeruild voor tweemaal een langere afstand (als je de 200 km mist mag je ook in plaats daarvan 2 maal een 300 km tocht rijden).

Veiligheid, verlichting, enz.;
Hou je aan de geldende verkeersregels. Het kan op een simpele manier veel veiliger en prettiger. Het enige wat we hoeven te doen, is iets meer oog voor elkaar hebben, letterlijk en figuurlijk.

Zichtbaarheid: Zorg ervoor dat je goed zichtbaar bent voor de overige verkeersdeelnemers vooral als de weersomstandigheden niet optimaal zijn. Veiligheidsvest, extra reflectie op je fiets of lijf.

Verlichting: Goed werkende voor- en achterverlichting is onontbeerlijk, zeker als je de langere brevetten rijdt. Maar ook een brevet van 200km vroeg in het seizoen, een half uur oponthoud ergens, kan al betekenen dat je in het duister aankomt.

Omgaan met vermoeidheid, eten, enz.:
Het fietsen van lange afstanden heeft veel te maken met “mentale-hardheid”. Het doorfietsen als je eigenlijk op wilt geven. Maar denk ook aan ...

Blessure: Zorg er dan voor dat je niet geblesseerd raakt waardoor je wekenlang niet kunt fietsen.

Eten en drinken: Eet en drink regelmatig om hongerklop te vermijden. Drink en eet niet teveel.

Weersomstandigheden, kleding, tempo, enz.:
Weinig fietsers hebben een brevet niet succesvol afgesloten, omdat ze teveel bagage bij zich hadden. Velen daarentegen zijn niet geslaagd omdat ze juist niet de goede kleding bij zich hadden voor de weersomstandigheden.

Comfort snelheid: Fiets op je eigen maximum snelheid waarbij je je prettig voelt. Een anaëroob tempo kun je niet lang volhouden.

Glycoceen tekort: Zorg dat je glycoceen reserves op peil blijven.

Fiets in je eigen temo: Ga niet tot het uiterste om fietsers te volgen die sneller zijn! Kijk eens achter je, daar vind je waarschijnlijk de beste fietser om mee te rijden.

Aanhoudende voorwaartse beweging: Beperk de rusttijden of verblijf in een controleplaats tot een minimum. Ga langzamer fietsen om dan wat te eten of om te herstellen.

Communicatie met de organisator:
Neem altijd contact op met de organisator van het brevet als …
Ongeluk: Je een ongeluk hebt gehad
Stoppen: Je besloten hebt om te stoppen
Te Laat: Je weet dat je na sluitingstijd zult aankomen

Het telefoonnummer is te vinden op de routebeschrijving. Hij kan je het beste helpen omdat hij de route en plaatselijke omstandigheden kent. Laat de organisator altijd weten wat er aan de hand is: hij voelt zich verantwoordelijk voor jou.

Geniet van de brevetten en fiets veilig!

Re: BRM 200 Merselo 2 april

Geplaatst: 27 mar 2016 22:55
door monique70
Sorry, bedankt voor je aanvulling. Wel belangrijk om te weten dat de route niet uitgepijld is. Kleine aanvulling. Overtocht met de pond zit ook niet bij het inschrijfgeld.

Re: BRM 200 Merselo 2 april

Geplaatst: 28 mar 2016 00:30
door ultra_ivo
Gei-Kek01 schreef:Poging gedaan met inschrijven.
Ben benieuwd was het vaagste inschrijfformulier ooit.

Zal 1 lampje meenemen "just in case" maar moet toch met licht binnen kunnen zijn.
Nu het zomertijd is ben je natuurlijk makkelijker met het licht binnen. Vroeger in het seizoen is dit meer een issue.
Wat was er vaag aan het inschrijfformulier? Ik kan me voorstellen dat de info die nodig is voor de internationale homologatie wat merkwaardig overkomt bij een 1e keer.

Re: BRM 200 Merselo 2 april

Geplaatst: 28 mar 2016 08:38
door Gei-Kek01
Kon mijn geboorte datum niet invullen.
Volgens mij moest ik eigenlijk ook nog de naam van de tocht zelf invullen.

Zal idd meer aan mij liggen dan aan het formulier :oops:

Re: BRM 200 Merselo 2 april

Geplaatst: 28 mar 2016 10:47
door ultra_ivo
Het formulier heeft voor alle tochten dezelfde opmaak. Als je niet teveel pielt aan je instellingen worden je gegevens onthouden en heb je de volgende keer minder in te vullen.
Je geboortedatum kun je instellen via de pijltjes bovenaan het invulveld. Zo kun je door de maanden/jaren bladeren en je juiste datum aanklikken.

Re: BRM 200 Merselo 2 april

Geplaatst: 29 mar 2016 20:45
door jeffrey86
Net ook ingeschreven voor deze tocht.
Het weer zit ook mee dit weekend dus dat gaat weer een mooie dag worden!

Re: BRM 200 Merselo 2 april

Geplaatst: 02 apr 2016 21:21
door Gei-Kek01
ZO mijn eerste brevet is een feit :winkthumb:

Het viel reuze mee.
Maar alle omstandigheden waren ook perfect.
Beetje frisjes 's morgens maar de rest echt top.
Leuke route.
Gezellige mensen.

In het begin echt rustig aangedaan,aan het eind best nog wat over.
Had dus wel wat rapper gekunt.

Volgende week kan ik niet.
Maar ik denk dat een (vlak) 400km ritje er ook wel inzit :mrgreen: