Pagina 1 van 3

Rustpauze, wat te doen met je fiets als je op het terras zit

Geplaatst: 18 mar 2016 17:07
door joeblade
Hi,

Ik ben sinds begin van het jaar begonnen met mijn racefiets en nu ik steeds langer op de fiets kan zitten begin ik op het punt te komen waar ik echt lange ritten wil gaan maken. Nu wil ik wel 6-8 uur fietsen maar dan wel met een pauze in het midden. Op mijn gewone fiets is dat geen probleem, fiets op slot in het rek en ik loop weg om ergens op een terras te ziten.

Met mijn mooie nieuwe racefiets ben ik daar huiverig voor. krassen of een malloot die met zijn fiets je kabels los trekt. En een zwaar slot wordt geen success als ik een klein rugzakje mee heb.

Dus mijn vraag, hoe doen jullie dit als je solo bent, of met een club bij een cafe neerdaalt. Zet je je fiets op slot (dus slot mee slepen), of hou je hem in het zicht? Ren je heel snel, hopend dat je straks niet in je klik-schoenen voor een leeg rek staat?

Tweede vraag, beetje in lijn met bovenstaande: wat als je meerdaagse toers maakt, hoe hou je je fiets veilig als je op een camping of in een b&b overnacht? Zet je hem op straat of mee de kamer in? Bewaakte parkeergarage op een licht slot?


En uiteraard vraag ik het in de 2e persoon, wat zou jij doen :) Maar ben natuurlijk gewoon aan het vissen over wat ik kan doen...

Re: Rustpauze, wat te doen met je fiets als je op het terras

Geplaatst: 18 mar 2016 17:27
door Sieper
Mee het terras op, altijd dichtbij, vragen aan mensen (als je toch al een praatje maakt) of ze even op hem willen letten als ik echt de bidons moet vullen of de bidonvulling moet legen zeg maar. Maar liefst plas ik wel even ergens in de struikjes, vul ik mijn bidon op een camping oid waar ik de fiets onder handbereik kan houden. Mijn vorige fiets is gestolen (sliep ernaast, in de caravan, op slot op het rek achter op de caravan, nog geen 50cm van me vandaan) dus ik ben nu helaas echt paranoide. Op de camping gaat hij nu altijd in de auto (en schermpjes tegen zoninval omhoog / uit het zicht). Gaan we weg met de auto dan gaat hij IN de caravan.

Uit het zicht houden van dieven. Vertrouw op je gevoel. Op de camping waar mijn vorige fiets gestolen is had ik ook een heel slecht gevoel bij de "bewakers". Precies alle goede fietsen verdwenen bij de nachtelijke strooptocht en bij de balie verspraken ze zich (gebeurde dus heel vaak). Camping village Continental, Lago di Mergozzo. Misschien niet chique maar dat was hun schouderophalen en zogenaamde beveiliging ook niet.

Re: Rustpauze, wat te doen met je fiets als je op het terras

Geplaatst: 18 mar 2016 17:27
door MarkVeenstra
Je hebt mooie kleine cijferkabelslotjes. Pak even de zoekfunctie van het forum, daar is nog niet zo lang geleden vrij uitgebreid over gediscussieerd. Daarmee kan je je fiets in ieder geval vastzetten tegen de gelegenheidsdief. (al heb ik die vaak alleen bij grote georganiseerde tochten mee.

Daarnaast, niet te huiverig zijn. Meeste wielrenners zetten hun fiets netjes tegen een hekje, langs een balustrade, onder het raam oid. En als t half om half kan, in het zicht houden. Dus pak een tafel achter het raam, zodat je zicht op je fiets houdt (en op verdachte types er om heen).
Ben je met een groepje, zet ze bij elkaar netjes weg. Dat wil ook wel helpen, een "groepje" fietsen pak je niet zomaar mee (ookal zitten ze niet aan elkaar vast).

voor de meerdaagse, tsja, meenemen naar binnen als het half kan natuurlijk.
Dit kan ook: http://sporza.be/polopoly_fs/1.1891497! ... 439751.jpg

En iets meer op fietsers toegespitste onderkomens hebben aparte stalling gelegenheid (zoals bijv. la haute fource in de Vogezen.

Re: Rustpauze, wat te doen met je fiets als je op het terras

Geplaatst: 18 mar 2016 19:06
door danny1909
Voor 1,50 heb je een dun, licht en fel geel cijferkabelslot bij de action.

Re: Rustpauze, wat te doen met je fiets als je op het terras

Geplaatst: 18 mar 2016 19:40
door TumTumTum
Ik hou hem in het zicht of zet 'm naast een fiets van 6000 euro.:) Alsof iemand dan mijn fiets zou meenemen. Alleen een wanhopige dwerg misschien.

Re: Rustpauze, wat te doen met je fiets als je op het terras

Geplaatst: 18 mar 2016 21:32
door Keezx
Ik onderbreek nimmer een fietstocht, maar ALS ik het zou doen, fiets in het zicht zetten en niet vertrouwen op een kabelslot o.i.d.

Re: Rustpauze, wat te doen met je fiets als je op het terras

Geplaatst: 18 mar 2016 21:35
door Wolfhound32
TumTumTum schreef:Ik hou hem in het zicht of zet 'm naast een fiets van 6000 euro.:) Alsof iemand dan mijn fiets zou meenemen. Alleen een wanhopige dwerg misschien.
Als jij gewoon zorgt dat je uit de buurt van The Shire en Hobbitstee blijft, is er niets aan de hand inderdaad. :lol:

Re: Rustpauze, wat te doen met je fiets als je op het terras

Geplaatst: 18 mar 2016 22:26
door nijkie
Misschien een lompe gedachte,helm aan de fiets vastmaken met een klein slotje rijdt niet echt prettig weg.

Re: Rustpauze, wat te doen met je fiets als je op het terras

Geplaatst: 18 mar 2016 22:38
door senior
Keezx schreef:Ik onderbreek nimmer een fietstocht, maar ALS ik het zou doen, fiets in het zicht zetten en niet vertrouwen op een kabelslot o.i.d.
Helemaal mee eens Keezx :)

Re: Rustpauze, wat te doen met je fiets als je op het terras

Geplaatst: 18 mar 2016 22:51
door scepticus
joeblade schreef:begin ik op het punt te komen waar ik echt lange ritten wil gaan maken. Nu wil ik wel 6-8 uur fietsen maar dan wel met een pauze in het midden. Op mijn gewone fiets is dat geen probleem, fiets op slot in het rek en ik loop weg om ergens op een terras te ziten.
Als je efficiƫnt carbs wilt bunkeren moet je niet in de horeca zijn maar bij tankstations :winkthumb: :lol:

Re: Rustpauze, wat te doen met je fiets als je op het terras

Geplaatst: 19 mar 2016 10:30
door GJEvK
Slotje meenemen. En gebruiken dus. Dan maar een iets groter tasje. Extra gewicht weegt niet op tegen het ongenoeg terug te moeten lopen.... Voor de kosten hoef je het al helemaal niet te laten... En uiteraard dan nog: in het zicht zetten, bij voorkeur in de buurt van veel duurdere fietsen die niet op slot staan :) En gewoon zo min mogelijk stoppen! :)

Re: Rustpauze, wat te doen met je fiets als je op het terras

Geplaatst: 19 mar 2016 10:38
door Puffdaddy
Als we gaan inschrijven voor een toertocht, blijft er altijd iemand bij de fietsen.
Op een terras zetten we de fietsen altijd zo dicht mogelijk bij in het zicht,
nooit tegelijk naar de wc/ bidons vullen.
Een enkele keer ben ik alleen, ik heb een keer gewoon de fiets mee naar binnen genomen met het afrekenen.
Ook al heb ik een fiets van 11 jaar oud, lopen is vervelend en ik ben toch aan mijn Colnago gehecht.