Pagina 1 van 1

Sportful Flandre winter bib-tights

Geplaatst: 23 mar 2016 00:36
door neilr4
Ik was op zoek naar een goeie winter fiets broek namelijk sportful R&D maar het was uitverkocht dus koos ik de Flandre `No rain` tights.

Ik fiets voornamelijk woon-werk in alle weers omstandigheden dus een water afstotende broek voor een rit van een uur zal altijd handig zijn!!

Ik heb de broek al twee maanden en om eerlijk te zijn ben ik erg teleurgesteld in de technische kwaliteiten van de broek.

Ze zijn niet water afstotend...... Alle regen wordt geabsorbeerd in de broek en een uur fietsen in regen bij 3 graden heb ik eigenlijk meer aan een goedkopere broek van sportful (weet niet precies welke model dat ze zijn want het zijn sponsor kleding van mijn club maar zeker geen dure model. Met de `No rain` heb ik meer last van koud en natte benen!!!

Ik heb eigenlijk gekozen voor een wat duurdere broek van sportful omdat ik zo tevreden was met mijn gesponsorde kleding maar de Flandre `No rain` wordt denk ik mijn laatste aankoop van sportful kleding!!

Iemand anders ervaring mee?

Re: Sportful Flandre winter bib-tights

Geplaatst: 23 mar 2016 14:30
door amclassic-fan
Het werkt wel degelijk, maar de werking wordt door wassen wel minder.

Als je alleen de illusie had dat je droog blijft dan ben je inderdaad in het marketing verhaal gestonken. Je wordt gewoon nat, alleen in miezer vallen de druppels er een poosje af. Persoonlijk vind ik het fijner dan een gewone lycra broek, daar slaat de wind een stuk meer door heen als deze koud wordt.

Re: Sportful Flandre winter bib-tights

Geplaatst: 23 mar 2016 17:14
door Daniel1989
Ik heb deze broek ook en herken je klachten niet.
Ik heb de winter stevig door gereden. Nu eenn maand of 4 heb ik de broek

De broek moet je niet in de wasmachine stoppen en hem met veel zeep wassen

Ik reed 3 weken terug nog een Training van 100 km s avonds. 2 graden en regen.sneeuw en veel wind
En had geen last van Koude benen. Ik vindt de windstoper die er in zit goed z'n werk doen.

Ik ben zeer tevreden over deze broek

Re: Sportful Flandre winter bib-tights

Geplaatst: 23 mar 2016 20:37
door Nietbest
Klinkt inderdaad als een gevalletje wasmiddel/wasverzachter....

Re: Sportful Flandre winter bib-tights

Geplaatst: 23 mar 2016 22:59
door marcelb
Ben er ook heel tevreden over. Je word uiteindelijk wel nat, maar ik vind het bij deze broek 'te hebben'. Als het echt nat en koud wordt, wijk ik uit naar de Pearl Izumi AmFib. Voor het wassen van mijn waterafstotende kleding gebruik ik een heel simpel wasmiddel zonder toevoegingen of parfum en centrifugeer ik op lage toeren. Na verloop van tijd een keer in de droger op een lage temperatuur om de waterafstotendheid te herstellen en als dat niet meer helpt nabehandelen.

Re: Sportful Flandre winter bib-tights

Geplaatst: 24 mar 2016 06:28
door Hanz Bé