Pagina 1 van 4

Weening niet in de Rabo tourploeg

Geplaatst: 23 jun 2010 12:20
door augustus
Weening is boos dat hij niet is geselecteerd voor de Rabo-tourploeg. Ik vind dat terecht. Weening draait een heel goed seizoen, heeft knap gereden in de Giro.
Hij is beter dan Tankink, die volgens Rabo "meer allround" is dan Weening. Maar dat is een kul-argument. Tankink is ook meer allround dan Ten Dam.
Ik gun het Weening veel meer dan Tankink. Weening is echt een voorbeeld prof. Hij zeurt of zeikt niet, doet altijd z'n best.

Ik vind Tankink een fietsende tokkie, een aso. De wijze waarop hij zich uitlaat over andere renners vind ik geen goed voorbeeld voor de jeugd. Ik noem maar het voorbeeld met z'n stoerdoenerij dat hij "Ricardo Ricco op z'n bek zou slaan". Ookheeft hij soort gelijke uitlatingen gedaan over dopingzondaar Kohl. Tokkie Tankink heeft zelf jaren bij Patrick Lefevere gereden In Belgie is niet voor niets een Boek verschenen met de titel Patrick Lefevere: 30 jaar doping over systematisch doping gebruik onder Lefevere. Dat agressieve gedoe van Tankink slaat nergens op. Fietsen doe je met je benen op een fiets en niet met je vuisten.

Geplaatst: 23 jun 2010 12:30
door madhill
Om Tankink dus neer te zetten als tokkie en te beschuldigen van dopinggebruik gaat me wat ver maar ik ben met je eens dat Weenink naat de tour zou moeten gaan.

Geplaatst: 23 jun 2010 12:44
door moustache
Sjonge jonge, wat een insinuerend taalgebruik toch weer.
Verplaats jezelf eens in de schoenen van Tankink en lees je eigen post nog eens terug. Dan is het toch belachelijk wat je schrijft over iemand die je niet kent? Iets genuanceerder mag ook wel hoor. Het is zo makkelijk om vanaf de zijlijn personen die we alleen vanaf tv kennen te beoordelen. Tuurlijk, we doen het allemaal, maar zoals jij het doet slaat nergens op.

Geplaatst: 23 jun 2010 12:53
door ferry1982
tankink is juist een markante man die zijn mening niet voor zich houdt. Daardoor de mooiste interviews afgeeft die er zijn spontaan en uit het hart

Geplaatst: 23 jun 2010 13:01
door hvwieren
Weening mag niet, Tankink wel. Dat is de keuze, daar zullen ze zich beiden bij neer moeten leggen. Ik vind het raar dat Weening nu uithaalt naar zijn ploegleiding van de Rabobank. Hij wist dat hij 1 van 2 reserves was, dus de kans dat hij niet gekozen zou worden was aanwezig, ook al zou hij het gevoel gekregen hebben dat hij zich wel kon gaan voorbereiden op de tour.
Even de complete tekst van nu.nl:
AMSTERDAM - Pieter Weening is het absoluut niet eens met de leiding van de Raboploeg om Bram Tankink in de Tourselectie op te nemen als vervanger voor de geblesseerde Laurens ten Dam.
De Fries laat tegenover de Leeuwarder Courant weten geen begrip voor de keuze te hebben. "Ik ben boos", briest Weening in de krant. "Ze hebben tegen mij gezegd dat ik gefrustreerd mag zijn. Gefrustreerd? Ik kan wel een muur van twee meter dik kapot slaan."
Worst
Weening is van mening dat hij door zijn ploeg misleid is. Vooral ploegleider Erik Dekker gaf de renner de afgelopen week het gevoel dat hij zich kon richten op de Tour de France.
"Ze hebben mij een worst voorgehouden", meent de Fries. "Ik kan er niet tegen. Ik ging ervan uit dat ik naar de Tour zou gaan."
Technisch directeur Erik Breukink gaf maandag aan dat de beslissing moeilijk was, maar dat Tankink de voorkeur kreeg omdat hij net wat meer allround is.
Wat betreft de keuze voor Tankink, ik denk dat dit een goede keuze is. Ervaren man, all-rounder (ook al is Weening dat ook). Verder vind ik het altijd wel leuk als hij zijn mening laat horen.
En ik denk toch dat hij vaker zijn benen laat spreken dan zijn vuisten, dus daar hoef je niet bang voor te zijn hoor Augustus.

Geplaatst: 23 jun 2010 13:03
door kikkie
Wat ben jij een humorloos figuur Augustus. Daarbij zijn de geruchten over doping bij Rabo minstens zo talrijk als die bij Leferve, over kul argumenten gesproken. Tenslotte zal de raboleiding wel degelijk een weloverwogen beslissing hebben genomen, denk je ook niet? Tankink zal vast niet mee gaan omdat hij zo gezellig is aan de ontbijttafel.

Geplaatst: 23 jun 2010 13:07
door bmiller
Ik zeg een slotje op dit topic. Dit gaat toch nergens naartoe. Als mensen gaan beginnen over tokki gedrag, is zelfreflectie op z'n plaats. Tankink zo afschilderen is jammer.

Geplaatst: 23 jun 2010 13:12
door kikkie
+1

Geplaatst: 23 jun 2010 13:33
door augustus
Oordeel zelf:

http://www.youtube.com/watch?v=9WPPSDMV6uQ

Ik zou 'm op z'n muil slaan. Ik heb hem gisteren nog een klap verkocht.

Dat is werkelijk geen manier van doen voor een sporter die een rolmodel zou moeten zijn voor de jeugd. Geweld, slaan, klappen uitdelen. Dat zijn pas voorbeelden van humorloosheid, onbeschaafdheid en gebrek aan intelligentie. Of voeden jullie je eigen kinderen ook op met deze normen en waarden?

Geplaatst: 23 jun 2010 13:40
door ukkie
Wie zegt dat een sporter een rolmodel zou moeten zijn , kijk even naar dat fijne voetbal elftal van ons zie jij daar een rolmodel rondlopen Augustus? Het zijn gewoon mensen zou als jij en ik en die hebben ook een mening en die mag geuit of mogen er volgens jou alleen maar politiek correcte meningen geuit worden?

Geplaatst: 23 jun 2010 13:48
door augustus
Een voetballer die een klap uitdeeld krijgt rood en wordt geschorst.

Mensen mogen best een eigen mening hebben maar dat kan ook op een fatsoenlijke manier, dat heeft niets met politiek correctheid te maken.
Denk maar eens aan voetballers zoals Ruud van Nistelrooij, Mark van Bommel of Dirk Kuyt. Of een andere topsporter zoals Sven Kramer. Dat zijn sporter die op een volwassen manier hun mening geven.

Geplaatst: 23 jun 2010 13:54
door alpdhuez53:15
Heb je zelf weleens een wedstrijd gereden? Ik schrik er af en toe al van wat ik zelf uitkraam bij een trainingswedstrijd of amateur koersje.... Heeft waarschijnlijk ook te maken met wat stofjes die tijdens de inspanning vrijkomen (endorfines, etc?). Misschien dat de één er na de inspanning ook nog wat heftiger op reageert dan de ander en eea dus in perspectief moet worden gezien.