Pagina 1 van 1

Zadelpen kantelen/offset

Geplaatst: 07 jun 2010 21:52
door gjlp
Hallo,

In mijn cube attempt zit nog de standaard zadelpen (ritchey). Ik heb de terugstand van het zadel nu redelijk voor elkaar alleen stuit ik op een klein probleempje. Ik moet het zadel helemaal in zijn achterste stand monteren om dit voor elkaar te krijgen waardoor de punt van het zadel iets omhoog komt.
Dit is dus niet wat ik wil maar met deze zadelpen geen andere oplossing.

Als ik nu bijvoorbeeld een zadelpen koop zonder offset, zodat ik het zadel kan monteren meer in het midden van de rails met als bedoeling dat de zadelpunt weer iets daalt. Zie ik het zo goed??


Is dit model ook te kantelen? (iets wat met mijn huidige pen niet kan)
http://www.ritcheylogic.com/dyn_prodfamily.php?k=342346


Alvast bedankt.!

Geplaatst: 08 jun 2010 05:09
door tosoni
Voordat ik begin: sorry dat ik je in twijfel trek.
Maar je kan je klem toch gewoon kantelen? Onderste bouten losmaken en het deel bovenop de pen kantelen. Dan zit je zadel nogsteeds op dezelfde plek in je klep alleen gekanteld. Vastdraaien en hij staat goed.

Maar buiten dat: Ja die pen van de ritchey site is gewoon te kantelen. Een pen zonder offset is eigenlijk bedoeld om een zadel meer naar voren te kunnen stellen als dat nodig is. Mijn mening is dan meer dat bovenbuis te lang is (maar ik kan dat helemaal verkeerd zien hoor).

Geplaatst: 08 jun 2010 12:28
door gjlp
Nee deze is echt niet te kantelen. Er zit 1 bout om de klem vast te zetten en daarmee houdt het op.

Maar ik zit inderdaad op een maat 60 waar misschien een 58 ook had volstaan. Vandaar dat ik met dit soort probleempjes te maken heb.
Maar deze oplossing gaat dus werken.? Zijn die ritchey's een beetje betrouwbaar trouwens? Ik hoor nog wel eens dat ze tijdens het rijden gaan kantelen...

Geplaatst: 08 jun 2010 13:05
door mj
ik zou toch eerst die bout even losdraaien, en vervolgens een klap op het zadel geven, ik durf te wedden dat het toch kantelt.

Ik heb nog nooit een zadelpen gezien die niet kantelen kan

Geplaatst: 08 jun 2010 14:09
door wikui
een kennis van mij had een ritchy zadelpen met 1 bout voor het vastzetten van het zadel, die schoot bij elke rit na een paar hobbels los.

Geplaatst: 08 jun 2010 15:24
door gjlp
Ik probeer het vanmiddag wel even als ik thuis kom.. Jullie horen het wel.. :)

Geplaatst: 08 jun 2010 22:03
door gjlp
Ok, de "sukkel van de dag" award is voor mij vandaag :p Hij is dus wel te kantelen

Het zadel staat nu waterpas en op de goede afstand, maar hij zit echt helemaal achter op de rails gemonteerd. Ik heb totaal geen ruimte mee om het zadel nog naar voren te schuiven. Vormt dit op termijn geen probleem voor het zadel of moet ik alsnog een 0mm offset pen monteren?

Geplaatst: 08 jun 2010 22:19
door tosoni
Als hij alsnog helemaal achter op de rails gemonteerd zit is het misschien wel verstandig om te kijken voor een zero offset pen. Ondanks dat het zo mogelijk is, is het kwa belasting niet perfect. Maar let wel op dat je met je optimale lijn (knie - trapas) niet in de knoei komt. Misschien is het een betere optie om een kortere stuurpen te monteren.

Btw, we hebben allemaal wel zo onze "momentjes" ;) no worries...

Geplaatst: 08 jun 2010 22:48
door gjlp
Ja ok, dat dacht ik al. Maar hoe gaat een kortere stuurpen mij helpen dan? Dat heeft toch geen invloed op je knie/trapas verhouding?

Ik heb nu een 90mm stuurpen gemonteerd (er zat 100 op) om de pijn in mijn onderrug te verhelpen. Nu las ik laatst dat een langere pen beter is omdat je dan wat meer voorover zit waardoor de rug in een rechtere lijn komt te staan.

Geplaatst: 09 jun 2010 15:10
door tosoni
Als je met je zadel in de uiterste positie goed zit, gaat een andere stuurpen uiteraard niets helpen. Maar mocht je niet ideaal zitten omdat je zadel te ver naar voren moet ivm de lengte van je bovenbuis, dan zou een andere stuurpen een optie zijn geweest. Ware het niet dat je nu al een 90 mm heb. Veel korter is niet bevordelijk voor het stuurgedrag.

Hoe het precies zit met last van je onderrug en stuurpen kan ik je niet zeggen. Ik ben naar een compacter frame overgestapt nadat ik last van me nek kreeg. Bij mijn vorige frame de bovenbuis te groot. Dit straalde uit naar de nek ene schouders.