Pagina 1 van 2

Jean Nelissen Classic 2010 | 12 juni

Geplaatst: 07 jun 2010 16:19
door pizzi
Datum:
12 juni 2010

Waar:
Luxemburg (start in Vianden)

Afstanden:
- 220 km (4500 hm)
- 165 km (3350 hm)
- 135 km (2650 hm)
- 85 km (2000 hm)
- 50 km (300 hm

Kosten:
€5,= - € 10,=

Website:
http://www.dtcnet.nl/index.php?page=Doc968

Voorinschrijving is gesloten. Max. aantal deelnemers (1500) is nog niet bereikt, dus daginschrijving kan nog (lijkt me).


Enfin, ik heb me dus ingeschreven, maar ik ben nog op zoek naar een lift naar Luxemburg of mensen die met mij mee willen rijden. Is wel zo gezellig en tevens wat gunstiger qua reiskosten (lees: benzine/diesel).

Vertrek (bij voorkeur) op vrijdag. In Vianden avondeten + overnachten. Op zaterdag toertocht rijden. Daarna weer naar NL.


Iemand? :D

Geplaatst: 13 jun 2010 13:06
door girlinred
Deze tocht gisteren gereden, wat een plaatje! Was al eens eerder in Luxemburg geweest,maar na gisteren weet ik zeker dat we hier vaker een weekendje heengaan!
Hieronder verslag van WT:

Wat een supermooie tocht, is een eindje rijden, maar dan heb je ook wat.

Na wat geneuzel in de file kwamen PFW en ik vrijdagavond aan in Troisvierges waar we een herberg geboekt hadden. Niet veel later arriveerden ook Jan Willem en Litespeed en werden er wat belgische biertjes wegetikt. Na een ietwat korte nacht in een klein bedje.... konden we aanschuiven aan het continentae ontbijt, hompen wit brood die wel vulden itt normaal wit brood (geeft te denken) en chocoladebroodjes die letterlijk dropen van het vet, goede vulling voor een dagje fietsen, want de eerste uren heb ik het nog regelmatig geproefd (en ik was niet de enige, waren er meer met wat maagproblemen bij ons groepje ).

Om half tien zijn we vertrokken voor de 165km, na een mooi stukje door het dal meteen de Putscheid op, man wat een #%^% ding: 2,5km a 10%gem, hartslag steeg naar achterlijke waardes, chocoladebroodjes werden nogmaals gegeten, steken in de zij, soort van kramp in de linkerhamstring, pffffffff. Eenmaal boven gekomen was ik het liefst omgedraaid, iets waar PFW op hoopte zo hoorde ik later .

Verder was de tocht gevuld met schitterende lopende klimmen over rustige wegen, weinig fietsers, alleen met klimmen raapten we er telkens een aantal op (erg toevallig, want verder weinig tegen gekomen) en prima bevoorrading. Mooie afdalingen ook, waar ik aan JW een mooi maatje had, paar heren nog wat frustraties bezorgd door ze er bergop en bergaf af te rijden, ooh wat was er eentje pissig .

Na 130km kwamen we weer terug in Vianden waar Litespeed besloot af te haken en wij nog 30km doorgingen. De eerste klim in deze lus, erg lang en erg mooi. De 2 heren snelden vooruit en ik toerde in mijn eentje omhoog: groep 1 die ik inhaalde: commentaar, groep 2, kwam er eentje achter me aan en naast me rijden (irritant!!), op het einde (dacht ie) nog even sprinten om me voor te blijven, mja toen was ie er nog niet... Meneer stopt en Noontje klimt verder: gefeliciteerd . Daarna nog de Montee du Charly Gaul (zou mij moeten liggen zou je zeggen, nou niet dus, wat een hel): 4km a 7,5%gem. Daarna nog een gave afdaling die zeiknat was door de regen waar JW en ik weer wat haantjes (ons daarvoor met moeite inhalen) daalles gegeven hebben (hoho doe voorzichtig, het is nat!).

Tenslotte nog 'even' de muur (steil rotding) en toen dalen naar huis.

Bij een restaurantje in Vianden hebben we een hapje gegeten om daarna naar huis te scheuren.Topdag!!

Foto's volgen

Geplaatst: 13 jun 2010 13:35
door fructus
Ik ben laatst op weg naar Alpe d'Huzes door Luxemburg gekomen en dacht: "Hier is het mooi fietsen."

Bij deze dus een tocht gevonden om volgend jaar te fietsen. Dankjewel voor je verslag. Mooi dat je die mietjes klimles en daalles hebt gegeven :D

Geplaatst: 13 jun 2010 15:19
door jeannelissen
Het verheugt mij dat jullie genoten hebben van "mijn" tocht. Helaas kan ik zelf niet meedoen.

Geplaatst: 13 jun 2010 18:08
door luster
Zojuist teruggekomen uit Luxemburg. De JNC is echt een geweldige tocht. Hulde voor DTC. Ik rijd jaarlijks een aantal van hun tochten maar deze is toch echt geweldig. Uitstekende pijling en goede fourage.
Ik rijd graag in de alpen maar de verkeersluwe omgeving van Vianden met zijn relatief lange/stijle rakkers maakt mij een fan. Om de promo van DTC te vervolgen "en dat op 2,5 uur van Breda :-)".

Supertocht. Volgend jaar weer.

Geplaatst: 13 jun 2010 19:47
door bottecchia
[quote="girlinred"].....na een mooi stukje door het dal meteen de Putscheid op, man wat een #%^% ding: 2,5km a 10%gem, hartslag steeg naar achterlijke waardes, chocoladebroodjes werden nogmaals gegeten, steken in de zij, soort van kramp in de linkerhamstring, pffffffff. Eenmaal boven gekomen was ik het liefst omgedraaid, iets waar PFW op hoopte zo hoorde ik later.......[/quote]

Haha, 2 jaar geleden heb ik deze tocht ook gereden en dit kan ik me vrij levendig voorstellen. Wat een onmogelijk ding om meteen mee te starten inderdaad. Gaat een hele lange dag worden dacht ik toen al meteen...:)

Geplaatst: 13 jun 2010 19:58
door girlinred
[quote="Bottecchia"][quote="girlinred"].....na een mooi stukje door het dal meteen de Putscheid op, man wat een #%^% ding: 2,5km a 10%gem, hartslag steeg naar achterlijke waardes, chocoladebroodjes werden nogmaals gegeten, steken in de zij, soort van kramp in de linkerhamstring, pffffffff. Eenmaal boven gekomen was ik het liefst omgedraaid, iets waar PFW op hoopte zo hoorde ik later.......[/quote]

Haha, 2 jaar geleden heb ik deze tocht ook gereden en dit kan ik me vrij levendig voorstellen. Wat een onmogelijk ding om meteen mee te starten inderdaad. Gaat een hele lange dag worden dacht ik toen al meteen...:)

[/quote]

Haha, ik ook! Ben nogal van het type diesel, dus dit soort dingen moet je mij niet aandoen na een paar km, zeker niet na een slechte nacht met dat ontbijt...

De foto's: Klik

Geplaatst: 13 jun 2010 21:14
door wablievoo
Dit jaar voor het eerst JNC 210km gefietst.
Wat een beest van een tocht. Nu weet ik pas wat afzien is.
Uitstekende verzorging onderweg en goed uitgepijlde route.
Op het laatst nog getwijfeld om de Mur links te laten liggen en meteen naar Vianden te fietsen maar na zo'n dagje afzien wist ik mezelf ervan te overtuigen dat een streep van 1500 meter er nog wel bij kon.
Volgend jaar weer!!!

Weet iemand hoeveel hoogtemeters er precies in de 210km zaten?

Geplaatst: 13 jun 2010 21:33
door fitseflitser
@girlinred; aan de foto's te zien heb ik jullie zien rijden ergens op de 135 km. Ik had een geel-zwart shirt van Itek en fiets in idem kleuren.

Geplaatst: 13 jun 2010 21:51
door girlinred
[quote="fitseflitser"]@girlinred; aan de foto's te zien heb ik jullie zien rijden ergens op de 135 km. Ik had een geel-zwart shirt van Itek en fiets in idem kleuren.[/quote]

Sorry, maar jou niet gezien. Shirt zegt me niets (foto?) en er reden wel meer mensen ;-)

Geplaatst: 13 jun 2010 22:15
door peterj
Er zijn onderweg foto's gemaakt, iemand enig idee waar je die kunt vinden?

Geplaatst: 13 jun 2010 22:19
door peterj
Weet iemand hoeveel hoogtemeters er precies in de 210km zaten?

4005Hm volgens mijn Garmin 705.