Woon-werk als training en wat te eten.
Geplaatst: 09 mar 2020 09:31
Even kleine situatieschets om mee te beginnen:
Ik fiets sinds 2013, meestal woon-werk en de zondagsrit als het lekker weer was. Mijn gewicht zat in die tijd rond de 83 kg. Ik nam bij woon-werk qua voeding steeds het zekere voor het onzekere en ik zorgde er telkens voor dat ik genoeg gegeten had om de man met de hamer voor te zijn. In de winter ging de fiets gewoon op stal.
Eind 2015 werd ik vader en de tweede volgde in april 2017, Het fietsen kwam hierdoor op de tweede plaats. De fiets bleef het hele jaar op stal .
Zo stond de weegschaal eind 2017 op 96 kg. Als goed voornemen voor 2018 besloten te stoppen met het eten en drinken van (bewerkte) suikers. Dat deed wonderen voor mijn algemeen hongergevoel. Het diepe verlangen naar suiker (voor al in de avond) verdween volledig.
Hierdoor zat ik tegen april 2018 terug op 88kg. Van daaruit ook de handschoen weer opgepakt en beginnen met fietsen, met veel plezier! Tegen september zat ik weer terug op 81kg. In de winter van 2018-19 wel weer wat geslabbakt en teller weer op 86 kg.
2019 weer zelfde stramien. toen kwam ik op een gewicht van 79 kg uit eind september.
Afgelopen winter 2019-2020 ben ik fanatieker beginnen trainen op Zwift, en me voorgenomen om thuis niet langer vuilnisemmer te spelen bij het avondeten (= de restjes invriezen i.p.v. alles maar op te eten) .
Inmiddels zit ik hierdoor op 76 kg, en m'n conditie is nog nooit zo goed geweest. Dat maakt het fietsen natuurlijk alleen maar plezieriger.
Die conditie wil ik nog verbeteren. Het gewicht wil ik graag ongeveer op dit peil houden.
Met de lente in aantocht heb ik m'n Zwift abonnement stop gezet, en kan woon-werk-fietsen weer beginnen! Ook staat er thuis een beestig mooie nieuwe fiets (cfr. Scott topic!) die erom smeekt om op zondag erop uit te trekken.
Helaas heb ik door de week slechts de mogelijkheid om 2 dagen in de week (woensdag en vrijdag) met de fiets naar het werk te gaan. Overige dagen moet ik een van de kinderen naar school of dagverblijf brengen en dan komt fietsen echt niet handig uit. 3
Afstand enkele reis is 25km.
M'n plan was om in de ochtend nuchter in D1 naar het werk te rijden, en daar te ontbijten (kwark met muesli en wat nootjes en pitjes). Dan in de voormiddag nog een appeltje en onder de middag de restjes opeten die in de afgelopen winter de vriezer in zijn gegaan.
In de namiddag dan nog een stuk fruit, om dan rond de klok van 16:00 weer naar huis te fietsen. Meestal rijd ik dan een iets langer stukje (40 á 50 km. afhankelijk van hoe snel vrouwlief me thuis wil ), en dat is dan een ritje op tempo om conditie verder op te bouwen. Idealerwijs zou ik tijdens deze rit niet willen eten, wel bij thuiskomst gewoon het avondeten.
Ik ben bang dat ik met dit voedingsschema wél zal moeten eten op de fietstocht terug naar huis.
Wat is nou het missende puzzelstukje om dat niet te moeten doen? Het is makkelijk om extra boterhammen mee te nemen om de klop voor te zijn.
Maar op die manier ga ik enkel meer eten, en niet slimmer.
Mijn idee is om een banaan te eten rond 15:00 - 15:30. Misschien is dat dan weer te weinig...
Het is een lastig vraagstuk waar misschien geen pasklaar antwoord op is.
Misschien is het voornemen om op het deze manier aan te pakken ook voor verbetering vatbaar, dat wil ik dan ook graag weten.
Wat zijn jullie ervaringen of adviezen?
Ik fiets sinds 2013, meestal woon-werk en de zondagsrit als het lekker weer was. Mijn gewicht zat in die tijd rond de 83 kg. Ik nam bij woon-werk qua voeding steeds het zekere voor het onzekere en ik zorgde er telkens voor dat ik genoeg gegeten had om de man met de hamer voor te zijn. In de winter ging de fiets gewoon op stal.
Eind 2015 werd ik vader en de tweede volgde in april 2017, Het fietsen kwam hierdoor op de tweede plaats. De fiets bleef het hele jaar op stal .
Zo stond de weegschaal eind 2017 op 96 kg. Als goed voornemen voor 2018 besloten te stoppen met het eten en drinken van (bewerkte) suikers. Dat deed wonderen voor mijn algemeen hongergevoel. Het diepe verlangen naar suiker (voor al in de avond) verdween volledig.
Hierdoor zat ik tegen april 2018 terug op 88kg. Van daaruit ook de handschoen weer opgepakt en beginnen met fietsen, met veel plezier! Tegen september zat ik weer terug op 81kg. In de winter van 2018-19 wel weer wat geslabbakt en teller weer op 86 kg.
2019 weer zelfde stramien. toen kwam ik op een gewicht van 79 kg uit eind september.
Afgelopen winter 2019-2020 ben ik fanatieker beginnen trainen op Zwift, en me voorgenomen om thuis niet langer vuilnisemmer te spelen bij het avondeten (= de restjes invriezen i.p.v. alles maar op te eten) .
Inmiddels zit ik hierdoor op 76 kg, en m'n conditie is nog nooit zo goed geweest. Dat maakt het fietsen natuurlijk alleen maar plezieriger.
Die conditie wil ik nog verbeteren. Het gewicht wil ik graag ongeveer op dit peil houden.
Met de lente in aantocht heb ik m'n Zwift abonnement stop gezet, en kan woon-werk-fietsen weer beginnen! Ook staat er thuis een beestig mooie nieuwe fiets (cfr. Scott topic!) die erom smeekt om op zondag erop uit te trekken.
Helaas heb ik door de week slechts de mogelijkheid om 2 dagen in de week (woensdag en vrijdag) met de fiets naar het werk te gaan. Overige dagen moet ik een van de kinderen naar school of dagverblijf brengen en dan komt fietsen echt niet handig uit. 3
Afstand enkele reis is 25km.
M'n plan was om in de ochtend nuchter in D1 naar het werk te rijden, en daar te ontbijten (kwark met muesli en wat nootjes en pitjes). Dan in de voormiddag nog een appeltje en onder de middag de restjes opeten die in de afgelopen winter de vriezer in zijn gegaan.
In de namiddag dan nog een stuk fruit, om dan rond de klok van 16:00 weer naar huis te fietsen. Meestal rijd ik dan een iets langer stukje (40 á 50 km. afhankelijk van hoe snel vrouwlief me thuis wil ), en dat is dan een ritje op tempo om conditie verder op te bouwen. Idealerwijs zou ik tijdens deze rit niet willen eten, wel bij thuiskomst gewoon het avondeten.
Ik ben bang dat ik met dit voedingsschema wél zal moeten eten op de fietstocht terug naar huis.
Wat is nou het missende puzzelstukje om dat niet te moeten doen? Het is makkelijk om extra boterhammen mee te nemen om de klop voor te zijn.
Maar op die manier ga ik enkel meer eten, en niet slimmer.
Mijn idee is om een banaan te eten rond 15:00 - 15:30. Misschien is dat dan weer te weinig...
Het is een lastig vraagstuk waar misschien geen pasklaar antwoord op is.
Misschien is het voornemen om op het deze manier aan te pakken ook voor verbetering vatbaar, dat wil ik dan ook graag weten.
Wat zijn jullie ervaringen of adviezen?