Pagina 1 van 3

Gebroken wervel

Geplaatst: 18 mei 2010 22:16
door sevydu
Ik ben tijdens de RVV nogal onzacht in aanraking gekomen met een auto. Ik dacht at ik enkel wat stram was van de klap, maar na een week was de diagnose ontnuchterend: een indeukingsfractuur en 2 gebarsten ribben Nu lig ik al 6 weken plat en als ik recht kom is het met een corset.
Aangezien ik voor de ronde een bloedvorm had en nu dus al enige tijd plat lig, zou ik graag weten ie hier nog ervaring mee heeft en hoe ik kan zorgen dat ik na de revaldatie niet alles kwijt ben?

Geplaatst: 18 mei 2010 22:42
door fiedoo
voornaamste zorg: goed genezen!
en dan terug opbouwen.
Dat je nu al terug aan fietsen denkt is al één goed teken.

Geplaatst: 18 mei 2010 22:52
door pfff
Tjee Sevydu, sterkte!

Geplaatst: 18 mei 2010 22:58
door sevydu
@fiedoo: kan de fiets echt net missen. Mijn reactie op bedrust was:"mag ik dan niet fietsen?" K ben me er van bewust dat ik moet ruten, maar ik zougraag iets ovrhouden
@pfff thx

Geplaatst: 18 mei 2010 23:01
door janw.f.
Als ik het zo hoor heb je nog veel geluk gehad (ivm de kans op een dwarslaesie). Denk dat wij weinig kunnen adviseren. Heb in elk geval niet de verwachting dat je na NOG eens 6 weken weer de oude bent, en weer stevig aan de slag kunt. Je zult zeker heel rustig moeten gaan beginnen en opbouwen. Vooral op de plaats van die indeukingsfractuur zul je nog veel problemen kunnen verwachten. Ik zou zeker met je specialisten overleggen wat voor therapie-mogelijkheden er zijn. Leg ze ook voor dat je (actief) aan wielrennen doet en zo snel mogelijk je trainingen weer wilt hervatten. Sterkte!

Geplaatst: 18 mei 2010 23:15
door sevydu
Jan, je geeft me niet echt goeie moed. Ik ga je advies zeker opvolgen

Geplaatst: 18 mei 2010 23:55
door girlinred
De eerste 6 weken is rust, daarna licht opbouwen rompstabiliteit, maar fietsen zou ik nog maar even uit mijn hoofd zetten en in eerste instantie zeker niet buiten... Sorry, mooier kan ik het niet maken.
Maar overleg met je specialist en zoek een goede sportysio

Geplaatst: 19 mei 2010 00:12
door aristos
He Sevydu, ik ben er 3 weken uit met een sleutelbeenbreuk, maar jouw blessure klinkt toch een stuk heftiger. Ik ben geen arts, dus ik kan je alleen maar heel veel en snel herstel toewensen. Ga een mooi doel kiezen ergens eind september waar je je op gaat richten. (Ik heb ook meteen al mijn korte termijn doelen weggegooid...)

Geplaatst: 19 mei 2010 00:46
door prjz
Ik snap je verlangen naar de fiets, maar houd jezelf ook goed voor waarvoor je kiest:
1. Snel weer beginnen en de boel zodanig verpesten dat je nooit meer fietst.
2. Rustig aan weer terugkomen en nog jaren fietsen.

Geplaatst: 19 mei 2010 10:36
door fiedoo
[quote="Jan W.F."]Als ik het zo hoor heb je nog veel geluk gehad (ivm de kans op een dwarslaesie). Denk dat wij weinig kunnen adviseren. Heb in elk geval niet de verwachting dat je na NOG eens 6 weken weer de oude bent, en weer stevig aan de slag kunt. Je zult zeker heel rustig moeten gaan beginnen en opbouwen. Vooral op de plaats van die indeukingsfractuur zul je nog veel problemen kunnen verwachten. Ik zou zeker met je specialisten overleggen wat voor therapie-mogelijkheden er zijn. Leg ze ook voor dat je (actief) aan wielrennen doet en zo snel mogelijk je trainingen weer wilt hervatten. Sterkte![/quote]

'k denk te weten dat Jan hier ook al eens een zware val gemaakt heeft een paar jaar terug, of ben ik mis? Zal dus zeker weten waarover hij spreekt.
'k ben vroeger trouwens ook na een kwetsuur aan de gewrichtsbanden van de enkel ook te vroeg terug beginnen trainen (basket) waardoor mijn enkel nooit meer is goed gekomen en mijn prestaties niet meer dat waren: dus , neem je tijd.

Geplaatst: 19 mei 2010 11:41
door sevydu
als ik het zo lees zal ik me vrijdag maar eens deftig informeren. En kijken voor een andere fiets zal ik dan ook even uit mijn hoofd zetten

Geplaatst: 19 mei 2010 11:45
door danthaman
He Sevydu, balen zeg. Ik kan niets zinnigs zeggen over herstel. Ik zou zelf de arts goed raadplegen!
Sterkte met het herstel.