Op zaterdag 28 en zondag 29 mei vindt voor het eerst het Holland Bike Festival plaats. Een spectaculair evenement in en rondom overdekte wielerbaan Velodrome in Amsterdam-Sloten. Er worden onder anderen wedstrijden, toertochten en demonstraties gehouden.

Gezellig fietsfeest
Daarnaast is er ook een talkshow over wielrennen, theater, live muziek, een voorronde van het NK slowbiking en veel meer. “Het wordt een gezellig en bourgondisch feest voor iedereen die van fietsen houdt,” zegt Paulien Willems van organisator Cycle Fun Productions. Willems werd geïnspireerd door een fietsevenement in Berlijn en vroeg zich af waarom fietsstad Amsterdam geen soortgelijk festival had.

Het Holland Bike Festival gaat het fietsen en onze fietscultuur vieren. Fietsen is namelijk veel meer dan een sportieve en milieuvriendelijke manier om van A naar B te komen. Fietsen wordt hier in toenemende mate een lifestyle, zoals in het buitenland. Van wielrenner en MTB’er tot fietsforens en bakfietsmoeder, op het gevarieerde festival komen verschillende soorten fietsliefhebbers aan hun trekken. Meer informatie over het evenement is te vinden op de website.