Andy Schleck zal vanaf volgend seizoen voor het nieuwe Team Trek gaan rijden, de formatie die de licentie van zijn huidige ploeg RadioShack-Leopard zal overnemen.

”Ik kan bevestigen dat ik komend seizoen bij Team Trek zal rijden”, vertelde Andy Schleck zaterdag in de Luxemburgse krant Wort. ”Ik kijk uit naar het nieuwe project. We krijgen nieuwe tenues, maar voor de rest zal er niet zo veel veranderen. Kim Andersen (ploegleider bij de RadioShack en volgend jaar bij Trek, red.) wilde ons graag behouden.”

Met ‘ons’ doelt de 28-jarige Luxemburger ook op zijn oudere broer Frank Schleck. Dat is opvallend, want de 33-jarige renner, die vanwege een dopingschorsing tot 14 juli niet mocht fietsen, werd begin deze maand nog de wacht aangezegd door RadioShack.

Eigenaar Flavio Becca van de formatie meldt nu dat de oudste van de Schlecks toch mag blijven. “Hij zal bij RadioShack het huidige seizoen kunnen afwerken en is ook volgend jaar welkom. Ik verwacht zijn antwoord in de komende dagen”, aldus Becca.

De aankondiging van Andy Schleck lijkt te bevestigen dat Frank Schleck dit aanbod zal aannemen, aangezien de broers altijd gezegd hebben alleen samen in een ploeg te willen koersen.

© NUsport