Dit blijkt uit het dossier dat het Amerikaanse antidopingagentschap USADA woensdag openbaar maakte.

“Het bewijs bevat betalingen aan een Zwitserse vennootschap die op naam staat van dr. Ferrari en veelvuldig e-mailverkeer tussen de dokter, zijn zoon en Armstrong in een tijd waarin Armstong naar eigen zeggen geen professionele relatie had met dr. Ferrari”, schrijft men.

Verder blijkt dat Armstrong zijn ploeggenoten introduceerde bij de arts. George Hincapie, die toe heeft gegeven doping gebruikt te hebben, zegt dat Armstrong hem vertelde dat Ferrari voor een jaarlijkse vergoeding van 15.000 dollar in te huren was.

Trainingsschema’s

In het rapport komen verder diverse getuigen aan het woord, die verklaren gezien te hebben dat Armstrong doping gebruikte. “Dr. Ferrari heeft hem meerdere keren EPO geïnjecteerd”, zegt oud-ploeggenoot van de voormalig zevenvoudig Tourwinnaar Tyler Hamilton.

Verder blijkt dat Ferrari niet alleen de doping leverde en toediende, maar sowieso direct betrokken was bij alles wat er binnen de ploeg gebeurde. Zo werden er handgeschreven trainingsschema’s aangetroffen bij de dokter, die eerder al voor het leven werd geschorst.

© NUsport