HOOFDDORP – Lance Armstrong zou zich willen verzoenen met Floyd Landis. De twee ex-wielrenners liggen met elkaar in de clinch sinds Landis een kleine drie jaar geleden zijn oud-ploeggenoot beschuldigde van dopinggebruik. 

Twee bronnen melden aan USA Today dat het ‘sluiten van vrede’ met Landis een van de onderdelen is van Armstrongs overkoepelende strategie om dopinggebruik toe te geven in een interview met Oprah Winfrey.

Tot nu toe zouden Armstrongs pogingen om contact te zoeken met Landis geen succes hebben opgeleverd. Als de twee de strijdbijl begraven, laat Landis wellicht een aanklacht tegen Armstrong vallen.

In de mogelijke tenlastelegging draait het erom of Armstrong en zijn oud-ploeggenoten hun sponsor US Postal belazerden door het opzetten van een dopingnetwerk.

Epo

Landis meldde op 30 april 2010 dat er van systematisch dopinggebruik sprake was bij US Postal. De Amerikaan claimde onder meer dat hij met Armstrong langdurige gesprekken voerde over epotesten en dat hij in het huis van zijn landgenoot zijn eerste epo-ampullen ontving.

Meteen nadat Landis zijn zegje had gedaan probeerden de advocaten van Armstrong hem af te schilderen als een leugenaar.

In het USADA-rapport kwamen echter verschillende oud-ploeggenoten van Armstrong met een getuigenis die niet veel verschilde van het verhaal van Landis.

Het interview van Oprah met Armstrong wordt maandagavond in Austin opgenomen en donderdagavond uitgezonden.

© NUsport