HOOFDDORP – Paolo Bettini heeft Lance Armstrong opgeroepen te bekennen dat hij doping heeft gebruikt, zodat het wielrennen een nieuwe start kan maken.

De voormalige wereld- en olympisch kampioen deed zijn uitspraak nadat zaterdag in de New York Times stond dat Armstrong zou overwegen zijn dopinggebruik toe te geven. De gevallen wielrenner, die zich na zijn afscheid als coureur toelegde op de triatlon, zou erop hopen dat hij daarna zijn sportcarrière kan hervatten.

”Het is waar, de show moet gewoon doorgaan, maar het wielrennen moet geloofwaardig zijn en een eventuele bekentenis van de Amerikaan zou de kans kunnen zijn om alles uit het verleden te vergeten en opnieuw te starten”, zegt Bettini in de Italiaanse krant La Repubblica.

”Armstrong moet het doen. Al het bewijs wijst in een richting: naar hem. Hij verdedigde zichzelf niet tegen de aantijgingen denkend dat hij de wereld van het wielrennen zou verlaten. Maar ik kan hem als ex-renner vertellen, dat het zijn wereld is en je nooit zomaar kunt vertrekken.”

Bettini is momenteel bondscoach van de Italiaanse wielerploeg na het overlijden van Franco Ballerini in 2010, maar heeft al aangegeven liever in een andere functie verder te gaan bij de Italiaanse wielerbond.

 

© NUsport