Sep Vanmarcke rijdt in de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix op een Bianchi Infinito CV. Deze fiets moet de renner van Belkin net iets meer comfort geven op de kasseien. We bekeken zijn fiets kort na de finish van de Ronde van Vlaanderen. Wat opvalt is zijn aluminium stuur dat is voorzien van meerdere schakel knopjes voor zijn Di2 groep.

De knopjes waarmee Vanmarcke zijn elektronische Shimano Di2 groep kan bedienen zitten zowel in de beugel als bovenop het stuur. Het voordeel hiervan is dat de Belkin renner de shifters niet hoeft te gebruiken als hij snel wil schakelen. Handig in een sprint of als je met handen op het stuur over kasseien rijdt.

Vanmarcke kiest voor een alu stuur. Waarschijnlijk heeft dit te maken met het risico op valpartijen. Aangenomen wordt dat aluminium sturen minder snel breken bij een val dan carbon sturen. De Belkin renner rijdt met tubes van 25 mm breed. Ook zien we de vernieuwe wattagemeter van Pioneer op de Bianch Infito CV, die zowel links als rechts het vermogen meet.

Photo credit © James Huang/Future Publishing