Studenten van de TU Delft en de VU Amsterdam zijn in Battle Mountain in de Verenigde Staten om het wereld snelheidsrecord voor fietsers aan te vallen. Het record voor de op eigen kracht bereikte snelheid, staat op 133 km/u . Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan een speciale fiets voor de recordpoging,  de VeloX3. De komende week houdt het Human Powerteam ons op de hoogte van hun avonturen.

De World Human Powered Speed Challenge in Battle Mountain is begonnen! Vanochtend moesten alle fietsers kwalificeren op een kortere baan, voordat het record van 133 km/u kon worden aangevallen.

Sebastiaan kwalificeerde als eerste. Met ongeveer 110 km/u op zijn snelheidsmeter, spaarde hij zijn krachten en kwalificeerde met de hoogste officiële kwalificatie snelheid:108,54 km/u.
Tijdens de kwalificatie van Wil stond er een lastige zijwind. De VeloX3 slingerde hevig, maar Wil hield hem onder controle. Hij kwalificeerde met 87,7 km/u, een knappe prestatie.

Met de inspanning van de geslaagde kwalificaties begonnen we aan de recordpogingen. Wil startte om zes uur ’s avonds aan zijn eerste recordpoging, maar helaas waaide het erg hard. Hoge snelheden waren niet haalbaar en om veiligheidsredenen is besloten om Wil rustig, met 70 km/u, te laten finishen.
Sebastiaan startte om zeven uur en de wind was meer gaan liggen. Vanwegen de inspanning tijdens de kwalificatie, reed Sebastiaan een herstelprotocol. Toch bereikte hij een snelheid van 125,87 km/u, de hoogste snelheid van de dag. Een resultaat waar we zeer trots op mogen zijn!

De nummer twee van de dag was de Franse Arelien Bonnetau met de Altair 4 fiets. Hij finishte net onder de 122 km/u. De derde snelheid werd gereden door de Australiër Ben Goodall in de Nitro fiets. Hij reed een snelheid van 110 km/u.

Na een lange dag kunnen we met een goed gevoel terug naar het motel. Hopelijk zit de wind morgen een beetje mee. Wie weet wat er dan gaat gebeuren…