Een klein blokje rond ‘Manni’ Sport hotel na afloop van de finish van zesde etappe op donderdag 14 mei van de Giro in Mayrhofen leverde een paar aardige zaken op.


Eerst: de zeer sterk overdreven aandacht voor Lance. Nog voor de finish verzamelden zich al fans bij de ingang van de garage waar de team auto’s en bussen stonden van Astana. En van LPR en Aqua & Sapone. Maar daar hadden maar weinig mensen interesse in. Ook typisch: eerst zou Lance in het hotel slapen, maar volgens de eigenaresse dan toch weer niet omdat Lance vier bodyguards heeft en die vonden het hotel te onoverzichtelijk. Nog leuker: bij de lift hing een kamerlijstje van de Italiaanse teams -Garzelli sliep in kamer 206 (!), maar er was geen lijstje van Astana te vinden… Ook: Armstrong kwam aan, reed de ondergrondse garage in en weg was hij. Zijn fiets kwam wel weer boven water! En dat trok toch ook weer heel wat fans die anstvallig een foto met fiets wilden maken. En aanraken natuurlijk -maar daar waren de redelijk onverstoorbare mekaniekers niet echt van gediend. Over de met SRAM Red afgemonteerde ‘Live Strong’ Madone van Lance is veel geschreven, maar de andere fietsen die we aantroffen minder…

Onder andere de roze trui drager Danilo Di Luca (LPR Brakes-Farnese Vini) en sprinter Petacchi reden op een nieuwe De Rosa King 3 RS: deze is 15 % lichter en18 % stijver dan de ‘gewone’ King 3 door het gebruik van een ander carbon fiber in combinatie met een andere ‘lay-up’. Het frame weegt rond de 800 gram. Optisch oogt de RS hetzelfde als de King 3: doorgetrokken staande buis, aluminum patten en kabels door de onderbuis. En mooi zo  met 11-speed Campa Super Record, Bora’s, Look pedalen, Vittoria tubes en FSA delen.   
 


Veel Italiaanse coureurs rijden rond met speciale spulletjes. Bijvoorbeeld Gilberto Simoni en Michele Scarponi (Serramenti PVC Diquigiovanni-Androni Giocattoli) rijden op een ‘custom’ gespoten Guerciotti. Die van Scarponi is zwart, wit en goud, die van Simoni zwart, blauw en zilver metallic. En uiteraard ook veel ‘custom’ schoeisel, zadels en helmen. Hier de Giro Ionos van een van de broertjes Masciarelli. A. En dat staat voor Andrea. Samen met broer Fransesco rijdt hij in de Giro. Vader, Palmiro Masciarelli is teambaas bij deze ploeg. Broer drie, Simone Masciarelli is ook profwielrenner en ook lid van Acqua & Sapone maar is er niet bij. Hard werken voor Garzelli de komende weken nog! Niet op de foto, maar wel ‘gespot’: de nieuwe prototype SPD-SL pedalen van Shimano in carbon uitvoering van de Rabo’s.


Ook Aqua & Sapone rijdt met De Rosa. En ook hier de twee versies. Afmontage Campagnolo 11-speed Record (‘gewone’, maar Super!), Campa wielen, San Marco en FSA… gepoetst wordt er nog steeds lekker ‘basic’. Het was mooi weer geweest, dus afspuiten met water, beetje sop er bij, daarna droog wrijven, ketting smeren en natuurlijk alles ‘checken’. Tubes, remblokken, schakelen enz. Mooi werk, bakkie espresso erbij, sigaretje, maar wel lange dagen voor de mannen…


Tot slot: Robert Hunter van Barloworld op de nieuwe Bianchi Infinito! Hier binnenkort meer nieuws over dit nieuwe model van de Italianen. En nog een laatste afbeelding: het speciale Rotor crankstel met keramische ‘ZerØ’ lagers en ( niet te zien) keramisch gelagerde derailleurwieltjes van de Cervélo van Sastre.

(M.G.)